Skip to main content

BLOGS

Πώς θα ήταν αν οι Beatles διασκεύαζαν το “God Only Knows” των Beach Boys; - Η AI έχει την απάντηση [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Paul McCartney είχε κάποτε χαρακτηρίσει το κομμάτι ως ένα από τα αγαπημένα του. Τώρα η τεχνητή νοημοσύνη τον βάζει σε θέση διασκευαστή του…



Ο Paul McCartney είχε κάποτε χαρακτηρίσει το κομμάτι God Only Knows” των Beach Boys ως ένα από τα αγαπημένα του όλων των εποχών. Τώρα η τεχνητή νοημοσύνη τον βάζει σε θέση διασκευαστή του μαζί με το θρυλικό συγκρότημά του, τους Beatles, σε ένα ολοκαίνουριο AI-generated mashup που εμφανίστηκε πρόσφατα online και κάνει φυσικά τον γύρο του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως έχει σημειώσει αλματώδη εξέλιξη, με τους λάτρεις της μουσικής απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο να χρησιμοποιούν τις μεθόδους της για να δημιουργήσουν «νέα μουσική». Έτσι, είδαμε πρόσφατα να ξεπηδούν στο διαδίκτυο συνεργασίες αγαπημένων καλλιτεχνών – που βέβαια δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα – όπως αυτές των The Weeknd, Drake, Kanye West και πολλών ακόμη.

Το “God Only Knows” των Beach Boys παιγμένο στο στυλ των Beatles αποτελεί την τελευταία εκδοχή χρήσης της ΑΙ με τον παραπάνω τρόπο, με αρκετά νοσταλγική διάθεση. Με AI-generated vocals, το κομμάτι παρουσιάζει το πώς θα ήταν ένα φανταστικό ντουέτο των Paul McCartney και John Lennon, με backing harmonies του drummer Ringo Starr και ένα a cappella κλείσιμο.

Ακούστε το κομμάτι πιο κάτω:

https://youtu.be/XFV7k3n_LN0

Αν και τα AI-generated mashups θεωρούνται ιδιαίτερα controversial κίνηση από τους μουσικόφιλους παγκοσμίως, η fake αυτή συνεργασία των Beatles και Beach Boys έχει λάβει μέχρι στιγμής θετικές κριτικές online, με το video να μετρά όλο και περισσότερα likes στο YouTube, μαζεύοντας παράλληλα ελάχιστα “thumbs-down” reactions.

Τον περασμένο μήνα, ένα AI-generated «χαμένο» άλμπουμ των Oasis ήρθε στο φως online, με τους fans επίσης να το υποδέχονται ευχάριστα. Το εν λόγω project — που φανταζόταν το πώς οι Oasis θα ακούγονταν αν είχαν επανενωθεί και δημιουργήσει μουσική όμοια με παλιότερες επιτυχίες τους από τα ‘90s— επίσης σχολιάστηκε από τον πάλαι ποτέ frontman του συγκροτήματος, Liam Gallagher, που το χαρακτήρισε ως «καλύτερο από τις βλακείες που κυκλοφορούν εκεί έξω».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο, ένα άλλο AI project, στο οποίο ο Kurt Cobain ερμήνευε το κομμάτι “Celebrity Skin” των Hole από το 1998, δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις στους θαυμαστές του.

Το βέβαιο είναι ότι η ΑΙ τεχνολογία που έχει εισβάλει στη δημιουργία της τέχνης, τις περισσότερες φορές χωρίς να σέβεται θεσμούς όπως το copyright, αναμένεται σύντομα να δημιουργήσει σοβαρότατα debate ως προς την ηθική για τη χρήση της. Ήδη άλλωστε, ο Nick Cave έχει στραφεί εναντίον προγραμμάτων όπως το ChatGPT, με άλλους καλλιτέχνες όπως η Grimes να καλοβλέπουν όσα μπορεί η τεχνολογία να κάνει, στηρίζοντας την εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης στα καλλιτεχνικά χωράφια. Για να δούμε λοιπόν…

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;