Skip to main content

EDITORIAL

Σήμερα, χθες, τότε, (πότε;), πάντα και ποτέ!

Μέρες μόδας, κινηματογράφου, social media, κρασιού και λουλουδιών.Μέρες, πάντως...


Μελίνα Αδαμοπούλου

Η Κοκό (Σανέλ) έλεγε πως "η μόδα είναι ντεμοντέ. Και εφήμερη εξ'ορισμού!". Με έπειθε,η Κοκό,  με γέμιζε αυτοπεποίθηση, και  με ισορροπούσε. Για μένα που ούτε είμαι "της μόδας" ούτε χωρίζω τις "κουβέντες" σε βελούδινες , σατέν, μεταξωτές, τουήντ ή κασμίρ  και που το δόγμα μου είναι "αέρα στα μυαλά και τα πανιά μας, στη φαντασία και την καρδια μας" τα λόγια της έγιναν το ...rewind σε όλες τις γυμνές καινούργιες αλήθειες μου , στις (εξ’ορισμού) εφήμερες μέρες και νύχτες μου, σε πραμάτειες προσωπικές και απαραίτητες, στα άκυρα, στα αυτονόητα, στα ανισόρροπα, τα επικίνδυνα, τα ξαφνικά τα διαφορετικά, τα «χωρίς ίχνη».


Το ξέρεις κι εσύ πως όσα ζούμε κι όσα αγαπάμε, όσα μας ξαφνιάζουν κι όσα μας κερδίζουν, πολύχρωμες απολαύσεις, στυλιστικές ακρότητες, μυστικές διαδρομές, πολύτιμοι μικρόκοσμοι, καταναλωτικά ντελίρια, αναπάντεχες καταστάσεις, απλές χαρές, αποκαλυπτικές ιστορίες, αφτιασίδωτα πρότυπα, θα χωράνε πάντα απλωμένα στα δικά μας χαρτιά.

Άρα: δεν πετάω τίποτα  και είμαι και λίγο "ντεμοντέ"...

[Χθες, σήμερα, αύριο] Χ 8 (έχουμε και λέμε) :

1. Διάβασα και αγάπησα το άρθρο του Πέτρου Τατσόπουλου ,το πρώτο του μετά το χειρουργείο, στα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" . Ευαίσθητο, βαθιά ανθρώπινο, συγκινητικό. Τίτλος του "Ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι"

2. Τετάρτη θα είμαι Παρίσι! Στο Λούβρο με περιμένει ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι...Για την ακρίβεια μια αναδρομική έκθεση για τα 500 χρόνια από το θάνατό του. Σκέτο αριστούργημα.

3. Σάββατο, τέσσερις το απόγευμα στο Τρίτο (Πρόγραμμα), ακούμε Γιάννη Ευσταθιάδη (ποιητή και δοκιμιογράφο)να παρουσιάζει (σε 20 ωριαίες εκπομπές) ένα αφιέρωμα στον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο: ιστορίες, μουσικές, ύμνοι, φωνές. Γιατι όσο ζεις θέλεις να μαθαίνεις

4. Μαθαίνω πως πανηγύρισε την αναγνώριση της γενοκτονίας των (προγόνων της) Αρμενίων από το Κονγκρέσο,  η ακτιβίστρια (πλέον) σταρ των ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν. Δικό της και μπράβο της .

 

5. Χθες (βράδυ) είδα τα βραβευμένα (με Χρυσό Φοίνικα) "Παράσιτα" του Μπ. Τζ. Χο: θαύμασα,  απόλαυσα, πόνεσα, "ανατράπηκα", παραδέχτηκα. Μην τα χάσεις

6. Σήμερα... έκλεισα το "Τάπερ της Αλίκης", το τελευταίο βιβλίο της (φίλης) Έλενας Ακρίτα από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Μια συναρπαστική ιστορία τριών γυναικών, γιαγιάς, μαμάς, κόρης, τοποθετημένη στη δεκαετία των 80'ς. Η ίδια λέει πως το βιβλίο της είναι " η σκοτεινή πλευρά των φωτογραφιών με τις Κάντιλακ, τα φώτα νέον και τις νοικοκυρές με το καλάθι" ***  Για μένα, το "Τάπερ της Αλίκης"  ήταν μια τρυφερή βόλτα γεμάτη μνήμες, ακούσματα, μυρωδιές και εικόνες

7. Να χαμογελάς σε κάθε καινούργια μέρα,  σε κάθε καινούργια σου αλήθεια και στην εικόνα σου στον καθρέφτη (ντυμένη ή γυμνή).  

8. Δευτέρα αρχίζω δίαιτα.....

φιλιά

 

*** Popaganda, συνέντευξη στον Σταύρο Διοσκουρίδη

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.