Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Μελίνα Αδαμοπούλου

 

Απ' τη χαρά στη λύπη κι απ' το κρύο στο ζεστό, κι απ' το πολύ στο λίγο  (μπορεί και στο τίποτα,κάποιες φορές...), Κυκλοθυμικές και drama queens και λίγο της υπερβολής  (αλλά και του minimal), της ξέφρενης διασκέδασης αλλά και της νοσταλγίας, του κρυφού αλλά και του "φάτσα φόρα"...

Και για να μην το κουράζουμε,  μ' όλη αυτή την λίγο (ή και πολύ) διαφορετική "πραμάτεια" που κουβαλάμε, μέσα κι έξω μας, όλα αυτά τα χρόνια, τη βολεύουμε, τη βγάζουμε , περνάμε καλά. Είμαστε καλά...Μ' εμάς και με τους άλλους. Τους κοντά μας, τους πολύ κοντά μας και τους πιο 'κει. Με τα σκοτάδια και με το φως, με τους καθρέφτες και τις κλειστές πόρτες, με το πριν και το τώρα, με τα σίγουρα και τα αβέβαια.
Σου τα λέω, σήμερα,  όλα τούτα , γιατί δεν θέλω ούτε στιγμή να  χάνεσαι ανάμεσα στο ναι και στο όχι, στην απόφαση και στην αμφιβολία, στο αληθινό και στο χάρτινο, στο περαστικό και στο σπάνιο.

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα υπέροχα πολλά, σπουδαία, αλλιώτικα μεταξύ τους, συγκρουόμενα και αντιφατικά, γλυκόπικρα, ασπρόμαυρα, ευκολοδύσκολα, θαυμαστά, συνθηματικά και ονειροστολισμένα, για να ντύνουν τη στιγμή, τη μέρα, τα χρόνια μας, για να τα σκεφτόμαστε, να τα νιώθουμε, να μας βάζουν σε σκέψη, να μας κάνουν να προχωράμε αλλά και να επιστρέφουμε, τότε τίποτα δεν θα είχε αξία. Βαρετοί, ίδιοι (κι απαράλλαχτοι) άνθρωποι, ολόιδιες ζωές, σκέψεις, εικόνες, άχρωμες αγάπες (αγάπες, άραγε;), άνοστα λάθη, ασήμαντες χαρές, κι άλλα, κι άλλα...

 

 

Ό,τι σε κάνει να αμφιβάλεις και να ξαφνιάζεσαι, να κλαις και να γελάς μαζί, ν' αγαπάς και να μη σκέφτεσαι, να κερνάς και να πίνεις, να απλώνεσαι κι ας μη χωράς, να ανακαλύπτεις κρυφές ευτυχίες, να λες φως το σκοτάδι, να κάνεις φωνή τη σιωπή, να μιλάς με τα μάτια, να λες μεγάλο το μικρό, να παγώνεις και να νιώθεις πως καίγεσαι, να περπατάς και να πετάς, να ανατέλεις μέσα από κάτι που δύει, αγκάλιασε το δυνατά και ζήσε μαζί του. Πολύ απλά, γιατί αυτό είσαι εσύ! Εμείς.  Oι γυναίκες.  Καθημερινές, αινιγματικές, ποθητές, παραδοσιακές, δονκιχωτικές, γυναίκες αποκαλυπτικές, ορμητικές, ανθεκτικές, ιδιόρρυθμες, απόλυτες, ανεξήγητες, ευρηματικές, φιλικές, γυναίκες μοναδικές, παράδοξες, ανεξάρτητες, κορίτσια παράφορα, ευαίσθητα,υπερβολικά, γυναίκες με αρχή χωρίς τέλος ή και τ' ανάποδο, αισθησιακές, σιωπηλές, διάφανες, σκοτεινές. 

Σε δόξα των καιρών, των αντιθέσεων, των ενοχών, της αθωότητας, της σύγκρουσης, σε δόξα  της χημείας των αισθήσεων, των γεύσεων, των λέξεων, της πίσω μας ζωής, της πρώτης έκρηξης, του πρώτου όνειρου, σε δόξα του "ρόλου" ή  των "ρόλων", του ταγιέρ ή του τζιν, του "περιμένω" και του "ζητάω", του μαύρου ή του άσπρου, της μέρας της γυναίκας και της μέρας του παιδιού, της κάθε δικής μας μέρας. Με διαφορά. Στα σημεία.

Σκέψου το, νιώσ' το και χαμογέλα. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares