Τούτος ο Απρίλης

Θα παίξει μ' όλους τούτος ο Απρίλης. Με τους ρόλους, με τις λέξεις, με τα παραμύθια. Κι όποιος τον πει "ψεύτη"...

Μελίνα Αδαμοπούλου

kalampoka_660x200-2

Τούτος ο Απρίλης είναι αποφασισμένος για όλα! Θα βάλει στην άκρη την πρωταπριλιά του (την έβαλε κιόλας) και θα προχωρήσει, γυμνός, για να απολαύσει τις περιπέτειες που κρύβουν οι αλήθειες της κάθε μιας από τις μέρες του.

Χωρίς να τις φορτώσει με συνθήματα και ενοχές και του φύγει μέσ' από τα χέρια του το... κυρίως θέμα! Χωρίς ν' αφήσει "εκκρεμείς" επιθυμίες, ούτε να μοιάζουν με βουβή ταινία οι συναντήσεις του με τα διλήμματα του όλα.

Χρειάζεται, βέβαια, λίγο παραπάνω χώρο και χρόνο. Για να τα βρει "αλλιώς" με τον εαυτό του. Για να αποδείξει πως ούτε χαρτινος, ούτε σκληρός, ούτε αθέατος είναι. Περιθωριακός της αγάπης μας, ίσως. Γιατί με το "έμπα" του, κιόλας, και μας αφουγκράζεται και μας αφήνει να ονειρευόμαστε και να θέλουμε να ενδώσουμε. 

Ψέματα δεν θέλει τούτος ο Απρίλης. Μονάχα να μας κάνει να ζήσουμε τις καινούργιες στιγμές σαν μικρά θαύματα. Αληθινά και χρωματιστά. Αυτό κι αν θα είναι ανατροπή μέσα στην κλειστή, απομονωμένη, ανυπεράσπιστη, μεταμοντέρνα νουάρ καθημερινότητα μας. Αυτό κι αν θα ταράξει την ησυχία, κι αν θα μικρύνει τις αποστάσεις, κι αν θα μπερδέψει τις προθέσεις, κι αν θ' αλλάξει τα περιθώρια.

Θα παίξει με όλους τούτος ο Απρίλης. Με τους ρόλους, με τις λέξεις, με τα παραμύθια. Κι όποιος τον πει"ψεύτη" θα'ναι αυτός που δεν έμαθε ακόμα (τι κρίμα...) πως το μαγικό, το παραμυθένιο, το τυλιγμένο με φαντασία και μ' όνειρο, είναι το μόνο αληθινό. Και για χτες και για τώρα και για πολύ μετά.

Κανείς και τίποτα δεν σταματάει τούτο τον Απρίλη. Είναι από μόνος του μια... επανάσταση. Σαν την Άνοιξη. Που είναι εδώ και φαίνεται! Και είναι επαναστατικά αληθινή!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares