Skip to main content

INTERVIEW

Λίνα Σακκά: «Το όνειρό μου είναι να γίνω καλό παράδειγμα για τον Μάριο»

Έντεκα χρόνια πριν η οικονομική κρίση "χτυπήσει" την Ελλάδα, φέρνοντας τα πάνω κάτω και στο επάγγελμα του ηθοποιού, η Λίνα Σακκά έπεφτε στα βαθιά νερά της υποκριτικής. Τρόμαξε; Διάβασε τη συνέντευξη της στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη και θα μάθεις πολλά!



Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1998. Κάποιο... δεκανίκι που θα τη βοηθούσε να ανελιχθεί δεν διέθετε. Μόνο τύχη είχε, καθώς άρχιζε το ταξίδι της στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής σε μία εποχή, που τόσο η τηλεόραση όσο και το θέατρο ήταν σε πλήρη άνθηση.

Έντεκα χρόνια, λοιπόν, πριν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας, φέρνοντας τα πάνω κάτω και στο επάγγελμά της, η Λίνα Σακκά έπεφτε κατευθείαν στα βαθιά νερά της υποκριτικής.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, δεν τρομοκρατήθηκε. Άρχισε να κολυμπάει αδιάκοπα και το ξανθό κορίτσι με το τόσο γλυκό πρόσωπο και το αστείρευτο ταλέντο είδε τους κόπους της να ανταμείβονται. Βγήκε αρκετά γρήγορα στον... υποκριτικό αφρό, όπου έκτοτε παραμένει.

Στα 18 χρόνια της επαγγελματικής της καριέρας έχει να επιδείξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σίριαλ που άφησαν εποχή, αλλά και αρκετές θεατρικές και κινηματογραφικές δουλειές. Για να φτάσουμε στο σήμερα και στη Λίνα Σακκά, που εκτός από ηθοποιός με πολλά τηλεοπτικά παράσημα, έχει αποκτήσει και τον ιερό ρόλο της μάνας.

Για τον μοναχογιό της Μάριο μιλάει και κυριολεκτικά στάζει μέλι το στόμα της. Είναι η ζωή της και -όπως αποκάλυψε στην αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε στο allyou.gr- το μεγαλύτερο της όνειρο είναι να γίνει καλό παράδειγμα γι' αυτόν.

Παρά τις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει ως μάνα, συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία και αυτό το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η κυρία της νύχτας», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, ρόλος που -όπως μας εκμυστηρεύτηκε- αποτελεί γι’ αυτήν στοίχημα.

Για να γνωρίσεις την Λίνα Σακκά ως άνθρωπο –γιατί ως ηθοποιό σχεδόν όλοι την γνωρίζουν- δεν έχεις παρά να διαβάσεις τη συνέντευξη που ακολουθεί.

nixtanew1.jpg

Η υποκριτική ήταν όνειρο ζωής ή προέκυψε στην πορεία;

Η υποκριτική ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Από παιδί ακόμα έπαιρνα μέρος στις παραστάσεις του σχολείου, νιώθοντας το ποσό ευεργετικά δρούσε μέσα μου η ενασχόληση μου με το θέατρο.

Κάποιοι λένε ότι τα πάντα είναι θέμα συγκυριών. Στην καριέρα σου, υπήρξαν συγκυρίες που σε βοήθησαν στην υποκριτική σου ανέλιξη;

Όταν τελειώσαμε τη σχολή του θεάτρου τέχνης, ήταν μία εποχή που το θέατρο, ο κινηματογράφος και ή τηλεόραση ήταν σε πλήρη άνθιση και αναζητούνταν νέοι ηθοποιοί. Αυτή ήταν μία συγκυρία που με βοήθησε πολύ στην επαγγελματική και υποκριτική ανέλιξη μου.

Υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν «τρικλοποδιές» στην καριέρα σου; Και αν ναι, έφτασες σε σημείο να πεις «τα παρατάω» ή αντίθετα σε πείσμωσαν;

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν άνθρωποι να βάλουν τρικλοποδιές στον δρόμο μου, εκτός και αν κάποιοι προσπάθησαν και δεν το έμαθα ποτέ...

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι; Έχεις μετανιώσει για κάτι;

Βγαίνοντας από τη σχολή, μου είχε προταθεί ένας σημαντικός ρόλος σε σπουδαίο έργο. Φοβήθηκα λόγω της απειρία μου και της ανασφάλειας μου να το κάνω. Είναι το μόνο για το οποίο έχω μετανιώσει.

Έχεις φέρει στον κόσμο ένα πανέμορφο γιο. Στα σχέδιά σου είναι να του χαρίσεις ένα αδερφάκι;

Δεν κάνω σχέδια όσον αφορά στα παιδιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένη με το παιδάκι μου και όποτε και αν θελήσει ο θεός θα μου στείλει και δεύτερο.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Στον ελεύθερο χρόνο μου λατρεύω να κοιμάμαι και να διαβάζω. Είναι το μόνο πράγμα που με ξεκουράζει.

Ποιο ελάττωμα σου δεν μπορείς να διορθώσεις με τίποτα και ποιο θεωρείς ως το μεγαλύτερο προτέρημα σου;

Το ελάττωμα που δεν μπορώ εύκολα να διορθώσω είναι η δόση τεμπελιάς που με πιάνει αρκετές φορές. Αντίθετα, ως το πιο μεγάλο μου προτέρημα θα έλεγα ότι είμαι αφοσιωμένη με ό,τι και αν καταπιαστώ.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο και ο χειρότερος σου φόβος;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι με αξιώσει ο Θεός να γίνω καλό παράδειγμα για το παιδί μου και ο χειρότερος μου φόβος το να γίνω κακό παράδειγμα γι’ αυτό.

Υπάρχουν αρκετά ταμπού στη χώρα μας. Ποιο σε ενοχλεί περισσότερο;

Πράγματι, υπάρχουν ταμπού και όχι μόνο στη χώρα μας. Γενικώς, το χειρότερο θεωρώ πως είναι το να μην αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ποια είναι η γνώμη σου για το σύμφωνο συμβίωσης; Είσαι υπέρ ή κατά της υιοθέτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, να υπάρχει σχετική νομοθεσία για όλους και ο καθένας αν το νιώσει να τη χρησιμοποιήσει. Φυσικά είμαι υπέρ και της υιοθεσίας από όλα τα ζευγάρια, αρκεί να είναι ισορροπημένα άτομα που λαχταρούν να δώσουν αγάπη και αφοσίωση.

Ποιον τίτλο θα έβαζες στην «ταινία» της ζωής σου;

Αν η ζωή μου ήταν ταινία θα έβαζα τον τίτλο «Εκπλήξεις».

Τι έκοψε η Λίνα Σακκά από την καθημερινότητά της λόγω κρίσης;

Λόγω κρίσης δεν έκοψα κάτι συγκεκριμένο, γιατί ποτέ δε γοήτευε ή σπατάλη. Ίσως τα πολλά ταξίδια που έκανα. Αυτά έχω περιορίσει.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να πιεις έναν καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα, τι θα του έλεγες;

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να πιω έναν καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα, θα τον έβαζα στο ντιβάνι να μου μιλήσει για τα όνειρα που έκανε παιδί.

Σε αγχώνει το θολό οικονομικό τοπίο που υπάρχει στην Ελλάδα;

Αναμφίβολα με αγχώνει το θολό οικονομικό τοπίο, αλλά δε μπορώ παρά να μένω αισιόδοξη.
 
Θα πρωταγωνιστήσεις στη θεατρική παράσταση «Η κυρία της νύχτας», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Πώς αισθάνεσαι για αυτόν τον ρόλο;

Ο ρόλος μου «Στη κύρια της νύχτας» αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για μένα, καθώς δεν είχα αναμετρηθεί ποτέ ξανά με κάτι τέτοιο. Ήταν για μένα ένα στοίχημα και συνεχίζει να είναι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραστάσεις.

Για ποιους λόγους ο θεατής να επιλέξει να παρακολουθήσει την παράστασή σας;

Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει στην αισθητική και στην ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 50’, να χαλαρώσει κάτω από τα αστέρια στο δροσερό αεράκι και να απολαύσει όμορφες εικόνες, δεν έχει παρά να έρθει στην παράσταση μας. Το θέατρό μας είναι το θερινό gazarte, που βρίσκεται στην οδό Βουταδων 16 στο Γκάζι. Πρόκειται για μία πανέμορφη πετρόχτιστη αυλή με τρεις ελιές και αποτελεί τον φυσικό βιότοπο του έργου.

nixtanew2.jpg

"Η Κυρία της Νύχτας": Η ταυτότητα της παράστασης  

Παραγωγή: Ομάδα naan

Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος

Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Σακά, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Τραγουδά η Μαριλού Κατσαφάδου.

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Αλέξης Φουσέκης.

Παραστάσεις: Από 15 Ιουνίου έως τέλος Ιουλίου, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ώρα 21:15

Πληροφορίες: 210 3460347, www.gazarte.gr

Διεύθυνση: Gazarte Theater, Βουτάδων 16, στάση Μετρό Κεραμεικός

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος