Skip to main content

INTERVIEW

Γιώργος Ξηρός: “Γυμναστική σημαίνει είμαι καλά, είμαι δυνατός, είμαι ευτυχισμένος"

Είναι ο (αγαπημένος) γυμναστής των επωνύμων. Έγινε γνωστός για τις μεθόδους διδασκαλίας του, το πάθος του για τη γυμναστική και μια σειρά «έξυπνων βημάτων» που επινόησε. Και μιλάει στο Αllyou.gr και την Κατερίνα Σαρρή.


Κατερίνα Σαρρή

Το είδος γυμναστικής που ο ίδιος αγαπάει είναι η χορογραφία! Αυτήν λατρεύει και αυτή τον έκανε γνωστό σε Ελλάδα και Ευρώπη… «όποτε βάζω μουσική απογειώνομαι και τους απογειώνω όλους… Η χοροθεραπεία δίνει ευεξία στο σώμα, προκαλεί αφύπνιση ψυχής και μυαλού», λέει!

Ο Γιώργος Ξηρός ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο του Fitness στην Ελλάδα από το 1996. Ο τομέας που επέλεξε να ακολουθήσει και να αφιερωθεί είναι το advanced aerobic και step aerobic choreography, όπως επίσης και το Latin aerobic choreography. 

Έγινε πανελλαδικά γνωστός για τις μεθόδους διδασκαλίας που δημιούργησε, όπως επίσης και για μια ολόκληρη σειρά έξυπνων βημάτων που επινόησε, τα οποία και χρησιμοποίησε εκτενώς μέχρι και σήμερα.

Έχει πάρει μέρος σε περισσότερα από σαράντα συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο, εμπνέοντας εκατοντάδες γυμναστές και γυμνάστριες, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και το πάθος του για τη σωστή διδασκαλία και ανάπτυξη της χορογραφίας.

Η αγάπη του για το χώρο του Fitness τον οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει  το 2006 τον δικό του εκπαιδευτικό φορέα fitness, τοStudioOne. 

Πλαισιωμένος από την κορυφαία ομάδα Ελλήνων και ξένων εκπαιδευτών, στα αντικείμενα του Aerobic-Step (basic-elite), Dance, Pilates, Yoga, PersonalTraining, Taebox, Group Resistance training, Power Cycling, Gym Management, αποτελεί πλέον το status στην εκπαίδευση Fitness στην Ελλάδα.Βασικός εισηγητής στα μεγαλύτερα συνέδρια Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 12 χρόνια. Γνωστός για τις διδακτικές του μεθόδους και τα ευρηματικά του βήματα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του ΑdvancedAerobicκαι StepAerobic στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. 

Είναι Group Fitness manager σε εννέα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας.

AAAKATKSIR3.jpg

Πες μας λίγα λόγια για τον Γιώργο. Τι είναι η γυμναστική για σένα; Ποια είναι η φιλοσοφία σου;

Γυμναστική σημαίνει είμαι καλά, είμαι δυνατός, είμαι ευτυχισμένος, είμαι καλά, είμαι χαρούμενος, είμαι υγιής, είναι μέρος της ζωής μου. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η γυμναστική είναι η μοναδική υγιής εξάρτηση. Δεν μου αρέσουν οι εξαρτήσεις, είναι η μόνη υγιής εξάρτηση. Είναι διασκέδαση, είναι φαν, είναι ευ ζην. Είναι ποιότητα ζωής. Δεν είναι μόνο fitness. Είναι wellness. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου, της καθημερινότητας σου, βοηθάει η γυμναστική πραγματικά. Βοηθάει να βελτιώσεις τη ζωή σου, να ζεις καλά.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια στροφή από όλους στη γυμναστική και την άθληση γενικότερα. Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό; Είναι μόδα που θα περάσει;

Δεν είναι μόδα που θα περάσει... Ήμασταν στην εποχή του bodybuilding και τώρα είμαστε στην εποχή του Fitness και του wellness. Οι άνθρωποι πλέον μέσα στο μυαλό τους έχουν ότι πρέπει να γυμνάζονται, να έχουν ένα σώμα υγιές, δυνατό, ανθεκτικό, ευέλικτο, που να προσαρμόζεται στον νέο τρόπο ζωής. Για αυτό βλέπεις και νέα παιδιά αλλά και μεγαλύτερους, μεσήλικες, που κάνουν την γυμναστική πλέον βίωμα, για να βελτιώσουν τη ζωή τους

Οι γυναίκες πώς βλέπουν τη γυμναστική; 

Το 60% των ενεργών μελών στο γυμναστήριο είναι γυναίκες. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από το παρελθόν.

Αυτό το κάνουν για να αρέσουν στους άνδρες -για παράδειγμα- ή το κάνουν για τον εαυτό τους;

Νομίζω ότι είναι και για τα δυο. Οι Ελληνίδες, πλέον, είναι πολύ προσεγμένες.Tις βλέπω όταν διδάσκω σε συνέδρια στην Ευρώπη. Οι Ελληνίδες είναι από τις πιο προσεγμένες, όμορφες και well-trained γυναίκες στην Ευρώπη.

Τι σου ζητάνε περισσότερο οι γυναίκες; Κάτι πολύ τρελό που έχουν ζητήσει;

Οι περισσότερες ζητάνε κάποιο συγκεκριμένο διάστημα -συνήθως μικρό- να φτιάξουν κάτι στο σώμα τους ... Ίσως αυτό είναι το πιο τρελό. Αλλά για να μιλήσουμε λογικά, καλό είναι να ξέρουμε ότι για να νιώσουμε κάποια διαφορά με την γυμναστική χρειάζονται 15 μέρες. Από εκεί και πέρα, πάνω στον μήνα θα δούμε ίσως κάποιο αποτέλεσμα. Βέβαια, όλα αυτά σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή. Χωρίς σωστή διατροφή δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Ποια είναι τα κυριότερα «ατοπήματα» της Ελληνίδας, όσον αφορά στην άθληση και τη διατροφή;

Tα γλυκά, το ψωμί και η κακή μαγειρική. Η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη. Απλά οι περισσότερες γυναίκες που μιλάω μαζί τους έχουν θέμα με τη ζάχαρη και τα γλυκά και φυσικά και το ψωμί. Και ένα άλλο πρόβλημα που έχουν οι Έλληνες είναι ότι τρώνε σε "άσχημες" ώρες. Στο εξωτερικό τρώνε το πολύ μέχρι τις εννιά το βράδυ. Εμείς θα βγούμε εκείνη τη ώρα έξω για να πάμε για φαγητό, με αποτέλεσμα να τρώμε αργά. Αυτό είναι λάθος και για τους άντρες και για τις γυναίκες.

Πόσες προπονήσεις πιστεύεις πρέπει να κάνει κάποιος την εβδομάδα για  να φτάσει σ’ ένα επιθυμητό αποτέλεσμα;

Τρεις ώρες την εβδομάδα, Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή για παράδειγμα, με μια ξεκούραση στο ενδιάμεσο, είναι ό,τι καλύτερο. Βέβαια, από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το τι θέλουμε να πετύχουμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας. Αν θέλουμε κάτι πιο εντατικό, πιο άμεσο, μπορούμε να αυξήσουμε τις ώρες. Αλλά τρεις ώρες την εβδομάδα είναι καλό για να μπορέσουμε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο.

Τι είδη γυμναστική προτείνεις; Καταρχάς μπορούμε να κάνουμε όλοι όλα; 

Οι μύθοι είναι πολλοί, η πραγματικότητα κάπου ανάμεσα. Υπάρχουν πολλές προπονήσεις. Είναι τι θέλεις να πετύχεις. Τι ανάγκες έχεις. Σίγουρα δεν είναι όλα για όλους. Θες να κάνεις ευθυγράμμιση, έχεις κάποιο θέμα με τη σπονδυλική σου στήλη και θέλεις να ενισχύσεις το πίσω μέρος του σώματος σου; Ενδείκνυται το pilates. Θες να κάνεις αποκατάσταση; Ενδείκνυται το νερό, ή προπόνηση με βάρη και αντιστάσεις -με προσοχή πάντα. Θες να χάσεις λίπος και να περνάς καλά και να έχεις φαν; Διάλεξε αερόμπικ ή στατικό ποδήλατο. Έχεις πολύ γυμνασμένο σώμα και θες κάτι πολύ δυνατό, να «ξαφνιάσεις» το σώμα σου; Κάνε cross training. Θες να ξεκουράσεις τη ψυχή σου ενώ γυμνάζεσαι; Κάνε Υοga...  Δεν υπάρχει μια προπόνηση για όλους.

Μπορούν όλοι, σε όλες τις ηλικίες να γυμνάζονται; Είναι όλα τα είδη γυμναστικής για όλους;

Η γυμναστική είναι για όλες τις ηλικίες, από 9 έως 80 χρόνων. Υπάρχουν είδη γυμναστικής διαφορετικά για τον καθένα. Το θέμα είναι ότι το σώμα πρέπει να γυμνάζεται πάντα, να είναι σε κίνηση για να λειτουργεί καλά η καρδιά. Ή να γυμνάζεσαι για να βελτιώσεις κάποια προβλήματα που μπορεί να έχεις. Για παράδειγμα, κάποιες ειδικές ασκήσεις για την οστεοπόρωση. Πολύ της μόδας είναι το functional training ή λειτουργική προπόνηση. Τρισδιάστατες ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τις κινήσεις της καθημερινότητας και που μαθαίνουμε να τις κάνουμε σωστά. Για παράδειγμα, πας να σηκώσεις μια σακούλα: υπάρχει τρόπος να κάνεις σωστά, για να έχεις όφελος για το σώμα σου. Οπότε, έχουν δημιουργηθεί προπονητικές μέθοδοι λειτουργικής προπόνησης με προσομοίωση αυτών των ασκήσεων, των κινήσεων της καθημερινότητας μέσα στην αίθουσα του γυμναστηρίου.

Υπάρχει κάποια άσκηση που να κάνει θαύματα;

Δεν υπάρχει μαγική άσκηση. Υπάρχει στόχος. Η προπόνηση πρέπει να είναι διασκέδαση, όχι ψυχαναγκασμός. Η γυμναστική είναι κοινωνικοποίηση, είναι η προσπάθεια να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη...

Τα social media έχουν “καθίσει” τους ανθρώπους; Τώρα που θα διαβάσει μια γυναίκα την κουβέντα μας, τι θα της έλεγες, κάτι δυνατό, ώστε να την σηκώσεις από τον καναπέ και το Pc και να ξεκινήσει έναν τρόπο ζωής με άθληση;

Σε αυτή τη γυναίκα θα μιλήσω σκληρά... Θα της πω πως αν συνεχίσει έτσι, από τη μέση και κάτω θα αποκτήσει... τις διαστάσεις της καρέκλας που κάθεται. Αν θέλει να αποκτήσει ένα ελκυστικό σώμα, πρέπει να το κινήσει το σώμα. Πρέπει να γυμναστεί για να έχει ένα σωστό, πρώτα από όλα, κορμί.

AAAKATKSIR4.jpg

Θέλεις να μου πεις λίγο για τις εναλλακτικές γυμναστικές που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ της μόδας (γιόγκα, pilates κ.α); 

Όλα αυτά έχουν να κάνουν λίγο περισσότερο με το μυαλό, είναι μια ιδιαίτερης φιλοσοφίας, μπαίνει και ο διαλογισμός στη μέση. Είναι μιας φιλοσοφίας που εγώ -για τους λόγους μου- δεν ασπάζομαι. Για αυτό θα μείνω στο κομμάτι της άσκησης. Είναι πολύ καλές ασκήσεις και βοηθούν το σώμα. Για παράδειγμα, με την aerial yoga που είναι ακροβατική γυμναστική, μαθαίνεις  να ισορροπείς και να εναρμονίζεις το σώμα σου. Η συνεχής πίεση και το συσσωρευμένο άγχος μπορούν κάλλιστα να βρουν διέξοδο σε ένα μάθημα Yoga. Το pilates είναι μια εκπληκτική και πολύ σημαντική μορφή προπόνησης για μένα και το λέω σε όλους. Αν υπάρχει μια μέθοδος προπονητικής που είναι αναγνωρισμένη από όλη την ιατρική και φυσιοθεραπευτική κοινότητα είναι μόνο το pilates. Επίσης, οι instructors που ασχολούνται με το pilates είναι ίσως οι μόνοι που ξέρουν πάρα πολύ καλά το ανθρώπινο σώμα.

Τώρα που ανέφερες για τους εξειδικευμένους προπονητές, όταν αποφασίσουμε να έρθουμε σε ένα γυμναστήριο θα πρέπει να ψάχνουμε πόσο ειδικός είναι ο γυμναστής; Αν δεν είναι καλός, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο;

Επικίνδυνο δεν είναι. Απλά αν δεν υπάρχει η κατάλληλη κατάρτιση και εξειδίκευση, ίσως δεν γίνεται σωστά η προπόνηση, όχι όμως ότι είναι επικίνδυνο. Είναι σημαντικό να το ψάχνουμε. Η συνεχής επιμόρφωση των Ελλήνων γυμναστών δεν είναι απαραίτητη. Είναι υποχρεωτική! Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος σκέψης των περισσοτέρων απέχει πολύ από το προφανές.

Ποια απόαυτά τα διαφορετικά είδη προπόνησης θεωρείς ότι είναι το χειρότερο;

Δεν θα πω χειρότερο, αλλά θα πω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει περισσότερη κατάρτιση σε όσους ασχολούνται με Cross Fit. Γιατί βλέπω σε πολλά γυμναστήρια να προσφέρουν αυτό το είδος εκγύμνασης χωρίς να ξέρουν και να έχουν ειδικευτεί, με αποτέλεσμα να γίνεται λάθος η άσκηση και να βλέπουμε ανθρώπους να καταλήγουν σε φυσιοθεραπευτές με προβλήματα. Πρέπει να πας σε εξειδικευμένα κέντρα και να αρχίσεις σιγά σιγά με τα βασικά και με σωστό τρόπο, για να μην κάνεις κακό στο σώμα σου.

Η γνώμη σου για άλλη μια μορφή εκγύμνασης που είναι επίσης και πολύ της μόδας: Το TRX;

Εξαιρετική γυμναστική. Είναι μια τρισδιάστατη προπόνηση-αιώρηση που δουλεύει με το βάρος του σώματος. Είναι ένα καταπληκτικό σύνολο ασκήσεων και νομίζω άλλαξε τα δεδομένα στην εκγύμναση.

Οι γυναίκες τι προτιμούν από όλα αυτά;

Οι γυναίκες αγαπούν πρώτα από όλα τους καλούς γυμναστές, με την έννοια ότι τους εμπιστεύονται. Είναι καλό να έχεις κάποιον να σε εμπνέει. Αγαπούν το pilates και όχι τόσο τη yoga. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, η αντιστοιχία είναι 3 προς 1. Αγαπούν, επίσης, τα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης για τα διάφορα σημεία του σώματος. Πόδια, κοιλιά, οπίσθια, γλουτούς ή και όλο το σώμα γενικά.Το σημαντικό είναι ότι οι γυναίκες αγαπούν τη γυμναστική, πλέον έχουν "σκληρύνει" πολύ.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και δεν έχει να κάνει με το πόσο γυμνασμένη είναι είναι η κυτταρίτιδα. Πες μου πώς μπορούν με την γυμναστική να το αντιμετωπίσουν. Φεύγει;

Προπόνηση με ασκήσεις στα σημεία που έχουν το πρόβλημα και οπωσδήποτε καλή διατροφή. Όλα φεύγουν. Ό,τι έρχεται, φεύγει.

Θέλω να σε ρωτήσω την γνώμη σου για τα αναβολικά, τα συμπληρώματα διατροφής και αυτά που επίσης είναι πολύ μόδα: τα superfoods. 

Είμαι απόλυτος για τα αναβολικά: πρέπει να απαγορευτούν σαν τα ναρκωτικά. Τα συμπληρώματα βοηθούν, γιατί ενισχύουν τον οργανισμό. Όσον αφορά στα superfoods, είναι μύθος.Το 80%, για παράδειγμα οι πρωτεΐνες, το ιπποφαές, η λεκιθίνη και αυτά τα υπερβολικά που λένε ότι αδυνατίζουν και βοηθούν, είναι μύθος. Λέει κάποιος ότι πρέπει να πάρει έξτρα πρωτεΐνη, αλλά αν ο οργανισμός του έχει περίσσευμα, απλά θα το αποβάλλει. Παρεξηγημένη, για παράδειγμα,  είναι και η κρεατίνη: προσφέρει ενέργεια και δεν κάνει κακό. Γενικά υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Καλύτερα πιες πράσινο τσάι για να κάψεις το λίπος. Δεν υπάρχουν superfoods που σε κάνουν superman. Υπάρχουν καλές και υγιεινές τροφές.

Τι θα ήθελες να βλέπεις περισσότερο στα γυμναστήρια και τι είναι αυτό που δεν θα ήθελες να βλέπεις;

Θα ήθελα να βλέπω πιο χαρούμενα πρόσωπα. Θα ήθελα να βλέπω πιο πολύ κόσμο στα γυμναστήρια. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, το κατώφλι των γυμναστηρίων το έχει περάσει τουλάχιστον το 15 με 20% των Αθηναίων, αλλά αυτοί που έχουν μείνει είναι πολύ λιγότεροι, κυμαίνονται γύρω στο 5%, γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση. Δεν θέλω να βλέπω αυτούς τους επιχειρηματίες "γυμναστηριούχους", που το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν τρεις δεκάρες -που λέει ο λόγος. Θέλω μια πιο οργανωμένη, σωστή στρατηγική στα γυμναστήρια, για να κρατήσουν τον κόσμο.

 Πιστεύεις ότι η κρίση έφερε τον κόσμο στα γυμναστήρια ή το αντίθετο; Η κρίση μπορεί να βοηθήσει στην γυμναστική; 

Οι χαμηλές τιμές, λόγω της κρίσης, έφεραν τον κόσμο στα γυμναστήρια. Ήρθαν, όχι γιατί αγαπούν τη γυμναστική, αλλά λόγω των χαμηλών προσφορών. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει πρώτα από όλα στην εσωτερική κρίση. Να βοηθήσει στην κρίση που έχουμε μέσα μας. Με την γυμναστική γίνεσαι καλύτερος. Μετά την γυμναστική έχεις περισσότερο κέφι, έχεις περισσότερη ενέργεια, βλέπεις πιο θετικά τη ζωή. Η κρίση είναι μέσα μας. Και τον τελευταίο χρόνο, η κρίση μέσα μας είναι τρομακτική.

 Η φυσική κατάσταση ενός ανθρώπου (άνδρα/γυναίκας) παίζει ρόλο στην λίμπιντο;

Εννοείται. Είναι σπουδαίο το να αγαπάς το σώμα σου και να το φροντίζεις, να σου αρέσει ο εαυτός σου και να έχεις αυτοπεποίθηση. Μόνο έτσι νιώθεις όμορφος και σέξι.

Τι συμβουλεύεις τα νέα παιδιά -κοπέλες και αγόρια- που τρέχουν στα γυμναστήρια μόνο και μόνο για να φτιάξουν το κορμί τους για να έχουν κατακτήσεις;

Η πρώτη εικόνα παίζει ρόλο, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από αυτό. Θα πω στα νέα παιδιά να έχουν ένα καλό σώμα για να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, νιώθεις καλά με όλους. Η γυμναστική είναι αυτοβελτίωση, αλλά καλό είναι να μην γίνει αυτοσκοπός. Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από αυτό. 

Είσαι ο γυμναστής των επωνύμων. Οι διάσημες πελάτισσες σου είναι πιο απαιτητικές; Υπάρχει κάτι που έχει κάνει κάποια και σε έχει εξοργίσει;

Οι επώνυμες είναι πιο απαιτητικές από την άποψη ότι νομίζουν ότι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν ισχύει όμως: πενήντα γυναίκες να έχω, όλες είναι ίσες για μένα. Κάποια γνωστή, δεν θέλω να πω ποια, επειδή ήταν επώνυμη πίστευε ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και δεν με άκουγε, είχα εκνευριστεί πολύ και δεν ήθελα να είναι στην ομάδα μου. Τελικά της το είπα και το λύσαμε.

Μια λιγότερο όμορφη γυναίκα, ασχημούλα μάλλον, αλλά πολύ γυμνασμένη και μια θεά, καλλονή, αλλά εντελώς αγύμναστη. Τι προτιμάς;

Και τα δύο τα θέλω.. Είμαι απόλυτος και πολύ απαιτητικός… Θέλω η γυναίκα η δικιά μου να είναι και όμορφη και γυμνασμένη και να προσέχει το κορμί της. Δεν σημαίνει ότι αν δεν γυμνάζεται δεν θα είναι δίπλα μου… Αλλά θα την μυήσω εγώ στη γυμναστική. Και -για να πω την αλήθεια- δεν μου έχει τύχει. Νομίζω ότι όλες οι γυναίκες γυμνάζονται και προσέχουν τον εαυτό τους πλέον.

AAAKATKSR4.jpg 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός