Skip to main content

INTERVIEW

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Μου έχουν ζητήσει συνταγές ακόμη και μέσα στη θάλασσα»

Η φημισμένη μαγείρισσα απο την Πόλη, πληθωρική, ρομαντική  και πάντα ερωτευμένη με τη μαγειρική, σε μια... χορταστική, αποκλειστική συνέντευξη στο AllYou και στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη.



*Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Η μαγειρική ήταν ο μεγάλος της έρωτας από τότε που θυμάται τον εαυτό της.  Βέβαια, άργησε να καταλάβει ότι έπρεπε να επεκταθεί αυτός και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αρχικά… λοξοδρόμησε για λίγο, καθώς είχε ανοίξει ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο που ζούσε μόνιμα εκεί, όμως εν τέλει συναντήθηκε με το πεπρωμένο της.

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο» άλλωστε δεν λένε;  Πώς, λοιπόν, να ξεφύγει η Μαρία Εκμεκτσίογλου απο τον έρωτα της και το πεπρωμένο της...

Με τα -πληθωρικά και μοναδικά σε γεύση- πιάτα της έχει μαγέψει τους Τούρκους (σ.σ.: διατηρεί ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη, τον «Κήπο της Μαρίας») και το γεγονός ότι δεν βρίσκει κάποιος ούτε τραπέζι κενό στο δεύτερο «σπίτι της» είναι ενδεικτικό της επιτυχίας της.

Το αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι σχεδόν όλα όσα χρειάζεται για την κουζίνα της προέρχονται από τον Κήπο τον οποίο καλλιεργεί στο εστιατόριο της. 

Τα τελευταία χρόνια η γλυκιά Μαρία έχει μπει για τα καλά και στα ελληνικά σπίτια με τις επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές της, «αναγκάζοντας» τις νοικοκυρές -και όχι μόνο- να είναι συνέχεια με ένα μολύβι κι ένα χαρτί στο χέρι, προκειμένου να σημειώνουν τις συνταγές της.

Η  Μαρία είναι όχι μόνο φημισμένη μαγείρισσα, αλλά και επιτυχημένη επιχειρηματίας, πληθωρική, ρομαντική γυναίκα και υπερπροστατευτική μητέρα (τα κάνει όλα και… συμφέρει).

Σήμερα, μας μιλάει για την τρέλα της με τη μαγειρική, επιβεβαιώνει ότι ο έρωτας περνάει 100% από το στομάχι, περιγράφει τα ευτράπελα που της έχουν συμβεί επί το έργον, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τις επιφυλάξεις της για το πόσο καλή πεθερά θα γίνει.

Ήταν όνειρο ζωής για εσάς να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μαγειρική;
Κοίτα να δεις τη μαγειρική τη ξεκινάς από αγάπη, από πάθος και από έρωτα. Δεν τη ξεκινάς με βλέψη να σε κάνει διάσημος σεφ ή γνωστή παρουσιάστρια στην τηλεόραση. Αυτά έρχονται, αν έρθουν, στην πορεία γιατί όποια δουλειά την κάνεις με πάθος και αγάπη τότε νομοτελειακά θα έρθει και η επιτυχία. Δηλαδή να γίνει αναγνωρίσιμη η δουλειά σου στον κόσμο. Έτσι και με μένα λόγω της μαγειρικής ήρθε η τηλεόραση. Το κοινό είδε την αγάπη που έχω για τη μαγειρική.

Η μαγειρική τι σημαίνει για εσάς; Είναι λατρεία, τρόπος έκφρασης, εκτόνωση ή όλα μαζί; 
Όλα αυτά μαζί θα έλεγα. Για να μπεις σε διαδικασία να μαγειρέψεις θα πρέπει να υπάρχει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και μέσα από τη μαγειρική σου θες να τον ευχαριστήσεις. Είτε είναι η μητέρα σου, είτε είναι τα παιδιά σου είτε είναι ο σύντροφός σου.

Όποτε συμφωνείτε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Απόλυτα συμφωνώ… Οι προτάσεις γάμου σε κάποιο εστιατόριο δεν γίνονται; Ρομαντικά, με ένα πολύ ωραίο δείπνο, υπό το φως των κεριών; Αλλά δεν είναι μόνο ο έρωτας. Και μια καλή επαγγελματική συμφωνία περνάει και αυτή από το στομάχι. Δεν είναι τυχαία ότι ένα πολύ καλό συμβόλαιο υπογράφεται πάντα μετά από ένα καλό δείπνο.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία σας στην τηλεόραση ο κόσμος σας σταματάει στον δρόμο; Σας ζητάνε συνταγές;
Βέβαια, αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Με σταματάνε στο δρόμο σε καφέ, στο αεροδρόμιο. Ακόμη και μέσα στη θάλασσα το καλοκαίρι που μας πέρασε μου ζητούσαν συνταγές. Αυτό βέβαια είναι πολύ γλυκό. Είναι πολύ συγκινητικό για εμένα που λαμβάνω τόση αγάπη από τον κόσμο. Χαίρομαι πολύ που έχουν αγαπήσει τόσο εμένα όσο και την εκπομπή μου.

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να σου δείξει κάποιος την αγάπη του και τη λατρεία του με λίγο υπερβολικό τρόπο. Έτσι δεν είναι;
Εγώ πάντα φοράω στον λαιμό μου κάποιο μπαχαρικό με μία μικρή αλυσιδίτσα. Μου έχει τύχει, όχι μία φορά αλλά τρεις να μου τραβήξουν αυτή την αλυσίδα με το μπαχαρικό και να την πάρουν, ως αναμνηστικό από εμένα.

Το MEGA αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο κανάλι που σας εμπιστεύτηκε. Πως αισθάνεστε τώρα που είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο και ποια είναι τα νέα σας τηλεοπτικά βήματα; Σίγουρα λυπάμαι πολύ για το κλείσιμο κάθε καναλιού που έχει εργαζόμενοι, και ως εκ τούτου από αυτό ζουν τόσες οικογένειες. Πάντως λυπάμαι ένα παραπάνω για το MEGA, καθώς από εκεί έκανε το εν Ελλάδι τηλεοπτικό μου ξεκίνημα. Όσο για το τηλεοπτικό μου μέλλον, τα τελευταία δύο χρόνια είμαι στον ALPHA και εκεί νομίζω ότι θα συνεχίσουμε εγώ και η ομάδα μου. Αν και έχουμε προτάσεις και από άλλα κανάλια νομίζω ότι θα συνεχίσουμε στον ALPHA. Όλο αυτό είναι μια γλυκιά αναμονή για εμένα και την ομάδα μου. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε ετοιμάσει όλα τα σενάρια και περιμένουμε.

Ο «Κήπος της Μαρίας» είναι τα τελευταία δύο χρόνια στη δεύτερη θέση της λίστας που καταρτίζει η εφημερίδα «Χουριέτ», με τα δέκα καλύτερα εστιατόρια της Τουρκίας. Πείτε μας το μυστικό της επιτυχίας σας…
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι αγαπώ τον κόσμο και επειδή αγαπάω και πολύ τη δουλειά μου προσπαθώ ο χώρος μου να πολύ φιλικός και οικείος. Θέλω τα πάντα να είναι τέλεια. Θέλω τα πιάτα μου στο μαγαζί μου να έχει την ίδια ποιότητα με το φαγητό που θα σέρβιρα στην κουζίνα του σπιτιού μου. Γενικά, θέλω όσοι με εμπιστευτούν ερχόμενοι στο μαγαζί μου να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Να αισθανθούν ότι είναι στο σπίτι μου. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Οπότε η αγάπη που εισπράττει ο κόσμος που θα έρθει στο μαγαζί και τα υλικά πρώτης ποιότητας που χρησιμοποιώ νομίζω ότι είναι κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας μου». 

Θα να μας πείτε δύο-τρία ευτράπελα που σας έχουν συμβεί όταν μαγειρεύατε;
«Πάρα πολλά. Έχει τύχει να κάψω φαγητό, έχει τύχει να καώ και η ίδια. Είναι πολλά! Μία από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν όταν ο μάγειράς μας είχε δεχτεί τηλέφωνο από τη μητέρα του, η οποία τον ενημέρωσε ότι η ετοιμόγεννη γυναίκα του, γέννησε. Εκείνη τη στιγμή όλοι στο μαγαζί ετοιμαστήκαμε να πάμε στο μαιευτήριο. Είπαμε στους πελάτες μας ότι για μία ώρα δεν θα υπάρχει σέρβις και πήγαμε όλοι από το μαγαζί στο μαιευτήριο για να υποδεχτούμε το βλαστάρι του μάγειρά μας. Αυτή είναι μία πολύ γλυκιά στιγμή που μου έρχεται στο μυαλό μου».

Είστε μητέρα τριών υπέροχων αγοριών. Αυτά έχουν λόγο στην προσωπική σας ζωή;
Βέβαια… Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια. Ο καθένας από εμάς επεμβαίνει στην προσωπική ζωή του άλλου. Έχω τρία δυναμικά αγόρια και δεδομένου ότι είμαι και εγώ δυναμική μαμά, όλοι μας επεμβαίνουμε στη ζωή των άλλων.

Πιστεύετε ότι θα είστε καλή πεθερά;
Α, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο… Θα προσπαθήσω να είμαι καλή πεθερά. Όσο καλή πεθερά μπορεί να γίνει μία μαμά που έχει τρία αγόρια και δεν τολμάει να τα χάσει.

Πείτε μας ένα-δύο ανθρώπους από την τηλεόραση που ταιριάξατε πολύ και έχετε διατηρήσει επαφές. 
Ευτυχώς έχω αποκτήσει πολλές φιλίες. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους. Εγώ αγαπάω τους πάντες και ελπίζω να με αγαπάνε και αυτοί. Άλλωστε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου