Skip to main content

INTERVIEW

Δανάη Μιχαλάκη: "Δώσε χρόνο στην τύχη για να' ρθει να σε βρει"

Η μικρότερη από τις αδελφές Σταμίρη στις Αγριες Μέλισσες, η Δρόσω, έχει καταφέρει, με άνεση, να "γυρίσει" τα κεφάλια του τηλεοπτικού κοινού



Η ευτυχία για την ζεν Δανάη έχει γεύση αγάπης και σοκολάτας. H όμορφη Δανάη είναι δροσερή μέσα σε ζεν τόνους, με την υποκριτική να κυλάει, να καθορίζει το DNA της. Κόρη του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη και μιας μπαλαρίνας βρετανικής καταγωγής, μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον όπου η τέχνη έπαιξε δυνατό παιχνίδι για την παρακάτω πορεία της. Στα 27 της έχει κιόλας κλέψει τις εντυπώσεις, τόσο για την ερμηνεία της όσο και για την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Λατρεύει τον χορό, έχει μεγάλη αδυναμία στα ζώα και στον σκυλάκο της που τον ποστάρει στα social media.

- Έχεις μεγαλώσει σ’ ένα σπίτι όπου η υποκριτική ήταν η καθημερινότητα της. Η τέχνη ως οικογενειακή υπόθεση πώς είναι;
Ερχόμουν σ’ επαφή μαζί της καθημερινά και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γλιτώσω κι απ’ αυτό. Έκανα χορό από μικρή, εντάξει στην υποκριτική άργησα να μπω, αλλά μεγαλώνοντας μέσα σε μια σχολή χορού και στα θέατρα με τον μπαμπά μου ήταν αναπόφευκτο, νομίζω.


- Η πιο αγαπημένη συμβουλή που έχεις πάρει από τον μπαμπά σου;
Είναι πολλές, αλλά η μία που μου έχει μείνει πολύ είναι: «Θα έχεις στόχο να πας ψηλά».
https://www.instagram.com/p/BlP0gIQFVKI/
-Και το ακολουθείς; Γιατί έχω ακούσει ότι είσαι πολύ ζεν τύπος
Ναι πολύ και το έχω προσπαθήσει  να είμαι ζεν. Δεν ήμουνα κάποτε. Ήμουνα αρκετά νευρική και με χαλούσε αυτό. Με τον καιρό,  βρήκα αυτή την ψυχική ηρεμία που χρειαζόταν και πλέον τα αντιμετωπίζω όλα πολύ ψύχραιμα.


- Έτσι γράφεις και στην κάμερα και στις συνεντεύξεις. Ως πολύ ήρεμη
Ωραίο είναι αυτό, πάει να πει ότι κάτι κατάφερα.

- Πώς ήσουν ως παιδί; Έπαιζες θέατρο μικρή;
Αρχικά να πω ότι δεν ήμουν και πολύ φρόνιμη. Αλλά έπαιζα πολύ, ήμουν πολύ πειραχτήρι γενικότερα και μ άρεσε να παίζω αυτό το θέατρο που λέμε. Έκανα μίνι παραστάσεις. Ότι και να ήταν αυτό, είτε θέατρο είχε, είτε τραγούδι.

- Έχεις μεγαλώσει στη Σύρο…
Nαι πήγα στο νησί 2 χρονών με την οικογένειά μου, κι έφυγα 19


- Για το κάστινγκ στις Άγριες Μέλισσες σε βρήκαν μέσω facebook. Πώς είναι η σχέση σου με τα social media? Είσαι ενεργή, απαντάς στο ιnbox, πιστεύεις στα social media; Έχει γίνει και λίγος χαμός με το σήριαλ…
Eντάξει απαντάω, προσπαθώ δηλαδή ν’ απαντάω… Δεν μπορώ να πω ότι ασχολούμαι πολύ περισσότερο απ’ ότι ασχολιόμουν πριν, ακόμα και τώρα, που κάπως «απαιτείται» από την δουλειά, προσπαθώ να το αποφεύγω. Ζούμε καλώς ή κακώς σε μια εποχή που η τεχνολογία όσο πάει μπαίνει πάρα πολύ στην ζωή μας. Αυτή η εικόνα που είμαστε όλοι μ’ ένα κινητό στο χέρι δεν μου πολυαρέσει, παρ’ ότι είναι και η γενιά μου. Ασχολούμαι μ’ ένα μέτρο, ασχολούμαι για ν’ ασχολούμαι δηλαδή.


- Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετές ενοχλήσεις κι απ το αντίθετο φύλο, από ανθρώπους που σε παρακολουθούν στην σειρά...
Υπάρχουν πολλά καλοπροαίρετα μηνύματα και καθόλου ενοχλήσεις, πάλι καλά.

- Πιστεύεις στην τύχη; Προσγειώθηκες στην επιτυχία του χειμώνα, ενώ μπορεί να σου είχαν κάνει πρόταση να είσαι σ’ ένα σήριαλ όχι τόσο talk of the town.
Ναι ισχύει αυτό. Πιστεύω πολύ στην τύχη και επίσης πιστεύω ότι πρέπει να έχεις πίστη σ’ αυτήν και να της δώσεις χρόνο για να έρθει να σε βρει. Πιστεύω ότι έρχεται πάντα και σε βρίσκει την κατάλληλη στιγμή.
https://www.instagram.com/p/B4osmYHFCv4/
-Είναι καλύτερο να έχεις πίστη σ’ αυτό παρά να τραβάς τα πράγματα απ τα μαλλιά για να σου συμβούν
Ισχύει εντελώς αυτό.
https://www.instagram.com/p/B0dIqkrCc9Q/
- Πώς θα περιέγραφε η Δανάη με 4 λέξεις τη Δρόσω;
Θα την έλεγε Γλυκειά, στην αρχή όταν τη γνώρισε ήταν αρκετά Αφελής. Είναι επίσης Πεισματάρα, αλλά και Τρυφερή. Πολλές περιγραφές έχει η Δανάη για τη Δρόσω αλλά τελικά επιλέγει αυτές.

- Πώς θα περιέγραφε η Δρόσω αν γνώριζε την Δανάη με 4 λέξεις;
Ε, αυτή κι αν είναι δύσκολη ερώτηση!

- Πες ότι η Δρόσω σε γνώριζε σε μια παρέα, τι θα έλεγε για σένα;
Θα έλεγε ότι η Δανάη είναι λίγο η χαρά της παρέας. Είναι Ηρεμη και Υποχωρητική. Τι έχω κι άλλο επίθετο για να περιγράψω τη Δανάη;

- Nαι ακόμη ένα
Είναι Καλή. Εχει καλοσύνη.


- Α, τι ωραίο..Μ αρέσει που το λες αυτό γιατί σήμερα και ιδίως στην γενιά σου, δεν δείχνει να πολυπουλάει η καλοσύνη… Δεν είναι στις ευπώλητες αξίες της εποχής η καλοσύνη, η τιμιότητα κι όλα αυτά τα ωραία πράγματα.

- Η σχέση σου με το κοινό, ποια είναι; Πώς σου φαίνεται που σε αναγνωρίζουν στο δρόμο;
Πολύ καλή σχέση έχω με τον κόσμο.

- Σου αρέσει που σου μιλάνε στο super market;
Έχει  πλάκα να πηγαίνεις για ψώνια στο super market και να σε φωνάζουν Δρόσω. Το αντιμετωπίζω πάντα ψύχραιμα, με χιούμορ κι αγάπη. Είναι τόσο ωραίο να σου λένε καλά λόγια για την δουλειά που κάνεις και να  βλέπεις ότι ο κόσμος ταυτίζεται κάποιες φορές τόσο πολύ. Δηλαδή μου χει τύχει να μ’ έχουν βρίσει κιόλας στον δρόμο.


- Εξαιτίας του Νικηφόρου φαντάζομαι. Στο πρόσωπό σου βλέπουν ένα κορίτσι που ερωτεύτηκε τον άντρα της αδελφής της…
Έγκλημα μεγάλο, δεν είναι κάτι που δεν γίνεται και σήμερα όμως. Αλλά ναι, δεν παύει να έκανε αυτό που έκανε η Δρόσω...

- Κι  αν το δούμε διαφορετικά, η Δρόσω, αντί να εξυπηρετήσει τα στερεότυπα της κλειστής της κοινωνίας, ακολούθησε την καρδιά της
Ναι, έκανε αυτό που ήθελε κι η αλήθεια είναι ότι γινόντουσαν πολύ χειρότερα την συγκεκριμένη εποχή. Δεν είναι ότι απλά γράφεται ένα σενάριο, έχει προηγηθεί έρευνα για τα χρόνια τότε, δεν βγαίνει κάτι που δεν γινόταν στην πραγματικότητα. Μίλησα με γιαγιάδες που είχαν ζήσει την εποχή που περιγράφεται στο Διαφάνι και μου είπαν ότι όντως, τότε, έτσι γινόταν. “Εγώ πήγαινα με το κανάτι να πάρω νερό από τη βρύση και σε μιά κλειστή κοινωνία γινόντουσαν αυτά”.


- Κι ένα μικρό κορίτσι όταν για πρώτη φορά αναγνωρίζει τον έρωτα μέσα της και δεν έχει την γνώση να το διαχειριστεί, φυσιολογικό είναι να φερθεί όπως φέρθηκε η Δρόσω.
Ναι είναι στην ηλικία που είναι, είναι η πρώτη φορά που το νιώθει, δυστυχώς το ένιωσε για τον Νικηφόρο.


- Μοιράσου μαζί μας ένα αγαπημένο απόσπασμα του ρόλου σου
Είναι πολλά που με μαγεύουν αλλά θυμάμαι μια έκφραση, μια προτασούλα που έλεγε “από τ αγκάθι βγαίνει ρόδο, λένε”. Μ άρεσε πολύ αυτή η φράση..

- Πού νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία της σειράς; Είναι ότι ήταν ήταν ακριβώς στο timing της μόδας της μυθοπλασίας στα σήριαλ; Ή ότι έχει καταφέρει ένα δεμένο καστ και συνεργείο;
Σίγουρα είναι αυτό, είμαστε όλοι πολύ δεμένοι, και με τα δύο συνεργεία που δουλεύουμε μαζί.
Αλλά αρχικά για μένα μετράει ότι η σειρά έχει ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο, έχει καινούργια πρόσωπα - ηθοποιούς, έχει πάρα πολλούς θεατρικούς ηθοποιούς που δεν τους ήξερε ο κόσμος της τηλεόρασης. Είναι γενικότερα μια ποιοτική συνολική δουλειά. Ακόμη κι αυτοί που δεν φαίνονται, είναι ένας κι ένας. Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταφέρει κάπως να κάνουμε τους θεατές να πιστέψουν σ’ αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Τους δείχνουμε πώς ήταν την τότε εποχή και κάπως αυτό έχει να κάνει και με το σήμερα. Κάποια πράγματα που διαδραματίζονται εκείνη την εποχή, γίνονται και τώρα.


- Αν εξαιρέσουμε την συμμετοχή σου στην Εθνική Ελλάδος του Γιώργου Καπουτζίδη, είναι ουσιαστικά η πρώτη σου μεγάλη δουλειά. To μεγαλύτερο μάθημα που πήρες απ’ αυτή σου την συνεργασία; Είτε σαν άνθρωπος είτε σαν καλλιτέχνης.
Σίγουρα είναι ένα μεγάλο μάθημα όλο αυτό για μένα. Ακόμα και η προετοιμασία για κάποια σκηνή, είτε μια πληροφορία καθαρά τεχνική που μπορεί να μάθεις για την κάμερα ας πούμε. Κάθε μέρα για μένα είναι ένα μάθημα, οτιδήποτε είναι αυτό. Είτε υποκριτικό, είτε διαχείριση της ενέργειάς σου – δε δίνεις πολλά σε μια σκηνή, δίνεις στην επόμενη-.

- Επεσες και στα βαθιά κι εσύ, σε καθημερινή σειρά!
Κανονικά και για τα καλά!


- Από τι υλικά μπορεί να ναι φτιαγμένη η λέξη "Ευτυχία" της Δανάης;
Σίγουρα από Αγάπη, Καλοσύνη, Γέλιο, Σοκολάτα, Θάλασσα και Ήλιο. Και σκυλιά , πολλά σκυλιά…

- Αγαπάς τα ζώα;
Ναι έχω κι ένα σκυλάκι, δύο έχω βασικά..
https://www.instagram.com/p/Bu4AhwxAj_z/

- Ναι νομίζω πως τα χω δει στο Instagram account σου. Πες μου τώρα ότι είσαι και vegan!
Οχι, κάποτε υπήρξα, αλλά καταφέραν οι γονείς μου και με πείσαν να μην είμαι. Αλλά και πάλι δεν είμαι πολύ φαν του κρέατος.

- Ένα πράγμα που θ άλλαζες στον εαυτό σου;
Τίποτα νομίζω.

- Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου;
Το ότι είμαι πολύ ζεν. Μέχρι που μου έχουνε κάνει παρατηρήσεις - και δικοί μου άνθρωποι-
πως κάποια πράγματα τ’ αντιμετωπίζω πάρα πολύ ψύχραιμα.
Ναι αυτό νομίζω πως είναι το χαρακτηριστικό μου, μαζί με το χιούμορ μου που είναι κάπως ιδιαίτερο.
https://www.instagram.com/p/B5SHbnVFFwd/
- Ποιο είναι το πιο πολύτιμο απόκτημά σου;
Ο σκύλος μου (έχει στην φωνή της ένα definitely).
https://www.instagram.com/p/BoJ6AySlWn4/
- Τώρα ζεις στην Αθήνα. Ιδανικά πού  θα θελες να ζεις αυτήν την εποχή; Βάλε την φαντασία σου να οργιάσει, μπορεί να’ ναι άλλη χώρα, άλλος πλανήτης ίσως...
Θα ήθελα να μένω κάπου εξωτικά…
https://www.instagram.com/p/Bpg0gbZBpGt/
- Τύπου Ταυλάνδη ας πούμε;
Tύπου ναι, μπορεί να ήταν στο Μπαλί, αλλιώς θα ήθελα πολύ να ζω στην Ιταλία.
- Έχεις την θεία σου, την αδελφή της μαμάς σου εκεί
Ναι αλλά δεν ξέρω σε ποια περιοχή της Ιταλίας θα μ’ άρεσε να μένω, ή σε κάποιο νησί όπου κι αν είναι αυτό.
https://www.instagram.com/p/By5WZj-ifVL/
- Θα θυσίαζες μια καριέρα για να βιώσεις την ζωή των ονείρων σου; Να τα παράταγες και να έφευγες να ζήσεις π.χ στην Ιταλία και να δούλευες σε μια καφετέρια;
Αν είχα νιώσει ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου, ότι δεν έχω κάτι να δώσω, ή εάν το είχα τόσο μεγάλη  ανάγκη κι ήμουνα σίγουρη γι αυτό, ναι θα το έκανα.
https://www.instagram.com/p/Br5fpL0BSe0/
- Μάθαμε ότι θα παίξεις και στο θέατρο φέτος
Ναι η παράσταση που θα είμαι είναι το “Μπλε” σε σκηνοθεσία David Negrin στο θέατρο Αλφα Ιδέα. Έχουμε πρεμιέρα 26 Φεβρουαρίου και παίζω μαζί με τον Παντελή Πάγκαλο.
Είναι μια βωβή παράσταση και περιγράφει την εξαντλητική επανάληψη μιας μοναχικής καθημερινότητας. Είναι ένας άντρας που έχει συνηθίσει σε μια πληκτική κατάσταση, ώσπου έρχεται μια απρόσμενη συνάντηση με μια κοπέλα που τον προβληματίζει αλλά τον φέρνει και κοντά της.

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα