Skip to main content

INTERVIEW

Κωνσταντίνος Κάππας:" Όταν τελειώνει ο έρωτας, ξεκινάει η αγάπη".

Τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από την τηλεόραση Σήμερα τον βρίσκουμε στο θέατρο, να πρωταγωνιστεί στην παράσταση ‘’Ο άλλος’’,  ένα έργο  για τις σχέσεις ενός ερωτικού τριγώνου,  και να μας μιλά για τον έρωτα, την υποκριτική, τις γυναίκες  και την Αθήνα.



 

 ‘’Χάρη στο θέατρο θέτω τον εαυτό μου σε αμφισβήτηση, τον παρατηρώ και έτσι με μαθαίνω καλύτερα’’, λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνο Κάππας. που έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά "Κλείσε τα μάτια" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ενώ σίγουρα θα τον θυμάσαι και ως ανιψιό του ‘’Κατακουζηνού’’ στην σειρά ‘’Κωνσταντίνου και Ελένης’’. Εμείς, μιλήσαμε  μαζί του και τον βρήκαμε γοητευτικό, ειλικρινή, προσγειωμένο  και λάτρη των γυναικών!

 

Μιλήστε μας για τον νέο σας ρόλο στην παράσταση "Ο άλλος".

Υποδύομαι τον Εκείνον. Το έργο έχει τρία πρόσωπα : ο Εκείνος, η Εκείνη και ο Άλλος . Ο Εκείνος και η Εκείνη είναι ζευγαρι, βλέπουμε την σχέση τους από την αρχή της δημιουργίας της, τα πάντα είναι ωραια και ρόδινα και ζουνε μέσα στην απόλυτη ευτυχία, όπως εξάλλου ισχύει σε όλες τις σχέσεις . Ο Εκείνος από την πρώτη στιγμή της σχέσης αυτής προσπαθεί να θέσει τις βάσεις και τα όρια για μια ευτυχισμένη κοινή ζωή με την Εκείνη. Γνωρίζοντας και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος του αγωνίζεται για τη σχέση αυτή. Στην συνεχεια όμως τα πράγματα στραβωνουν και η πορεία της σχέσης τους δείχνει να έχει άλλη κατάληξη εν αντιθέσει από την ευτυχία της αρχής. Ο Άλλος είναι το τρίτο πρόσωπο αλλά και η πρόσωποποιηση της συνείδησης του. Τους βλέπουμε να δρούν μαζί επι σκηνής έτσι ώστε ο Εκείνος να χάνεται μέσα στον ίδιο του το εαυτό..

Ο ρόλος που υποδύεστε στην παράσταση, έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον πραγματικό σας εαυτό;

Σε κάποιες φάσεις της ζωής μου ναι έχω εντοπίσει κάποια κοινά χαρακτηριστικα. Ειδικότερα ψάχνοντας στοιχεία του ρόλου ανατρέχοντας στο παρελθόν μου θυμήθηκα και ποιες φάσεις είναι αυτές.. Για παράδειγμα και εγώ θυμάμαι να ξεκινάω μια σχέση και να πιστεύω ότι δεν θα κάνω τα ίδια λάθη που είχα κάνει παλιότερα ή σε κάποια άλλη φάση πίστευα ότι είχα διαχειριστεί το παρελθόν μου αλλά δεν το είχα διαχειριστεί. Η ζωή μας γεμίζει με εμπειρίες και αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά όλα αυτά από ένα σημείο και μετά καταφέρνεις να τα διαχειρίζεσαι.

Πιστεύετε πως ο έρωτας είναι μια σχέση όπου ο τρίτος μπαίνει, όταν αυτός έχει τελειώσει;

Όχι, δεν το πιστεύω. Όταν τελειώνει ο έρωτας μετά ξεκινάει κάτι άλλο που αυτό ονομάζεται αγάπη. Το θέμα είναι τι αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του και πως βλέπει τον εαυτό του σε μια σχέση και πως διαχειρίζεται την κάθε του σχέση. Αν κάποιος δεν μπορεί να δεθεί και να αγαπήσει έναν άλλον άνθρωπο μέσα σε μια σχέση τότε είναι ανοιχτό πεδίο για όλους.

https://www.instagram.com/p/B70fG0PJ4E_/

Ποιος ρόλος απ'όλους όσους έχετε υποδυθεί είναι ο πιο αγαπημένος σας;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Ο Εκείνος είναι σίγουρα από τους αγαπημένους μου ρόλους όπως και ο Βίνσεντ από το Tape, μετά μου έρχεται στο μυαλό και ο κουρέας από τον Καλό Άνθρωπο του Σετσουαν αλλά και ο Αντρει από τις Τρεις αδερφές του Τσέχοφ, που είχε ανεβεί στο Θεατρο Τέχνης. Μετά ο Μήτσος από την "Βέρα" και ο Κόλιας από το "Τάβλι", έργα και τα δυο του Κεχαιδη, είναι άλλοι δυο ρόλοι που τους λατρεύω.

Σας έχουμε δει σε αρκετούς ρόλους στην τηλεόραση, όμως δεν σας βλέπουμε πια. Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να ξαναγυρίσετε;

Ίσως ένα ωραίο σενάριο και μια ωραια προοπτική.

Ως ηθοποιός τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο και τι λιγότερο στο επάγγελμά σας;

Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι ότι αυτή η δουλειά με κάνει να νιώθω ζωντανός άνθρωπος και να θέτω τον εαυτό μου σε αμφισβήτηση, να τον παρατηρώ και έτσι να με μαθαίνω καλύτερα. Αυτή η δουλειά διαφέρει στο ότι δεν βρίσκεσαι σε μια συνεχή ρουτίνα, σε κάνει να νιώθεις παιδί.

Λιγότερο αγαπώ την ματαιοδοξία που υπάρχει σε αυτό το επάγγελμα.

https://www.instagram.com/p/B7GBwjzpylZ/

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας ηθοποιός; Είναι οι ίδιες με αυτές που αντιμετώπιζε παλαιότερα ή διαφέρουν ;

Νομίζω είναι οι ίδιες. Από μικρός θυμάμαι κ εγώ προσπαθούσα να γεμίσω ένα βιογραφικό με δουλειές απλώς τότε είχαμε περισσότερη υπομονή .

Περιγράψτε μας το πιο ακραίο/ απρόοπτο/ αστείο γεγονός που σας έχει συμβεί επάνω στο θεατρικό σανίδι.

Μια φορά στην Δράμα σε ένα ανοιχτό θέατρο, που παίζαμε το Ψέμα, άλλο έργο του Florian Zeller, με την Σμαράγδα Καρύδη, τον Θοδωρή Αθερίδη και την Μυρτώ Αλικάκη είδαμε να περνάει ένα βόδι ανάμεσα στην σκηνή και τους θεατές.

 Τι εκτιμάτε περισσότερο σε έναν ηθοποιό;

Το ήθος, την ευγένεια, όταν το εγώ του δεν είναι μεγάλο και την επίγνωση ότι το θέατρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι.

https://www.instagram.com/p/BypbWRlJ1HY/

 Με ποιους ηθοποιούς θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον ;

Με όλους τους καλούς ηθοποιούς.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ;

Δεν θυμάμαι, μου έχουν δώσει πολλές καλές συμβουλές. Μια συμβουλή που έχω δώσει εγώ στον εαυτό μου και είναι κάτι σαν το μότο μου, συμβουλή την οποία την ακολουθώ από πολύ μικρός, από το νηπιαγωγείο είναι να νιώθω ελεύθερος, να μην κάνω πράγματα που μου επιβάλλουνε να κάνω.

Χρησιμοποιείστε 5 λέξεις για να περιγράψετε τον εαυτό σας.

Δεν μπορώ να το κάνω, ας περιγράψει κάποιος άλλος για μένα.

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Να είμαι πολύ γέρος και να μην μπορώ να κουνηθώ και να κάνω πράγματα .

https://www.instagram.com/p/BuEAI9EF7uL/

Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο στην Αθήνα.

Απολαμβάνω το βράδυ όταν όλα είναι σκοτεινά και η Αθήνα δεν φαίνεται.

Ποια αρετή εκτιμάτε περισσότερο σε έναν άνδρα;

Την αξιοπρέπεια και την ευγένεια.

Τι είναι αυτό που εκτιμάτε/ θαυμάζετε περισσότερο σε μια γυναίκα;

Την καλοσύνη και το χιούμορ.

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου