Ημερολόγια Lockdown: Αιμιλιανός Σταματάκης - "Games κι απομόνωση"

Πώς αξιοποιεί τον χρόνο της καραντίνας ο ηθοποιός;

Βασιλεία Μαξακούλη

Εγώ ανήκω σε μια ομάδα ανθρώπων, που λέγεται "gamers". Ασχολούμουν πάντα με τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Ήταν ένα χόμπι που μου άρεσε πάρα πολύ και πλέον, παίζω σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Προσπαθούσα να βρω ελεύθερο χρόνο για να παίξω με τους φίλους μου. Η καραντίνα είναι για εμένα μία ακόμα μέρα, στην οποία θα αράξω με τους φίλους μου και θα παίξουμε games. Κι αυτό επειδή κανονικά δεν έχω χρόνο στη ζωή μου, όταν βρίσκομαι συνεχώς σε πρόβες και παραστάσεις και φέτος ειδικά έχει πέσει πολλή δουλειά. Τώρα έχω τη δυνατότητα να ξεχαστώ. Ναι μεν υπάρχει άγχος για το μέλλον, αλλά τον έναν μήνα που έχει περάσει ως τώρα, τον αξιοποιώ για να χαλαρώσω. Όλα έχουν σταματήσει και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό προς το παρόν. 

View this post on Instagram

A post shared by monopoligr (@monopoligr)Για να ξεφύγω από το άγχος που επικρατεί, ψάχνω και βλέπω παραστάσεις online. Είναι ο μόνος τρόπος να έχω επαφή με τη δουλειά μου. Παράλληλα, κάνω γυρίσματα για projects και μίνι επεισόδια. Με τον Στάθη Αθανασίου, ετοιμάζουμε μία μίνι σειρά, με τίτλο "Stay Inside".  Είχε κάνει μία ομώνυμη μικρού μήκους πριν χρόνια. Ήταν μάλλον προφητικό.  Τώρα, βλέπουμε δεκαπέντε χρόνια μετά πως όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και παρατηρούμε τι έχει αλλάξει στην επικοινωνία των ανθρώπων. Επομένως, η δουλειά δεν σταματάει. Είμαστε πολύ πιο χαλαροί, αλλά έχουμε δημιουργικές συνήθειες. Αν το θες, συνεχίζεις ακόμα να κάνεις πράγματα απλώς έχεις παραπάνω χρόνο για το χόμπι σου αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι, όπως εγώ.  Οι δουλειές που έχουν κανονιστεί για μετά, ισχύουν. Δεν παύω να δουλεύω πάνω στην επεξεργασία των κειμένων όσον αφορά την υποκριτική. Αλλά, ασχολούμαι περισσότερο με το θεωρητικό κομμάτι (που  ούτως ή άλλως ήδη το έκανα) μέχρι να μπούμε στις πρόβες.  Δεν θα μιλήσω φυσικά για σειρές και Netflix. Είμαι κι εγώ "σειράκιας" ειδικά τώρα που έχω χρόνο να βλέπω περισσότερο.

View this post on Instagram

A post shared by Emilianos Stamatakis (@emilianos_stamatakis)Γενικότερα, έχω πολλά πράγματα να κάνω. Δεν με έχει ενοχλήσει. Καταλαβαίνω πως δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Κάτι που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να περνούν καλά με τον εαυτό τους.  Είναι πολύ δύσκολο όταν ξαφνικά μένεις μόνος γιατί πρέπει να αντιμετωπίσεις πράγματα. Καλώς ή κακώς, εγώ το είχα ήδη συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μου ότι περνάω καλά μόνος είτε με βιβλία είτε με μουσική είτε με γυμναστική είτε με κάποιο χόμπι, οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω ότι είναι μια άβολη κατάσταση για πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει στη διαδικασία να βρίσκονται μόνοι με τον εαυτό τους. Είναι σπάνια στιγμή η συνειδητοποίηση αυτή, να βλέπεις τι σου προσφέρει η απομόνωση.
Επίσης, σκέφτομαι πόσο αληθινή είναι η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου γιατί ακόμα κι όταν βγαίνουμε, πάλι κλεισμένοι στα κινητά μας είμαστε. Οπότε, είναι προς παρατήρηση το πώς μας λείπει η αληθινή συναναστροφή.  Πάντως, εγώ ποτέ δε νοιώθω ιδιαίτερα την ανάγκη να βγω. Για άλλους, ίσως να φαίνεται αιώνας αυτός ο μήνας.  Ούτως ή άλλως λόγω της δουλειάς μου, συναναστρέφομαι διαρκώς με κόσμο, που τώρα αυτό για εμένα μοιάζει με απόσταση, που θα την ήθελα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares