Skip to main content

INTERVIEW

«Μου δίνει δύναμη η αγάπη για τη μουσική» Αδάμ Τσαρούχης

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης μίλησε στην Αγγελική Λάλου, με αφορμή την εμφάνισή του στις 14/2 στο Half Note



Με αφορμή την εμφάνισή του στις 14/2 στο Half Note είχαμε μια ενδιαφέρουσα κι εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον ταλαντούχο τραγουδιστή Αδάμ Τσαρούχη.

Τι θα ακούσουμε στις 14/2 στο Half Note;

Ανυπομονώ για την εμφάνιση αυτή. Θα είναι τραγούδια με θέμα την αγάπη. Τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία και κομμάτια από τη διεθνή σκηνή. Είναι χαρά που θα βρεθώ στη σκηνή με την Μιρελα Πάχου για να πούμε όμορφα ερωτικά ντουέτα. 

Θες να μας μιλήσεις για το Just walk away και την επιτυχία που γνωρίζει στην Ευρώπη;

Η διασκευή αυτή έγινε την περίοδο τις καραντίνας με σκοπό όχι να κυκλοφορήσει αρχικά. Όταν άκουσα το τελικό αποτέλεσμα πήρα την απόφαση να κυκλοφορήσει, γνωρίζοντας επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πηγαίνοντας Ν#1 στην Σουηδία , Αυστρία και σε αρκετές χώρες στα iTunes. 

Πρόσφατα η διασκευή κυκλοφόρησε σε μια παγκόσμια συλλογή και παίζει σε αρκετά παγκόσμια radio playlists. Επίσης έγιναν δυο υπέροχα remixes από το Zucca Radio και τον Γιάννη Μιτσοκάπα. 

Πώς ήταν η εμπειρία να ερμηνεύσεις τραγούδι για τηλεοπτική σειρά;

Είναι υπέροχο συναίσθημα να ντύνει η μουσική σου μια σειρά. Αγαπώ πολύ αυτό το τραγούδι. Το κομμάτι αυτό το έγραψε ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης και ο Γιώργος Γκεκας με τίτλο «τόσο πολύ». Ήταν κάτι που μου έδωσε μεγάλη χαρά όταν μου έγινε η πρόταση από τη σειρά  «Η γη της ελιάς». 

Μίλησε μας για το νέο σου δίσκο Stay with you – γιατί επέλεξες να είναι στα αγγλικά;

Μεγάλωσα ακούγοντας αγγλική μουσική. Ήταν κάτι σαν παιδικό μου όνειρο. Όλα μου τα μουσικά είδωλα είναι ξένοι καλλιτέχνες, όπως οι Michael Buble, George Michael, Stevie Wonder, Whitney Houston. Θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε τις βαθιές επιθυμίες μας. Η επιτυχία τις διασκευής του Just walk away ενίσχυσε την επιθυμία μου αυτή. 

Τι είναι ο έρωτας για σένα και ποια είναι τα 5 πιο αγαπημένα σου ερωτικά τραγούδια;

Ο έρωτας είναι μεγάλη κινητήριος δύναμη για άλλους τους ανθρώπους. Ο έρωτας σου δίνει φτερά. Αγαπώ παρά πολλά τραγούδια, το Top 5 ερωτικών τραγουδιών μου είναι: 

«A song for you», Donny Hathaway 

«Saving all my love for you», Whitney Houston 

«My funny valentine» 

«Different corner» George Michael 

«My valentine» Paul McCartney

 https://www.instagram.com/p/CnuT-mXNqsX/

Ποια συνεργασία ή εμφάνισή σου έχει χαραχθεί πιο πολύ μέσα σας στη μέχρι τώρα πορεία σου και γιατί;

Είμαι πολύ περήφανος γιατί έχω την χαρά να έχω συνεργαστεί με αρκετά σπουδαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες όπως οι Μ. Πλέσσας, Γ. Μαρκόπουλος, Ηρώ, Α. Ιωαννίδης, Μαντώ , Φ. Δάρρα, Δ. Παπαδημήτριου – όλες αυτές οι συνεργασίες έχουν μια σημαντική θέση στη μέχρι τώρα πορεία μου. 

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε μουσική οικογένεια; Πόση μουσική έχει η μέρα σου και πότε αποφάσισες ότι θα ήθελες να ασχοληθείς με τη μουσική – υπήρξαν στιγμές που σε δυσκόλεψε αυτή η επιλογή, το μετάνιωσες ποτέ;

Μεγάλωσα σε ένα μουσικό σπίτι, ο πατέρας μου είναι μουσικός και δημοτικός τραγουδιστής όποτε από πολύ μικρός ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα μουσικής στο Ωδείο. Αργότερα ήρθε μια υποτροφία στο Jacob pillow στην Αμερική για μουσικό θέατρο. Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου, απλά είναι πολλές φορές που απογοητεύομαι αλλά πάντα βρίσκω την δύναμη να συνεχίσω. 

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Είναι πολύ άσχημες οι στιγμές που ζούμε. Είναι μαύρες μέρες στην ιστορία της μουσικής και της τέχνης. Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία. Ελπίζω όλο αυτό να φέρει μια αλλαγή. Γιατί αυτό που γίνεται με πονάει πολύ. Η απαξίωση της τέχνης και η αδιαφορία της πολιτείας.

https://www.instagram.com/p/CngyACghHIx/

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Σίγουρα δύναμη μου δίνει η αγάπη για τη μουσική. Νομίζω μόνο αυτό κάνει έναν καλλιτέχνη να προχωράει. Επίσης η αγάπη του κόσμου είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και τεράστια δύναμη. 

Πώς είναι μια συνηθισμένη σου μέρα;

Ξυπνάω πολύ πρωί γενικά. Είμαι δάσκαλος φωνητικής στην επαγγελματική δραματική σχολή Ίασμος, όποτε έχω σίγουρα καθημερινά μαθήματα. Σίγουρα υπάρχουν πρόβες, ραντεβού και κάποιες εμφανίσεις. Αλλά και βόλτες με φίλους, φαγητό ή θέατρο. 

Ποιο τραγούδι λες από μέσα σου πιο συχνά και ποιο πιο πολύ φωναχτά ενώ κάνεις άλλα πράγματα;

Τραγουδάω όλη μέρα χα χα. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ είναι μέρος της καθημερινότητας μου. 

Τι αγαπάς στα μιούζικαλ και πώς βλέπεις την τάση της μεταφοράς γνωστών ελληνικών ταινιών σε μουσικό θέατρο;

Μου αρέσει αυτό το είδος, γιατί συνδυάζει όλες τις μορφές τις τέχνης. Υπάρχουν πολύ αγαπημένα μου μιούζικαλ, όπως τα Chicago, la la land. Είναι πολύ όμορφο που η Ελλάδα πλέον κάνει σοβαρές μεταφορές στο θέατρο. 

 

Υπάρχει κάποιος ρόλος σε μιούζικαλ που ονειρεύεσαι να ερμηνεύσεις; 

Δεν είμαι ηθοποιός όποτε δεν είναι αυτό που ακριβώς ονειρεύομαι. Θα μου άρεσε να παίξω στο Chicago, που είναι το αγαπημένο μου μουσικό έργο. 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Θα κυκλοφορήσει άλλο ένα single από τον νέο δίσκο με τίτλο “In your eyes”. Είμαι στη διαδικασία να βρω το επόμενο ελληνικό τραγούδι. Και είμαι σε συνεννοήσεις για να κλείσουμε εμφανίσεις για το καλοκαίρι. 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή