Skip to main content

INTERVIEW

Αντώνης Βλοντάκης: «Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες ποτέ»

Παίκτης - θρύλος για το ελληνικό πόλο, ο δημοφιλής Αντώνης Βλοντάκης σε μια κατάθεση ψυχής, αποκλειστικά για το allyou.gr


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Αναγνωρισιμότητα: λέξη γένους θηλυκού, που, όπως όλα τα θηλυκά, δεν θα επικεντρωθεί σ' αυτούς που τη ψάχνουν εναγωνίως και προσπαθούν με κάθε τρόπο -θεμιτό ή αθέμιτο- να την κερδίσουν.

Θα ασχοληθεί με τον ένα που δεν «καίγεται» γι' αυτήν, μ' αυτόν που αδιαφορεί. Αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση του Αντώνη Βλοντάκη. Ενός παίκτη-θρύλου για το ελληνικό πόλο, που μετράει περισσότερα από 30 χρόνια στις πισίνες.

Ποτέ δεν επιδίωξε να παίξει το παιχνίδι των celebrities για να γίνει γνωστός. Η επιλογή του ήταν να αρκείται στα του αθλήματός του που δεν τυγχάνει της προβολής που του αξίζει.

Εντούτοις το κάρμα του τον ήθελε να γίνει γνωστός και πέραν από τον χώρο της υδατοσφαίρισης.  Σ' αυτό το γεγονός φυσικά έπαιξε ρόλο το μότο που έχει στη ζωή του και το οποίο αναφέρει ότι «καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά να μετανιώνεις για κάτι το οποίο δίστασες να κάνεις».

Ο γνωστός πολίστας σε αποκλειστική συνέντευξή του στο allyou.gr έκανε κατάθεση ψυχής. Μίλησε για τη γυναίκα του, η οποία παραμένει το κορίτσι του, με το οποίο είναι ακόμα τρελά ερωτευμένος, αναφέρθηκε στα τρία αγγελούδια που έχουν αποκτήσει μαζί, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Τρίχες» και για τη μεγάλη του «καψούρα», το πόλο. 

Από την κουβέντα μας φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κεφάλαιο «Κρήτη», που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, με τον ίδιο να τονίζει ότι θεωρεί δεδομένο πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, τα Χανιά. 

0-VLONTAKIS.MESA4.gif

Είσαι από τους σημαντικότερους πολίστες με μεγάλη προσφορά και αρκετές διακρίσεις στο ελληνικό πόλο. Παρ' όλα αυτά έγινες γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή σου στο «Just The 2 Of Us». Πως το σχολιάζεις αυτό;

Είναι αυτό που λέμε η δύναμη της τηλεόρασης. Η τηλεόραση μπορεί να πάρει τον οποιοδήποτε και να τον βάλει σε κάθε σπίτι και να τον κάνει από τη μία ημέρα στην άλλη γνωστό. Δυστυχώς το δικό μου άθλημα δεν είναι επικοινωνιακό, δεν έχει την προβολή που του αξίζει, οπότε είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενο αυτό που παρατήρησες και εσύ.

Έχεις συμπληρώσει περισσότερα από 30 χρόνια στον χώρο της υδατοσφαίρισης και συνεχίζεις ακόμα στον Υδραϊκό, καταφέρνοντας να κάνετε μία σπουδαία πορεία. Τι σημαίνει για σένα το πόλο;

Το πόλο είναι η αγάπη μου είναι η καψούρα μου, η ψυχοθεραπεία μου. Είναι αυτό που θέλω πάρα πολύ να κάνω Δεν μπορεί κάποιος που δεν ασχολείται με το πόλο να καταλάβει αυτό το συναίσθημα. Ήμουν και είμαι δοσμένος σε αυτό το άθλημα. Μάλιστα μέσα μου έχω πει ότι όσο αντέχω ή μάλλον όσο αντέχει το κορμί μου θα συνεχίσω να παίξω. 

0-VLONTAKIS.MESA1.gif

Είναι αλήθεια ότι η σύζυγός σου, Κορίνα Στεργιάδου, προκάλεσε μία τυχαία συνάντηση για να γνωριστείτε; Μίλησε μας για τη γνωριμία σας.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πρώτη προσέγγιση έγινε από εμένα, αλλά η Κορίνα ήταν λίγο αδιάφορη. Η δεύτερη έγινε από την πλευρά της όταν εγώ ήμουν κάπου αλλού και τότε αδιαφόρησα και εγώ. Η τρίτη όμως ήταν η μοιραία, η τυχερή που λένε. Και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι τυχερή για μένα και για εκείνη για όλη μας τη ζωή.

Με τη γυναίκα σου είσαι ακόμα ερωτευμένος μετά από τόσα χρόνια έγγαμου βίου ;

Φυσικά και είμαι. Άλλωστε εγώ τη γυναίκα μου δεν τη βλέπω ως σύζυγό μου ή ως μάνα των παιδιών μου. Τη βλέπω ως την κοπέλα μου, όπως τότε που πρωτογνωριστήκαμε.

Ποιο είναι το μυστικό για να κρατηθεί ένας γάμος; 

Είναι πάρα πολλά τα μυστικά. Πρέπει να σέβεσαι κατ'αρχήν τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Παράλληλα δεν πρέπει να αφήνεις τη σχέση σου να τελματώσει. Από εκεί ξεκινάμε. Η κάθε μακροχρόνια σχέση, ο κάθε γάμος θέλει αλατοπίπερο. Πρέπει να του ρίχνεις αλατοπίπερο για να νοστιμεύει. Αλλά το ζητούμενο είναι κατά πόσο γουστάρει κάποιος τον άνθρωπό του και πόσο θέλει να τον διεκδικήσει και να προσπαθήσει για τη σχέση του. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο.

Έχεις μεγάλη πέραση στο γυναικείο φύλο. Σίγουρα θα υπήρχαν αρκετοί πειρασμοί και μετά τον γάμο σου; Πως τους αντιμετωπίζεις;

Στη ζωή βρίσκεσαι πάντα μπροστά από επιλογές. Το τι θες να κάνεις και το πώς θες πορευτείς το αποφασίζεις καθημερινά. Σαφώς και έγινα δέκτης θαυμασμού από γυναίκες μετά τον γάμο μου, όπως άλλωστε έχει βιώσει θαυμασμό από άντρες και η γυναίκα μου. Γιατί η γυναίκα μου είναι αρκετά όμορφη. Αν αφήναμε λοιπόν τους πειρασμούς να μπουν πάνω από τη σχέση μας και τον γάμο μας δεν θα ήμασταν ακόμα μαζί.

0-VLONTAKIS.MESA2.gif

Ας πάμε όμως και στα παιδιά σου. Τα τρία αγγελούδια σου που έχεις αποκτήσει με τη σύζυγό σου. Βλέποντας τα να μεγαλώνουν πως αισθάνεσαι;

Ναι σίγουρα αισθάνομαι υπερήφανος γι'αυτά αλλά επίσης βλέποντάς τα να μεγαλώνουν αισθάνομαι ότι μεγαλώνω και εγώ. Προσπαθώ να προστατεύω τα παιδιά μου κατ' αρχήν από τη δημοσιότητα γιατί είναι σε μία ηλικία που δεν ξέρουν το πώς θα τη διαχειριστούν. Προσπαθώ να τα προφυλάξω σε ένα περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει εγώ και η γυναίκα μου και το οποίο πιστεύω ότι είναι υγιές. Επίσης θέλω να παίρνουν σιγά σιγά τη ζωή στα χέρια τους. Πάντως πιστεύω ότι το μεγαλύτερη μειονέκτημα γι' αυτά είναι το γεγονός ότι μεγαλώνουν στην Αθήνα. Σε έναν αχανές τόπο, εν αντιθέσει με τη δική μου την παιδικότητα που τη βίωσα στα Χανιά, ο οποίος είναι ιδανικός τόπος για να μεγαλώσεις. Ελπίζω να κάνω καλή δουλειά και να τους δώσω τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν καλοί άνθρωποι. Δεν με ενδιαφέρει να γίνουν αθλητές ή οτιδήποτε άλλα, με ενδιαφέρει να γίνουν καλοί άνθρωποι.

Ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί κάποιο από τα παιδιά σου με το πόλο;

Όχι μέχρι στιγμής κανένα από τα παιδιά μου δεν ασχολούνται με το πόλο. Η μία μου κόρη ασχολείται με το μπαλέτο και η άλλη με το μπάσκετ. Τον γιο μου τον σπρώχνω λίγο προς την πισίνα απλά και μόνο για να έχει την επαφή με το νερό. Γενικά τους έχω αφήσει ελεύθερους να κάνουν ότι θέλουν σ'αυτό το κομμάτι.

Στη ζωή σου μπήκαν φέτος και οι Τρίχες. Η σειρά του ΑΝΤ1, όπου σε βλέπουμε να υποδύεσαι τον Τζιοβάνι. Πώς αυτή η συνεργασία;

Γενικά διαφέρω με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ήταν μία πρόταση που μου έγινε και είχα την τρέλα να την αποδεκτώ. Δεν είναι η δουλειά μου, δεν με ενδιέφερε ποτέ να ασχοληθώ με την υποκριτική. Γενικά δεν είχα ποτέ το μικρόβιο να στολίζομαι και να φτιάχνομαι και να το παίζω ωραίος. Ήταν μία πρόταση που με αιφνιδίασε αλλά και σ' αυτό το κομμάτι τήρησα κάτι που το έχω σαν αρχή μου: καλύτερα να κάνεις πράγματα και να μετανιώσεις γι' αυτά παρά να μετανιώνεις επειδή δεν τα έκανες.  

Θα ήθελες να συμμετάσχεις και σε άλλες σειρές αν σου γίνουν προτάσεις;

Koίτα να δεις. Στη ζωή μου έχω μάθει να μην χρησιμοποιώ τη λέξη ποτέ. Όσες φορές άλλωστε την έχω πει την έχων "καταπιεί" μετά. Οπότε θα σου πω το εξής: Αν μου γίνει κάποια πρόταση θα πρέπει να κάτσω, να τη δω, να τη μελετήσω και αν με ενδιαφέρει θα αποφασίσω για το τι θα κάνω εκείνη τη στιγμή.

Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις κάποια εκπομπή;

Ισχύει ότι σου είπα και πριν. Το "ποτέ μη λες ποτέ".

Τι σου λένε τα παιδιά σου όταν σε βλέπουν στην τηλεόραση. Είναι αυστηροί κριτές;

Όχι απεναντίας. Χαίρονται πολύ όταν με βλέπουν στην τηλεόραση. Από την άλλη όπως σου είπα και πριν η τηλεόραση είναι ένα μέσο που παραπλανά τα παιδιά και δίνει και λάθος εντυπώσεις. Οπότε, αν θες το πιστεύεις, τα παιδιά μου έχουν δει 1-2 επεισόδια από τις "Τρίχες", γιατί δεν βρήκα κανένα λόγο να δουν περισσότερα.

0-VLONTAKIS.MESA3.gif

Μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή που δεν έκανες;

Μεγαλώνοντας βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και κάποια πράγματα που θεωρείς δεδομένα ενδεχομένως γι' αυτά να έχεις δεύτερες σκέψεις, με την πάροδο των χρόνων. Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω για κάτι, άλλωστε τα πράγματα κύλησαν στη ζωή μου σωστά, βάσεις ενός μοτίβο που είχα χαράξει εγώ. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν πάει τα πράγματα καλύτερα αλλά θα μπορούσαν να είχαν πάει και χειρότερα. Πάντως μου αρέσει να είμαι ευχαριστημένος με τις επιλογές μου.

Κατάγεσαι από την όμορφη Κρήτη. Θα σε ενδιέφερε στο μέλλον να επιστρέψεις μόνιμα στα Χανιά, απ' όπου κατάγεσαι;

Εγώ το θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω στα Χανιά. Δεν μπορώ να πω πότε θα συμβεί αυτό αλλά τα Χανιά είναι ένα μέρος από το οποίο έχω πάρα πολύ όμορφες εικόνες. Εκεί έχω πάρα πολλούς φίλους, γενικά έχω ένα απίστευτο δέσιμο και σίγουρα στο μυαλό μου τριγυρνάει η σκέψη της επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Ποια στοιχεία κάνουν τόσο ξεχωριστή την Κρήτη;

Έχω μόνο ωραίες αναμνήσεις από την Κρήτη. Από τις παρέες μου, την κουλτούρα μας, τους φίλους μου. Είναι ένα μαγικό μέρος η Κρήτη. Το μέρος πάντως το κάνουν οι άνθρωποι. Οι ζεστές καλημέρες, τα χαμόγελα, η φιλοξενία και άλλα χίλια πράγματα που θα μας πάρει ώρες να στα πω, κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ