ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Δευτέρα με... Mastelo και Γιορτή!
Η Χρύσα σου προτείνει Δευτεριάτικες λιχουδιές... δοκιμασμένες, της γειτονιάς της!
Ξημέρωσε άλλη μια όμορφη Δευτέρα! Και πραγματικά δε ξέρω γιατί όλοι τα έχουν με τις Δευτέρες οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως η πιο μισητή μέρα της εβδομάδας. Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου τώρα που σου γράφω, καθώς πέρασα ένα πολύ έντονο, γεμάτο δραστηριότητες και οικογενειακές υποχρεώσεις σαββατοκύριακο. Νομίζω όμως ότι με ένα κρύο ντους (beayty tip, συσφίγγει την επιδερμίδα) θα συνέλθω και θα είμαι έτοιμη να κάνω μια επίθεση αισιοδοξίας για να αντιμετωπίσω την ημέρα.
Όπως κάθε πρωί έτσι και σήμερα με περιμένει η καθιερωμένη μου σπιτική με τραγανό φύλλο τυροπιτούλα ή στο ίδιο στιλ σπανακόπιτα ή πίτσα special (δεν έχεις φάει καλύτερη) ή κουλούρι γεμιστό με πραλίνα και από πάνω κομματάκια σοκολάτας ή εκλεκτή, μυρωδάτη λουκανικόπιτια, ντόνατς καταπληκτικά και άλλα πολλά νόστιμα εδέσματα. Αλήθεια, κάθε φορά δεν ξέρω τι να διαλέξω, ευτυχώς που η Ερμιόνη είναι υπομονετική μαζί μου. Η Ερμιόνη είναι το κορίτσι που με εξυπηρετεί, χαμογελαστή, ευγενική και σκέτο fashion icon, το κραγιόν της και μόνο τα λέει όλα. Σήμερα, λέω να επιλέξω το γεμιστό κουλούρι με πραλίνα και φυσικά έναν freddo espresso (φοβερός καφές, θα τα απολαύσω έξω στο υπέροχο σικάτο και μοντέρνο ξύλινο τραπεζάκι τους)! Κάπου στο βάθος θα είναι και ο αγαπημένος μου Αποστόλης Αποστολόπουλος, ο γλυκός και πάντα χαμογελαστός φούρναρης που μου μιλάει περήφανος για τα καλούδια του και δικαίως φυσικά, γιατί όλα είναι ένα κι ένα! Για το ψωμί που φτιάχνει ό, τι και να πω θα είναι λίγο, όσα λόγια και να χρησιμοποιήσω θα είναι φτωχά. Αλλιώς να στα λέω όμως κι αλλιώς να τα βλέπεις και μόνη-ος σου και πόσο μάλλον να τα γεύεσαι. Πέρνα από τη Βυζαντίου 11 στο Δαφνί Χαϊδαρίου, κάνε μια στάση στο Mastelo και διαπίστωσε όλα αυτά που σου λέω. Α! και μη ξεχάσεις να πάρεις κουλούρια πορτοκαλιού, θα με θυμηθείς!
Επόμενη στάση για σήμερα θα είναι το εστιατόριο Γιορτή στο Χαϊδάρι (Τέρμα Ιεράς Οδού - πάρκο Μονής Δαφνίου). Ένα ξεχωριστό μέρος με ήρεμο και χαρούμενο τοπίο, προσφέρει μεσογειακή κουζίνα. Βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο δάσος, στο πλάι του Βοτανικού Κήπου Χαϊδαρίου. Ο χώρος είναι γνώριμος από τη "Γιορτή του Κρασιού", αλλά ξεκίνησε να λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση τον Ιούνιο του 2011. Το μενού περιλαμβάνει ελληνικές σπεσιαλιτέ και συνταγές από τη Μεσόγειο, αλλά και καφέ στην χόβολη και χειροποίητα γλυκά. Το φοβερό είναι ότι τα πιάτα είναι μαγειρεμένα στο τζάκι και τον ξυλόφουρνο, γεγονός που κάνει τις γεύσεις μοναδικές. Σου προτείνω ραβιόλια χειροποίητα, φιλέτο ή μπέργκερ black angus, μπούτι πάπιας, αυγοτάραχο με σπαγγέτι (δοκιμασμένα). Αν πας, πολύ απλά, θα θες να ξαναπάς!
Και μιας που θα βρίσκομαι μέσα στο πάρκο της Μονής Δαφνίου θα πάω για ένα χαλαρό περπάτημα μέχρι να πέσει τελείως το φως της ημέρας.
Να έχεις μια υπέροχη Δευτέρα, ραντεβού την άλλη εβδομάδα!
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν