Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η έξοδος της Δευτέρας έχει άρωμα Πειραιώτικο

Η Χρύσα σήμερα, μετά από καιρό, θα περιπλανηθεί στον Πειραιά με σκοπό να σου προτείνει στέκια με ιστορία.


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Η Πειραιώτικη βόλτα έχει κάτι το σαγηνευτικό, το τελείως μαγικό και ονειρεμένο. Επισκέπτομαι συχνά τον Πειραιά, μου αρέσει η ιστορία του, ο κόσμος του, η διαμόρφωσή του, η ομορφιά του. Το ήξερες ότι ο Πειραιάς και άλλοτε Πόρτο Λεόνε ή Πόρτο Δράκο, είναι ιστορική βιομηχανική πόλη και σημαντικός λιμένας της Αττικής αλλά και της νοτιοανατολικής μεσογείου; Επίσης, το ήξερες ότι ο λιμένας του Πειραιά είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου σε επιβατική κίνηση; Βεβαίως!

Θα ξεκινήσω τη βόλτα μου με μια στάση στο Glou Premium Cafe (Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 101). Είναι σφηνωμένο ανάμεσα σε εμπορικά καταστήματα. Η αυλή του είναι πάρα πολύ ωραία, θυμίζει γαλλικό μπιστρό ή αρχοντικό. Αν θες να κάτσεις μέσα κυριαρχεί το ξύλο και νιώθεις και ένα τσακ παραπάνω χλιδή. Έχει και έναν Πύργο του Άιφελ σε καδράκι εννοείται και κάπως έτσι φτιάχνεις ένα μικρό Παρίσι στην Αθήνα.

Και ξέρεις κάτι; Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσω το πόδι μου στον Πειραιά και να μην περάσω από το Βαρούλκο Seaside (Aκτή Κουμουνδούρου 52). Όμορφος  χώρος, προσεγμένος, με καλό φαγητό, υψηλή αισθητική και καλή εξυπηρέτηση. Για όσες και όσοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για τον γνωστό (βραβευμένο με αστέρια Michelin) σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Το μεσημέρι θα φας μεζέδες με ουζάκι (δίπλα στα κότερα και τα καΐκια θα είσαι άλλωστε, θα το τραβάει η όρεξή σου). Το βράδυ θα δοκιμάσεις haute cuisine aka gourmet γεύσεις, που θα έχεις να λες για αυτές. Σε κάθε τραπέζι τα ίδια πιάτα είναι διαμορφωμένα διαφορετικά. Πληρώνεις λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει. 

Τελευταία στάση θα αποτελέσει η «Πισίνα» (Ακτή Θεμιστοκλέους 25) για μερικά σφηνάκια μαστίχας. Το μαγαζί βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας, εδώ θα δοκιμάσεις και εξαιρετική κουζίνα εκτός από καταπληκτικά ποτά. Αν θες να γευτείς μία σαλάτα με ρόκα ντοματίνια, παρμεζάνα flakes, κουκουνάρι και dressing από μπαλσάμικο και μέλι, είσαι στο σωστό μέρος. Και γεμιστό κοτόπουλο να θες δηλαδή με λιαστή ντομάτα, μανούρι, πουρέ πατάτας και σάλτσα ψητής ντομάτας, το έχει και αυτό.

Πάω να ξεκινήσω την πειραιώτικη Δευτέρα μου. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του