Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα συναντά έναν μικρό δράκο

...και παρασύρεται στις απίστευτες περιπέτειές του.



Αρνούμαι. Δεν δύναμαι. Δεν θέλω, πώς το λένε; Λιγάκι έχω σπαστεί με τον καιρό που μας τα χάλασε πάλι (για λίγο, το ξέρω) αλλά να, νιώθω τόσο κουρασμένη...

Το επετειακό σαββατοκύριακο ήταν έξτρα φουλ σε δραστηριότητες μαζί με την 8χρονη κόρη μου, η Δευτέρα πάντα βάρβαρη από γεννησιμιού της, η καημένη, η Τρίτη περνάει με ζόρι και η Τετάρτη θα είναι Τετάρτη Μου! 

Θα την περάσω στο σπίτι, χαλαρά, με τις φόρμες και τα καλτσάκια μου, διαβάζοντας 2 υπέροχα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:
Ο μικρός δράκος Καρύδας Περιπέτεια στο διάστημα και 
Ο μικρός δράκος Καρύδας Στην εποχή των δεινοσαύρων

Και θα τα διαβάσω μόνη μου, ξέρεις γιατί; Γιατί αυτός ο απίστευτος τύπος που τα έγραψε και τα εικονογράφησε, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, έρχεται στην Ελλάδα και θέλω να τον γνωρίσω!

Αλλά πριν από την γνωριμία μας, θα τρυπώσω στον φανταστικό του κόσμο και θα συναντήσω τον ήρωά του: τον μικρό δράκο Καρύδα και την παρέα του, την Ματίλντα και τον Όσκαρ.

Θα φτιάξω μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα (ναι, βρε άτιμε καιρέ, εκεί που πάμε να αρχίσουμε τα φρέντο μας, μας το κόβεις στο καλύτερο), θα καθίσω στον καναπέ μου και θα χαθώ στον κόσμο της φαντασίας. 

Και θα έρθει το μεσημεράκι και θα φέρει την κόρη μου στο σπίτι. Το μάτι της, που όλα τα σκανάρει μεμιάς, θα πέσει αμέσως στα βιβλία. Παιδικά βλέπεις. Δικαιωματικά τής ανήκουν. 

Το ίδιο βράδυ θα της τα διαβάσω. Ξαπλωμένες καθώς θα είμαστε στο κρεβάτι, με τη γλύκα της κούρασης να τρυπώνει μέσα από τις πυζάμες, κάτι μου λέει ότι θα έχουμε την καλύτερη παρέα: έναν μικρό, πανέξυπνο δράκο. 

Μας τον δανείζετε για λίγο, κύριε Ζίγκνερ;
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

CELEBS

Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία της, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται