Η Αλεξάνδρα βλέπει ταινίες τρόμου


Και ο μήνας έχει 9! #not

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ρώτησε τον άντρα μου να σου πει πόσο παράταιρος είναι αυτός ο τίτλος για τα δεδομένα μου. Θα θυμηθεί σκάζοντας στα γέλια αξέχαστες στιγμές πανικού μου μέσα και έξω από τον κινηματογράφο. 
Και μόνο που ακούω θρίλερ είναι αρκετό για να μου σηκωθεί η τρίχα. Δεν τις αντέχει τις ταινίες τρόμου ο οργανισμός μου, πώς το λένε;

Τώρα, πώς με έπεισε η φίλη μου η Κατερίνα να πάμε παρέα να παρακολουθήσουμε τρεις στη σειρά, ειλικρινά δεν ξέρω τι σκεφτόταν.
Μου πέταξε ένα «Καιρός να μεγαλώσεις, δεν νομίζεις;» και μου έδωσε ραντεβού σήμερα στις 6.15 στο Ideal. 

Η ίδια είναι horror fan και φανατική του Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Τρόμου». Ανεξήγητο πώς κάνουμε παρέα. Ακριβώς το ίδιο βέβαια αποφαίνεται και εκείνη όταν την σέρνω στην Μποφίλιου...

Το 4ο Horrorant Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει ήδη από τις 4 Μαίου και δεν έχει χάσει ταινία για ταινία!
 

«Και τι θα δούμε, βρε Κατερινάκι, για να έχουμε καλό ρώτημα;»
Ποτέ δεν μου απάντησε, και αυτό με φόβισε πιο πολύ κι από τον ίδιο μου τον φόβο για αυτού του είδους τις ταινίες.

«Έλα, και θα σου αρέσει», μου είπε, προσθέτοντας: «Α, και ο Μπαμπούλας δεν υπάρχει, ε;» ειρωνευόμενη τα παιδικά μου τραύματα. Αστείο.

Εγώ φυσικά το έψαξα. Και διάβασα για «ψυχολογικό παραφυσικό τρόμο», για «found-footage survival horror» και για "slasher". Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Φαντάζομαι τα ποπκόρν μου να βάφονται στο κόκκινο το αιματί και εντόσθια να πετάγονται στο κάθισμά μου...

Από την άλλη, ταινίες είναι, σκέφτομαι. Τι θα πάθω; Λες να μεγαλώσω όπως λέει η φίλη μου; Γιατί αυτό κι αν θα είναι φόβος και τρόμος!

Θα ξεκινήσουμε με το ORIGIN, των Andreas Climent και André Hedetoft, με το δίδυμο να κάνει το ντεμπούτο του με μια φρέσκια εκδοχή μιας κλασσκής ιδέας, την κόντρα επιστήμης και φύσης. Στο επίκεντρο, δύο φοιτήτριες που προσπαθούν με μια θαυματουργή φόρμουλα να σώσουν τον μελλοθάνατο φίλο τους, με εξαιρετικά επικίνδυνες όμως παρενέργειες.

Θα συνεχίσουμε με το ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (El Ataúd de Cristal) του Haritz Zubillaga. Η επίσημη καλεσμένη του Φεστιβάλ Paola Bontempi βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολυτελή λιμουζίνα, θύμα μιας άγνωστης φωνής.
Ξαφνικά τα τζάμια της λιμουζίνας μαυρίζουν, οι πόρτες κλειδώνουν, το σήμα από το κινητό χάνεται, και μια φωνή την προτρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να ξεφύγει, και να ακολουθήσει τις οδηγίες του, αλλιώς…

Παναγιά μου, τι αμαρτίες θα πληρώσω;

Αν αντέξω, θα δω και το THE THING, του Τζον Κάρπεντερ, με τον Κερτ Ράσελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Έννιο Μορρικόνε να ντύνει μουσικά την ταινία. Ωραία, αν έχω συνέχεια κλειστά τα μάτια, τουλάχιστον θα απολαύσω μουσική.
Το The Thing, που στα ελληνικά είχε μεταφραστεί Η Απειλή, είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας τρόμου του 1982 και η ιστορία της περιστρέφεται γύρω από μία παρασιτική εξωγήινη μορφή ζωής, που αφομοιώνεται σε άλλους οργανισμούς και τελικά τους μιμείται. 
Αυτή η μορφή ζωής, το Πράγμα, εισβάλει σε έναν ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική, παίρνει τη μορφή των ερευνητών που απορροφά, σπέρνοντας τον πανικό και την υποψία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Αν δεν επιβιώσω, να ξέρετε, σας αγάπησα.

Και τώρα χρειάζομαι επειγόντως ένα Bloody Mary. 

Info: Το 4ο Horrrant festival διαρκεί μέχρι και τις 10/5 στην Αθήνα και μετά ανεβαίνει Θεσσαλονίκη 11-17/5.
 



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares