Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ πήγε στην Κίνα
Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε για απογείωση. Προορισμός μας για σήμερα θα είναι το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της μακρινής Κίνας (ΜΕΤΚ). 
Από αυτό προέρχονται τα αντικείμενα της έκθεσης «Αρχαία Κινεζική Επιστήμη και Τεχνολογία» (23/9/17 έως 29/4/18), που μόλις εγκαινιάστηκε στην Αθήνα. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα συνομίλησε με έναν μπλε παπαγάλο
Θα βρεθώ στην οδό Λεωνίδου, στον Μπλε Παπαγάλο. Έχω την ελπίδα ότι ο καιρός θα είναι καλός και θα καθίσω σε μια φερ-φορζέ έξω στην πλατεία, ανέμελη, κάτω από τα δέντρα. Αλλά και πάλι, αν το φθινόπωρο αποφασίσει να μου κάνει παρέα, ο εσωτερικός του χώρος είναι τόσο ατμοσφαιρικός που με χαρά θα καθίσω μέσα. Θα παραγγείλω ένα ωραίο καφεδάκι και θα μου το κεράσω, ενώ θα απολαμβάνω την vintage διακόσμηση που τόσο αγαπώ.

*Την Τετάρτη, η Λένα ήπιε καφέ στην Πλάκα
Λέω να ξεκινήσουμε μ' εναν καφέ. Ελληνικό. Τέτοιον που στα μικρά καφενεία της Πλάκας ξέρουν να τον φτιάχνουν και να τον σερβίρουν μερακλίδικο. Δεν είναι ανάγκη να 'χει όνομα το καφενείο μας. Διαλέγουμε πεζοδρόμιο, τραπέζι (στρογγυλό μεταλλικό), καρέκλες (χόρτινες) και μερακλή καφετζή.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε στροφές
Θα βάλω μια άνετη φόρμα, κλειστά παπούτσια και τη ζακέτα μου και θα πάρω τους δρόμους πριν και μετά τη δουλειά, φυσικά. 1η στάση, πρωινός καφές σε ένα μοναδικό μαγαζί. "Στροφές" λέγεται και είναι στον Χάμιλτον 7, κοντά στην ΑΣΟΕΕ. Φοιτητοστέκι κυρίως, αλλά εγώ το προτείνω σε κάθε ηλικία.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ είδε θάλασσα
Έφυγα λοιπόν, για Μικρολίμανο και κάνω στάση στο πολυαγαπημένο Ιστιοπλοϊκό (Aκτή Μικρολίμανου, Πειραιάς). Ένα από τα πιο «διαχρονικά» αν θες, μαγαζιά του Πειραιά, που έχει ίσως και την καλύτερη θέα ever! Διαχρονικό είπα (πόσα απίστευτα ξενύχτια κι αν έχω περάσει εκεί!), αλλά ξέχασα να σου πω και «ανανεωμένο»! Γιατί το μαγαζί έχει ανανεωθεί! Απ’ έξω και από μέσα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα