Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο Ναύπλιο των πεταμένων κονφετί

Βόλτα σε στέκια φίλων



Η Τρίτη μετά από αργία φαντάζει σαν μια ξιπασμένη Δευτέρα. Η σημερινή φοράει ακόμα τη μάσκα της και κρύβει την ανία και την αμηχανία της πίσω από τους τόνους κονφετί που έχουν δραπετεύσει από το τριήμερο. 

Απόδραση, και είπα να το κάνω πράξη. Γιατί τέλειες οι Απόκριες στο Ναύπλιο με το βενετσιάνικο καρναβάλι, τα γαϊτανάκια και τους χειροποίητους χαρταετούς, αλλά σαν την πόλη στον απόηχο των γιορτών δεν έχει. Όταν όλα ησυχάζουν αλλά η βουή ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει.

Τρίτη και λυπάμαι που δεν θα γυρίσω στην πόλη. Καθόλου δηλαδή δεν λυπάμαι. Θα μείνω εδώ, σε μια από τις πιο γραφικές ελληνικές πόλεις.

- Θα πιω τον καφέ μου κάτω από τον πλάτανο της πλατείας Συντάγματος. 

- Θα κάνω βόλτα στα σοκάκια και θα ανταλλάξω φιλιά με τη Βούλα που θα με τρατάρει μια ακόμα νέα γεύση gelato στο Da Roberto.

- Θα πάρω το παγωτό μου στο χέρι και θα μπω στο ολοκαίνουριο μαγαζί της Σάντυς, το Feelwood, με τις ξύλινες τσάντες, τα τέλεια γυαλιά ηλίου, τα πρωτότυπα κοσμήματα. Με τα χειροποίητά της, με το χαμόγελό της, και αέρα μεξικάνικο.

- Θα χωθώ στο βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης και θα χαζέψω τίτλους παλιούς και νέους. 

- Θα καθίσω σε ένα παγκάκι στην πλατεία Καποδίστρια και θα μαζέψω ήλιο. Απλά. 

- Θα πάω για θεϊκά γεμιστά στο Αλαλούμ- για μένα το καλύτερο μακράν στην πόλη, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας και παλαιάς κοπής γκαρσόνια.

- Θα περάσω να πω ένα γεια στη φίλη μου την Ασπασία που έχει το ξενοδοχείο Έλενα και λίγο παρακάτω θα καθίσω να απολαύσω νοστιμιές νηστίσιμες στο Nafplio Falafel. 

- Θα ανέβω στο Παλαμήδι για να δω τον κόσμο από ψηλά, να νιώσω κυρίαρχη μιας ομορφιάς ατελείωτης, και θα κοιτάξω πέρα από το Μπούρτζι, στο μπλε που σπαταλάει ο Θεός για μας.

Και αν υπάρχει λόγος, θα γυρίσω.    

Photo credits: Aris Kilpasis 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.