Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λίγο γη, λίγο αβοκάντο και mama Tierra

“λίγη αποτοξίνωση, την χρειάζεσαι ...»



Ξέρω ότι το menu της υπόλοιπης εβδομάδας περιλαμβάνει αρνί με ρύζι , στην συνέχεια αρνί με πατατες, αρνί με μακαρόνια και γενικά αρνί με οτιδήποτε άλλο, μέχρι να τελειώσει...
Όσο και να σου αρέσει το κρέας νομίζω λίγη αποτοξίνωση θα την χρειαστείς, ειδικά μετά το Κυριακάτικο πασχαλινό τραπέζι. 
Γι αυτό λοιπόν σήμερα θα μάθεις τα πιο νόστιμα εστιατόρια και μαγαζιά που σου προσφέρουν υγιεινά γεύματα χωρίς κρέας! Ο οργανισμός σου, σίγουρα θα σε ευχαριστεί για τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες. 

Το εστιατόριο «Γη» ( Γρ. Λαμπράκη 69).
Βασιλεύει στη Γλυφάδα με vegan-raw κουζίνα και αποτελεί all day στέκι.
Ο χώρος αποπνέει σπιτική ζεστασιά και θυμίζει εξοχικό στη γαλλική επαρχία που συμβαδίζει με την πράσινη ιδεολογία του μαγαζιού. Εδώ μπορείς να βρεις smoothie με πορτοκάλι, ανανά και ιπποφαές, vegan cappuccino ή σαλάτες (όπως σαλάτα Γη, με φύτρα, ρόκα, ντοματίνια, μαϊντανό, δυόσμο, αγγούρι και κρεμμύδι ), vegan Capresse pizza με μικροφυτά ηλιόσπορου αλλά και νόστιμα επιδόρπια όπως cheesecake με κρέμα μανταρινιού. Διοργανώνουν και μαθήματα vegan/raw μαγειρικής με σκοπό να γνωρίσουμε πόσο εύγευστη και δημιουργική μπορεί να είναι η "ζωντανή" διατροφή.

Από την Γλυφάδα, στο κέντρο...

protoin.jpg

Σειρά έχει το «Mama Τierra» (Ακαδημίας 84) που σημαίνει «μαμά γη» στα ισπανικά. Η κουζίνα του εστιατορίου είναι όντως δώρο από τη μητέρα γη. Αυτό το χορτοφαγικό στέκι της Αθήνας εχει μενού πολυεθνικό και περιλαμβάνει πιάτα από Ινδία, Ισπανία, Ιταλία και Μεξικό σε προσιτές τιμές. Προσφερει ποικιλία πιάτων για vegans και αρκετά πιάτα χωρίς γλουτένη όπως φαλάφελ, γουακαμόλε με σπιτικά νάτσος, μπέργκερ μανιταριών, παέγια λαχανικών, βιολογική κινόα με πέστο και μανιτάρια ραγού...είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Όλα συνοδεύονται υπέροχα με βιολογικό κρασί από τη Λήμνο ή με μπύρα.  

protoinside.jpg

Avocado (Νίκης 30).
Τρομερή ατμόσφαιρα...
Από τα πιο γνωστά χορτοφαγικα εστιατόρια, λειτουργεί με βάση φρέσκα και αγνά βιολογικά προϊόντα. Το μενού εχει από φρεσκοστημένους χυμούς όλων των ειδών, με λαχανικά και φρούτα, vegan burgers μέχρι χειροποίητα επιδόρπια και βιολογικά κρασιά. Ξεχωρίζουν τα satori rolls (λαχταριστά ρολλά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί μετσοβόνε και τυροκαυτερή), τη σαλάτα Gratitude (με αβοκάντο, μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο και καρύδια σε βάση από βιολογική κινόα), το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και το μιλφέιγ από κολοκύθια και μελιτζάνες και φυσικά το ρύζι με σάλτσα καρύδας.
Για αρχή σου παραθέτω αυτά τα τρία που είναι και από τα πιο γνωστά... όμως υπάρχουν ακόμη κάποια στην πρωτεύουσα τα οποία αν σου αρέσει η συγκεκριμένη κουζίνα και ατμόσφαιρα θα σε κερδίσουν ακόμη περισσότερο!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department