Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κόκκινο το Σύνταγμα, πολύχρωμα τα Εξάρχεια

Roaring Like A Bear στην προεκλογική Αθήνα!


Νίκος Κοντομήτρος

Άλλη μία εβδομάδα φθάνει στο τέλος. Ιδιαίτερη. Η εβδομάδα. Και η ψυχολογία μου. Αισθάνομαι αυτή την κόπωση. Όχι τόσο τη σωματική, όσο τη ψυχική. Αυτό το «Δεν αντέχω άλλο». «Υπομονή, Νίκο! Έρχεται το τέλος» λέω στον εαυτό μου. Μπας, και το πιστέψει. Και, το πιστεύει μπορώ να σου πω.

Αλλά, όλα αυτά δεν ταιριάζουν στην Παρασκευή. Λίγο πριν το κινητό μου δείξει «Σάββατο», έχω κάτι μικρές δουλίτσες να τελειώσω. Ξέρεις, εκείνες που αναβάλλουμε διαρκώς. Ε, ώρα να τις κάνω (κάνεις).

Πρώτη στάση το λατρεμένο και χιλιοπερπατημένο Σύνταγμα. Τολμώ να το αποκαλέσω και κόκκινο. Όχι, δε μετονομάστηκε σε ΚΚΕ, ούτε όλοι οι κάτοικοι έγιναν ξαφνικά Ολυμπιακοί – μόνο κάτι περίπτερα της Ρένας Δούρου υπάρχουν. Κόκκινο, λόγω της Βουλής. Είδες, πιστεύω, το «ντου από παντού» του Ρουβίκωνα. Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία Δημοκρατική χώρα; Αναρωτιέμαι (ακόμα και σήμερα). Δε λέω να μην αντιδράς σε κάτι που σου αρέσει. Προς θεού. Απλά, κάν’ το λίγο πιο κόσμια – αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι -. Χωρίς, να προσβάλλεται το γούστο και η αισθητική κανενός.

 

vouli.jpg

 

Αφήνω το προεκλογικό Σύνταγμα και κατευθύνομαι προς Εξάρχεια μεριά. Πρέπει να αγοράσω ένα βιβλίο. Και το πουλάνε μόνο εκεί. Για να σου είμαι ειλικρινής, είμαι από εκείνους που δε συχνάζουν στα Εξάρχεια, για πολλούς λόγους. Νομίζω, μπορείς να φανταστείς τους περισσότερους. Την πράσινη αυτή πλατεία την αγαπώ όμως. Την κεντρική πλατεία Εξαρχείων λέω. Αυτή με τα ψηλά πλατάνια. Τα δέντρα της αναπνέουν μέσα στη γκρίζα πόλη και μαζί τους αναπνέουμε μαζί. Μου αρέσουν οι «σπηλιές», όπως αποκαλώ μέσα στην Αθήνα, τα μέρη που για τον καθένα μας αποτελούν το προσωπικό του ησυχαστήριο. Το χρειαζόμαστε για να αντέξουμε το ρουτινιασμένο πρόγραμμα μας.

 

exarxia.jpg

 

Χρειαζόμαστε και χρώμα στη ζωή μας. Αγαπημένο μου; το μπλε. Για αυτό, θα καθίσω στο «Blue Bear(Θεμιστοκλέους 20, Εξάρχεια)». Βρίσκεται στο ισόγειο της Μπλε Πολυκατοικίας, της ιστορικής. Με τον αρκούδο αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να απολαύσεις τον εξαιρετικό Arabica καφέ τους (φημίζονται) για αυτό και να φας τις πιο δροσερές σαλάτες που θα βρεις σε όλη την Αθήνα. Όχι, δεν υπερβάλλω. Καθόλου.

 

bear.jpg

 

Κάθομαι στον cozy καναπέ, κοιτάζω τις ζωγραφιές στους τοίχους και το μυαλό μου ταξιδεύει. Ό,τι πρέπει για αυτή την Παρασκευή. FIN!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department