Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη


Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης



Τη Δευτέρα η Tζίνα και πάνω στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, βρίσκεται νοητά στο Βερολίνο. Νοικιάζει ποδήλατο και κάνει ορθοπεταλιές δίπλα στο ποτάμι, σταματάει  για μια μπύρα και ξαφνικά πέφτει επάνω  πάνω στο Helmut Newton Foundation, στην οδό Jebensstrasse 2. Εκεί τρέχει η έκθεση με τίτλο Helmut Newton Sumo, Three Boys from Pasadena. Photo Collection of Helmut Newton and June. Κάθεται με τις ώρες και κοιτά κατάματα την Linda Evangelista ενώ χαζεύει τις ρυτίδες του Τζακ Νίκολσον σε φωτό.

Την Τρίτη η Τόνια  στην αναζήτηση της τέλειας  πίτσας με τρούφα, βρίσκεται  στην Κηφισιά  σ ένα ιταλικό το οποίο λέγεται ''I FRATI'' (Αργυροπούλου 7). Έχει πολύ ωραίο κήπο και ατμόσφαιρα! Το θέμα της πάντα είναι η τέλεια πίτσα τρούφα που φτιάχνουν, με κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια. Στον κατάλογο έχει το όνομα Bianca. Κάθε μπουκιά ενημερώνει και ένας γευστικός παράδεισος. Αν είσαι και εσύ λάτρης της τρούφας τότε σίγουρα στην συστήνει  να τη δοκιμάσεις. Θα ξετρελαθείς! 

aaaaa.jpg

Tην Τετάρτη η Μελίνα βρίσκεται στην πιο εναλλακτική αυλή της πόλης. Ένα αίθριο – αυλή του 1870, το TAF (The Art Foundation)  στο Μοναστηράκι. Της αρέσει εκεί. Είναι όμορφα, ήρεμα και χαλαρά. Εκεί, μ’ ένα μεγάλο παγωμένο διπλό καφέ διαβάζει Τόμας Μαν, το Μαγικό Βουνό (της). Το βράδυ θα πάει στο αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival). Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και κρατάει μέχρι τον Αύγουστο.

Την Πέμπτη η Λένα πετάει μια  Δημουλά στην τσάντα της  για... πάν ενδεχόμενο (!) και ξεκινά γραμμή για το Cafe του Νομισματικού Μουσείου για να συναντήσω φίλο της αγαπημένο! Ένα  μικρό παραδεισάκι  στο κατακέντρο της πόλης μας. Μα-γι-κό! Για το βράδυ, πολύ θα ήθελε να πάει σινεμά. Στο αγαπημένο της  Θησείο κι έπειτα με ελληνικό κρασί και δροσερή σαλατούλα  στο  "Αμπιμπάγιο", στον πεζόδρομο. Με πολύ χάζι, κουβέντα, μανιτάρια πλευρώτους με ρόκα και το βλέμμα στ' αστέρια!

Την Παρασκευή ο Νίκος  κατεβαίνει  στο Κέντρο. Στη Κολοκοτρώνη. Αριθμός 56. Διασταύρωση με Νικίου (2). Εκεί έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι καλοσύνης και προσφοράς από σπουδαίους ανθρώπους και φορείς, το «Σχεδία Home». Ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και καινοτομίας. Ένας χώρος φορτισμένος συναισθηματικά, αφού σε κάθε αντικείμενο καθρεφτίζεται η προσπάθεια, η ζωή και η ψυχή ενός πωλητή του περιοδικού του δρόμου, «Σχεδία».

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM