Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου στο Θέατρο Βράχων

 

Μαζί με Σαββόπουλο, Ξυδάκη και Σοφία Παπάζογλου!


Τζίνα Σπάρτακου

 

Το ραντεβού είναι για τις 9 το βράδυ κι επειδή προβλέπεται πολύ τραγούδι και χορός, φόρα τα ίσια σου παπούτσια και την καλύτερή σου διάθεση και έλα να ταξιδέψουμε σ ´ολο το Αιγαίο, την Μικρασία και την Μεσόγειο. Πλοηγοί μας σ᾽αυτό το μουσικό ταξίδι, οι Δυνάμεις του Αιγαίου - Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης και Χρήστος Τσιαμούλης, σε μια εμπνευσμένη επανένωση 33 χρόνια μετά.

Η Ομάδα Αιγαίου, για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι, ανατάραξε τα νερά της ελληνικής μουσικής, καθώς τα μέλη της, ως νέοι της μεγαλούπολης, είχαν τότε την έμπνευση να πειραματιστούν με τα τραγούδια του Αιγαίου, της Μικρασίας και της Μεσογείου, με όργανα ξεχασμένα όπως το ούτι, το σάζι, το νέϊ, τον ταμπουρά και πολλά άλλα.

Όπως φάνηκε από την μεγάλη διάδοση και χρήση των οργάνων αυτών, από το ενδιαφέρον σημαντικότατων συνθετών όπως ο Χατζιδάκις και ο Σαββόπουλος, αλλά και από την απήχηση που είχε η μουσική αυτή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το καλλιτεχνικό στίγμα της Ομάδας ήταν πολύ δυνατό.

 

 

Σήμερα το βράδυ λοιπόν στις 21.00, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, με εκλεκτούς προσκεκλημένους τον Νίκο Ξυδάκη, τον Διονύση Σαββόπουλο και την Σοφία Παπάζογλου, οι μουσικοί της Ομάδας Αιγαίου, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα από τις προσωπικές τους διαδρομές, καινούργια τραγούδια άλλων συνθετών, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών άλλων συνθετών που συνδέθηκαν μαζί τους καλλιτεχνικά.

Την ομάδα πλαισιώνουν και τέσσερις πολύ ξεχωριστοί σολίστες, ο Δημήτρης Χουντής στο σοπράνο σαξόφωνο, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης που θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και λαούτο, ο Μανούσος Κλαπάκης στα κρουστά και ο Πέτρος Βαρθακούρης στο ακουστικό μπάσο.

Ααα, δεν μπορείς να πεις… Σου βρήκαμε ένα ακόμη λόγο, να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα σου.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.