Οι Δυνάμεις του Αιγαίου στο Θέατρο Βράχων

 

Μαζί με Σαββόπουλο, Ξυδάκη και Σοφία Παπάζογλου!

Τζίνα Σπάρτακου

 

Το ραντεβού είναι για τις 9 το βράδυ κι επειδή προβλέπεται πολύ τραγούδι και χορός, φόρα τα ίσια σου παπούτσια και την καλύτερή σου διάθεση και έλα να ταξιδέψουμε σ ´ολο το Αιγαίο, την Μικρασία και την Μεσόγειο. Πλοηγοί μας σ᾽αυτό το μουσικό ταξίδι, οι Δυνάμεις του Αιγαίου - Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης και Χρήστος Τσιαμούλης, σε μια εμπνευσμένη επανένωση 33 χρόνια μετά.

Η Ομάδα Αιγαίου, για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι, ανατάραξε τα νερά της ελληνικής μουσικής, καθώς τα μέλη της, ως νέοι της μεγαλούπολης, είχαν τότε την έμπνευση να πειραματιστούν με τα τραγούδια του Αιγαίου, της Μικρασίας και της Μεσογείου, με όργανα ξεχασμένα όπως το ούτι, το σάζι, το νέϊ, τον ταμπουρά και πολλά άλλα.

Όπως φάνηκε από την μεγάλη διάδοση και χρήση των οργάνων αυτών, από το ενδιαφέρον σημαντικότατων συνθετών όπως ο Χατζιδάκις και ο Σαββόπουλος, αλλά και από την απήχηση που είχε η μουσική αυτή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το καλλιτεχνικό στίγμα της Ομάδας ήταν πολύ δυνατό.

 

 

Σήμερα το βράδυ λοιπόν στις 21.00, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, με εκλεκτούς προσκεκλημένους τον Νίκο Ξυδάκη, τον Διονύση Σαββόπουλο και την Σοφία Παπάζογλου, οι μουσικοί της Ομάδας Αιγαίου, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα από τις προσωπικές τους διαδρομές, καινούργια τραγούδια άλλων συνθετών, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών άλλων συνθετών που συνδέθηκαν μαζί τους καλλιτεχνικά.

Την ομάδα πλαισιώνουν και τέσσερις πολύ ξεχωριστοί σολίστες, ο Δημήτρης Χουντής στο σοπράνο σαξόφωνο, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης που θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και λαούτο, ο Μανούσος Κλαπάκης στα κρουστά και ο Πέτρος Βαρθακούρης στο ακουστικό μπάσο.

Ααα, δεν μπορείς να πεις… Σου βρήκαμε ένα ακόμη λόγο, να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα σου.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares