Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κάτω Πετράλωνα και Κολωνάκι, Κουκάκι και Πλατεία

 

Τέσσερις βόλτες, τέσσερις αγάπες, τέσσερις χαρές!


Λένα Γρηγορίου

 

 

Λοιπόν κορίτσια κι αγόρια, σήμερα έχω πρόγραμμα,  και σχέδια μεγάλα. Θα βγώ από την πόρτα του σπιτιού μου απόγευμα κι όταν γυρίσω και βάλω το κλειδί αργά το βράδυ για να μπω , θα έχω  δει, ακούσει, μυρίσει, γευτεί, ταξιδέψει, θαυμάσει, απολαύσει... Άρα θα είμαι ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΗ !

 Πετράλωνα,  Κολωνάκι, Κουκάκι, Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μόνο!  Και ξεκινάμε!

1. Εχεις διαβάσει την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, έχεις πολλές φορές γίνει στον ύπνο (και στον ξύπνιο σου) μεγάλη Αλίκη, γι'αυτό είμαι σίγουρη πως το Alice Cakewitch, το τρομερό γλυκατζίδικο στα Κάτω Πετράλωνα ( Hούς 42), γεμάτο με ζωγραφιές παραμυθένιες, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βόλτα για σένα. Δεν ξέρω αν θα διαλέξεις πορτοκαλόπιτα, μιλφέιγ ή λέμον πάι, αλλά ό,τι κι αν "χτυπήσεις" θα λιώσεις απ' τη γλύκα και τη νοστιμιά του.

2. Περπατώντας τη Σόλωνος δεν γίνεται να μη σταματήσεις στο νούμερο 6 θαυμάζοντας ένα πενταώροφο κτίριο και τη μαγική του βιτρίνα που είναι γεμάτη δεντρολίβανα, αλόη και λεβάντες. Μάλιστα. Η φύση στη μέση της πόλης! Μέσα σε γλάστρες. Είναι το Apivita Experience Store που με φυτά απο την ελληνική φύση σε καλεί στην πιο μυρωδάτη βόλτα . Τα φυσικά προϊόντα της Apivita μπορείς και να τα δεις και να τα δοκιμάσεις εκεί.

3. Και ΦΥΣΙΚΑ θα περάσω απ' το Κουκάκι μου. Το απολύτως μεταλλαγμένο Κουκάκι μου! Εκεί, τρία στενά από το Ηρώδειο, στη Δράκου, στον αριθμό 18, είναι το Kalamaki BAR και με περιμένει για χειροποίητο σουβλάκι-καλαμάκι. Εγώ το θέλω κλασσικό, εσύ μπορεί να το προτιμάς με χαλούμι και μανιτάρια. Περί ορέξεως... Σουβλάκι ελληνικό και αδιαπραγμάτευτο, λοιπόν!

 4. Τέλος (για σήμερα) θα πάω περπατώντας ως την αγαπημένη Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί, ανάμεσα σε μουσικές ανακατεμένες με γέλια, ήχους από σέικερ και μυρωδιές από άφιλτρα στριφτά, λέω να πιώ ένα ποτάκι και να χαλαρώσω. Το ZAF, εκεί, (στην Αθηναΐδος) είναι το ιδανικό μέρος… Εκεί ανακάλυψα το GoodFellas, ένα cocktail μαγικό! Drambuie, κανέλα, πορτοκάλι, angostura bitter και lime. Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ξέρω πως με τις μουσικές, τα χρώματα και τη χαλαρότητα του ZAF θα τελειώσω έτσι όπως θέλω τη μέρα μου και θα προετοιμαστώ κατάλληλα για την Παρασκευή  που έρχεται!

Ως την επόμενη εβομάδα, φιλιά.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου