Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα πρώτο ραντεβού πολύ διαφορετικό!

Δώσε το πρώτο ραντεβού σε ένα μουσείο της πόλης. Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι


Ζωή Γκόρου

.....Σινεμά; Kλισέ και επίφοβο. Θυμάμαι με τρόμο ότι με κάποιον, κάπου, κάποτε είχα δώσει πρώτο ραντεβου στο σινεμά Νιρβάνα στην ταινία " Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν". Στο τέλος, σκούπιζε ένοχος τα δάκρυά μου και μου ζητούσε να τον συγχωρέσω που για πρώτο date με έφερε σε ταινία με θέμα τις θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σκέφτεσαι μετά, για φαγητό; Το φαγητό σε κάνει να νιώθεις αμήχανα απέναντι στον άλλο, τελικά δεν τρως τίποτα και σε πιάνει και μια χαζή τάση για ανιαρές συζητήσεις πάνω από ευφάνταστα πιάτα pasta. 

Τώρα πια δεν θα έδινα ξανά πρώτο ραντεβού στα παραπάνω μέρη. Ούτε αλκόολ, ούτε μεγάλη οθόνη με ποπ κόρν. Θα έδινα, όμως,  ραντεβού σε ένα μουσείο. Κι αυτό γιατί μέσα σε ατελείωτα προβλήματα αυτής της πόλης υπάρχει μια ηλιαχτίδα και αυτή είναι ο πολιτισμός. Μια βιομηχανία πολύ πιο βαριά και από το air bnb και από τον υπερ-τουρισμό. Ναι, λοιπόν σε ένα μουσείο θα είναι ρομαντικά γιατί θα είναι αληθινά και ήσυχα.

Στην Αθήνα μας μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά μουσεία που φιλοξενούν αριστουργήματα. Μη δειλιάσεις. Δώσε ραντεβού στο μουσείο ακόμα και εάν δεν ψήνεται με την τέχνη. Γιατί; Γιατί η τέχνη έχει τη δύναμη να "βγάζει" πολλά για τον χαρακτήρα κάποιου. Ακόμα, περπατάτε δίπλα δίπλα και πάντα μπροστά στα χρώματα και τα έργα εκφράζεται ένα συναίσθημα. Θα μάθεις πολλά για τον επίδοξο εραστή σου αν δώσεις ραντεβού σε ένα μουσείο. 

Θυμάμαι πάντα αυτή τη θεϊκή σκηνή στο φιλμ "Play It Again Sam" του Woody Allen.

https://www.youtube.com/watch?v=Jbnueb2OI4o

Πήγαινε τον Τσίκι-Τσίκι 

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της ομότιτλης σειράς έργων του Αλέξη Ακριθάκη, αφιερωμένη αποκλειστικά σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του, το «τσίκι-τσίκι», όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής στα μέσα του ’60. Έχει fun,  είναι γρήγορη και μοντέρνα. 

https://www.instagram.com/p/B2mBWHwldBQ/

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Αθήνα 

Για να δείτε μαζεμένα πολλά αριστουργήματα

Οκ. Εάν είναι fan της ανάλαφρης, ποπ κουλτούρας μην τον κάψεις με βαριές έννοιες, δεν χρειάζεται. Το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που μόλις άνοιξε, είναι το τέλειο μέρος για fist date. Εκθέτει έργα των μεγαλύτερων δασκάλων της τέχνης όπως Paul Cezanne, Juan Miro, Van Gogh, Jackson Pollock κ.α και προσφέρεται για βόλτα όπου μπορείς να κάνετε ο ένας στον άλλον... ένα ψυχογράφημα. 

https://www.instagram.com/p/B0bo56Tow2k/

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, Αθήνα 

Βόλτα στην ιστορία 

Εάν είστε πιο all time classic σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρουσα την έκθεση "Πικάσο και Αρχαιότητα" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 'Ενας μοναδικός διάλογος ανάμεσα στην αρχαία και τη σύγχρονη ιστορία είναι πάντα πρόσφορο έδαφος για αγγίγματα μπροστά από τις προθήκες και χαμόγελα όλο νόημα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 

https://www.instagram.com/p/B1y4LaSBcrL/

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας