Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Mιντιακός Κανιβαλισμός

ποιό είναι το εκσυγχρονισμένο όπλο επιβίωσης



Θα σε πάω μια αλλιώτικη βόλτα σήμερα. 
Μετρό. Πρωί. Kαι από τις σπάνιες φορές που μυρίζει όμορφα το βαγόνι. Μυρωδάτοι που πάνε στην δουλειά τους και απολαμβάνω κάθε γουλιά του ζεστού καπουτσίνο. 

Αυτοί με το μόνιμο, γκρίζο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι τους... Μεσ' την μιζέρια και την μουνταμάρα.
Βλέπεις και κάποιους με το καθαρό τους βλέμμα και την περιποιημένη όψη τους, έτοιμη να αδράξουν την στιγμή και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μιας ακόμη μοναδικής ημέρας. 

Ανεβαίνοντας τις κυλιόμενες, κοιτάζω γεμάτη ζεστασιά τους ανθρώπους που περνούν τόσο κοντά.
Ένα νέο γλυπτό που έχουν στήσει στον σταθμό της Ακροπόλεως μου τραβά την προσοχή και σταματώ.  Και αφού κατακλύζομαι από σκέψεις ακούω μια φωνή: ''Καινούργιο δεν είναι αυτό;'' 
''Νομίζω ναι, του απαντώ". 
Περνούσε από μπροστά τόσος κόσμος. Ελάχιστοι το είδαν. 
Λίγο το κινητό, λίγο οι πρωινές σκέψεις και προβληματισμοί, λίγο η ρουτίνα... σε καθιστούν ολότελα τυφλό. Σε έναν κύκλο που επαναλαμβάνεται. Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει πως οι μεγάλες στιγμές είναι στην κάθε ημέρα. Στην κάθε στιγμή. Ίσως αυτή η τύφλωση να είναι και ένα εκσυγχρονισμένο όπλο επιβίωσης. Λίγοι βλέπουν και όσοι βλέπουν είτε αγανακτούν είτε υποφέρουν. Γνωρίζουν όμως και συνεχίζουν να ζουν. Με περιέργεια και παρατήρηση του κόσμου. Έτσι ακριβώς όπως έκαναν και την πρώτη φορά που άνοιξαν τα μάτια τους.

https://www.instagram.com/p/BwPHDGzlx5w/

Φτάνω στο Toms (Πλ. Μητροπόλεως 8). 
Έχει εξαιρετικό καφέ, ζεστούς ανθρώπους, επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ενεργά δράσεις προστασίας για το περιβάλλον, πρωτότυπο design, ethnic διακόσμηση και κάποια spots που φωνάζουν τέχνη. Η μέρα μου γίνεται ακόμη καλύτερη. Εύχομαι και η δική σου.
https://www.instagram.com/p/Bo4BxPHHhHa/

https://www.instagram.com/p/BpANbdJgrQt/

https://www.instagram.com/p/Bk7_w4VjUGn/

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.