Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ήλιος, ούζο και γλυκός καφές!

...κι είναι  μόνο Φλεβάρης 


Μελίνα Αδαμοπούλου

 

Είμαι παιδί (γέλασε κανείς;;;) των λουλουδιών και του ήλιου. Τα λουλούδια και οι ηλιόλουστες μέρες με φτιάχνουν. Γι΄αυτό και δεν θ' άλλαζα ποτέ (και με τίποτα) την πόλη μου και τη χώρα μου!

Σήμερα, είναι μια μέρα που έχω ανάγκη να γεμίσω ήλιο!

Ξεκινάω από την Κηφισιά. Για δουλειά έχω έρθει, αλλά γιατί να μην κάνω και ένα μικρό διάλειμμα; 

Εδώ, σε μία πανέμορφη, κρυμμένη αυλή που σερβίρει υπέροχο καφέ και θεϊκά γλυκά, βρίσκεται η "Μέντα" (Αγ. Θεοδώρων 5). Το σκηνικό έχει ως εξής: ένα νεοκλασικό κτίριο με μία μεγάλη αυλή, κυριολεκτικά πνιγμένη στα δέντρα, γεμάτη με παγκάκια και μικρά φαναράκια σκορπισμένα στο χώρο. Όσο για το εσωτερικό; Λίγα τραπεζάκια, πέτρινοι τοίχοι, πάτωμα σε στιλ σκακιέρας και άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες. Για σήμερα, εννοείται ότι θα καθίσω έξω και θα χαλαρώσω με την υπέροχη τζαζ μουσική, για την οποία φημίζεται το μαγαζί.

https://www.instagram.com/p/B6akck0FZVf/

Αφού τελειώσω τον καφέ (και το επαγγελματικό ραντεβού μου),  θα κατέβω να συναντήσω παλιούς αγαπημένους συνεργάτες, σ'ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά για μεζέδες και ουζάκι:  στο "Χοχλιδάκι", στο Νέο Ψυχικό (Αδριανείου 31), ένα από τα πιο όμορφα, καλόγουστα ουζερί.

Ναι, κι εδώ έξω θα καθίσoυμε, στην πανέμορφη στεγασμένη αυλή του. Το μαγαζί  το... τιμώ πολύ συχνά, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα και -σου εγγυώμαι ότι- κανένα δεν με έχει απογοητεύσει. Παρόλα αυτά, θα σταθώ στα αγαπημένα μου: κεφτεδάκια με άφθονο δυόσμο, τραγανά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και υπέροχες σπιτικές πατάτες τηγανιτές. Το Χοχλιδάκι είναι φημισμένο για την πλούσια λίστα με διάφορες ετικέτες ούζου, αλλά προσωπικά σου προτείνω το Ματαρέλι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Α, και κάτι τελευταίο: στο τέλος του γεύματος, το μαγαζί κερνάει το κα-λύ-τε-ρο γλυκό του κουταλιού.

https://www.instagram.com/p/BqsmKANnIgd/

 

Ο... τελευταίος σταθμός θα είναι λίγο πιο πάνω, και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Εδώ, έχει ανοίξει εδώ ένα all day bar, για το οποίο αποκλείεται να μην έχεις ακούσει. Ναι, ναι, για το Theory Bar & more (Πλάτωνος 14) μιλάω, ένα από τα πιο hot spots του Χαλανδρίου. Και μάλιστα καθόλου άδικα αν συνυπολογίσεις ότι έχει εξαιρετικό περιβάλλον (εννοείται ότι το μαγαζί διαθέτει αυλή, και μάλιστα μία από τις καλύτερες της πόλης μας), άψογη (mainstream) μουσική και... πολυβραβευμένα ποτά. Και παρόλο που είμαι λάτρης των straight ποτών, εδώ κάνω πάντα την εξαίρεση και επιλέγω ένα από τα -πολλά- cocktail για τα οποία είναι διάσημο.

Αν δεν συναντηθούμε κάπου απόψε, θα τα πούμε την άλλη Τετάρτη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας