Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αυτή την Παρασκευή, γίνομαι «ένα» με τα παιδιά του Πειραιά

Η Κέλλυ κατεβαίνει... νότια και μάς ξεναγεί στην πιο μεγάλη και την πιο "αντιφατική" περιοχή της πόλης. 


Κέλλυ Νόβακ

 

Είμαι παιδί του κέντρου. Μπορεί όλη μου την ζωή να την έχω περάσει κατά κύριο λόγο στα νότια προάστια, όπου και μένω, αλλά το κέντρο της Αθήνας είναι η αγάπη μου. Μέσα στην ασχήμια και την ομορφιά του, την βαβούρα και την ηρεμία του, την πολυπολιτισμικότητα και τον εθνικισμό του, εγώ πάντα βρίσκω κάτι με το οποίο μπορώ να συνδεθώ. Μου είναι, λοιπόν, δύσκολο να μην περάσω χρόνο εκεί, αλλά όσο... βολτάρω και σε άλλες συνοικίες, μαθαίνω κάθε φορά και κάτι παραπάνω για τον κουλτούρα μου. Την δική μου και την δική σου.

Με μια διαφορετική ματιά –ή έστω με την δική μου ματιά- θα σε προσκαλέσω να περάσεις την Παρασκευή αυτή, στην μεγαλύτερη συνοικία-περιοχή της Αθήνας: Τον Πειραιά. Εκεί, που η pure λαϊκή Ελλάδα συναντάει την τζετ-σετική αισθητική. Εκεί που τα κότερα και τα κρουαζιερόπλοια μπαινοβγαίνουν καθημερινά στην μαρίνα και το λιμάνι. Εκεί, που σε κάθε γωνία υπάρχει και από ένα καπετανόσπιτο, που διακριτικά «μετανάστευσε» από το νησί του, για να ζήσει την εμπειρία της πόλης. Στο μέρος που θα τα βρεις όλα: Την πολυπολιτισμοκότητα του κέντρου, την γκλαμουριά των νοτίων και βόρειων προαστίων και την αυθεντικότητα της δυτικής αστικής κοινωνίας μας.

Φυσικά, η μέρα μου όπως πάντα, θα περιλαμβάνει λίγο shopping (η μόδα εξάλλου δεν "ξεπλένεται" εύκολα από πάνω μου) φαγητό και φυσικά αλκοόλ.

Θα ξεκινήσω λοιπόν, με μια λίγο πιο urban διάθεση και θα πάω να ντυθώ στο Hotel (Ανδρούτσου 174Α), ένα μαγαζί για άντρες και γυναίκες, που θέλουν λίγο swag στην ζωή τους. Εκεί, θα βρω τα αγαπημένα μου street brands και θα φορέσω ένα ζευγάρι άνετα sneakers Vans παπούτσια, για να απολαύσω την βόλτα μου. Tip: Μην πας ποτέ με πιστωτική κάρτα στο μαγαζί, γιατί θα καταλήξεις να τα αγοράζεις όλα!

Μετά από τα ψώνια μου και έχοντας κάνει και λίγο window shopping στην Σωτήρος, μου άνοιξε η όρεξη. Έχοντας μπει για τα καλά μέσα στα στενά του Πειραιά, λέω να απολαύσω το γεύμα μου με λίγη θέα. Την χρειάζομαι και εξάλλου αυτό είναι ένα από τα «ατού» της περιοχής. Για σήμερα, θα πάρω μία γεύση από... Ιταλία και -όπως σου είπα και προηγουμένως- ο Πειραιάς μπορεί με τον τρόπο του να τα συνδυάσει όλα. Γι’ αυτό λοιπόν και θα πάω στο Tony Bonanno (Βασ. Παύλου 63, Καστέλλα), το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο που τόσο τo φαγητό του, όσο και η καταπληκτική διακόσμηση του, είναι ότι πιο "πιστό" υπάρχει από την γειτονική μας χώρα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αυθεντική, ιταλική πίτσα (με την λεπτή ζύμη φυσικά!) και τα άγρια μανιτάρια. Tip: Κάνε μια γρήγορη βόλτα και από το διπλανό μαγαζί -το Tonys Bar- που μόλις άνοιξε και βγάλε τις καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram, με φόντο την καταπληκτική ‘60s ταπετσαρία!

tonysbar.jpg

Αφού έχω απολαύσει την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και η αλμύρα της θάλασσας έχει γίνει πλέον μέρος της όσφρησης μου, ήρθε η ώρα να πιω ένα ποτάκι για να χαλαρώσω (ή και το αντίθετο)! Λέω λοιπόν, να πάω στην «καρδιά» του Πειραιά και στην δική μας εκδοχή του “Red Light District” του Άμστερνταμ. Η περιοχή της Τρούμπας που κάποτε ήταν η πιο… ερωτική περιοχή του Πειραιά, έχει τώρα μετατραπεί στην πιο hip. Από τον χειμώνα, έχουν ανοίξει μερικά από τα πιο ωραία μπαράκια του Πειραιά, τα οποία έχουν βαλθεί να αποβάλλουν την «ρετσινιά» που καβαλάει η περιοχή. Εγώ, θα προτιμήσω το Lolas Bar (2ας Μεραρχίας 14), ένα all day bar, σε industrial-inspired εσωτερικό, που εναρμονίζεται άψογα με τον κόσμο και την τριγύρω περιοχή. Εκεί, θα βρω μια πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών, όποτε έχω σκοπό να πάρω μπουκάλι. Ξέρω εξάλλου ότι οι φίλοι μου, θα με «βοηθήσουν» να το καταναλώσουμε. Tip: Εάν δεν θέλεις να στριμωχτείς και να ποδοπατηθείς, κλείσε ένα τραπεζάκι, για να έχεις την άνεσή σου.

Είδες, λοιπόν, πόσο fun είναι να είσαι "παιδί του Πειραιά";

Στη φωτό, το Lola's Bar 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.