Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σινεμά, carrot cake και... εκατοντάδες πολύχρωμα μπουκαλάκια

Σε μία -ιστορικά- "αμήχανη" Δευτέρα, η Αναστασία μάς ξεναγεί στα μονοπάτια της... ενηλικίωσης.     



Γνωρίζεις την περίπτωση του Noah Baumbach; Ο Αμερικανός σκηνοθέτης γύρισε το  2010 την ταινία "Greenberg" με πρωταγωνιστή τον Ben Stiller κάνοντας αίσθηση, για να μας αφήσει δύο χρόνια αργότερα με το στόμα ανοιχτό συστήνοντας μας την "Frances Ha" - ένα ασπρόμαυρο φιλμ «ενηλικίωσης» και εσωτερικής αναζήτησης με τη μούσα του, Greta Gerwig, στον βασικό ρόλο. 

Τώρα, ο Baumbach φέρνει στις αίθουσες άλλη μια ταινία η οποία αναφέρεται και πάλι στο ζήτημα της «ενηλικίωσης» αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο, αφού στο "While We Are Young" με τους Ben Stiller και Naomi Watts βλέπουμε την ιστορία του Τζος και της Κορνίλια, οι οποίοι παγιδευμένοι στη ρουτίνα του γάμου τους γνωρίζουν ένα πολύ νεότερο τους και επίσης παντρεμένο ζευγάρι και γοητεύονται από τον ανέμελο και αντισυμβατικό τρόπο ζωής του. Προσπαθώντας να τον ακολουθήσουν, θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τις ιδέες τους και τη μεταξύ τους σχέση.

αρχείο λήψης.jpg

Αυτή την ταινία λέω να χωρέσω, λοιπόν, στο Δευτεριάτικο βράδυ μου για να αρχίσει κινηματογραφικά η περιπλάνηση στην πόλη. Και επειδή μία ταινία όπως το "While We Are Young" θέλει σκέψη και συζήτηση λέω να προτείνω στην παρέα να το... φιλοσοφήσουμε αμέσως μετά στο γλυκύτατο Cake στον πεζόδρομο (Στατηγού Μακρυγιάννη, Ακρόπολη) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Kι όταν λέω «γλυκύτατο» το εννοώ και κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού το μαγαζί είναι πραγματικό κουκλόσπιτο και τα θαυμάσια γλυκά του από τα πιο γευστικά που μπορείς να βρεις στο κέντρο - και όχι μόνο. Εκεί, θα δοκιμάσουμε το διάσημο carrott cake, το οποίο το προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα. Αν προτιμάς τις πιο ξινές γεύσεις, επίλεξε το πραγματικά πεντανόστιμο Lemon Pie. Eάν φυσικά όλα αυτά δεν τα έχεις δοκιμάσει από καιρό, καθώς το Cake υπάρχει ήδη από το 2004 στο Κολωνάκι μετά από την απόφαση των Λούση, Μαργαρίτα και Στέφανου Έλλιοτ να δημιουργήσουν στην περιοχή ένα μικρό ζαχαροπλαστείο τύπου “bakery” με το όνομα «CAKE», για να παράγουν και να πωλούν Αμερικάνικου τύπου γλυκά. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το «CAKE Κολωνάκι» έγινε επιτυχία και έχει πλέον αναπτύξει μέσω του συστήματος franchising ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων. 

gly3.jpg

Κι αφού επιμένουμε στα κλασικά και αγαπημένα ας συνεχίσουμε έτσι, κλείνοντας την βραδιά στον διάσημο πλέον Βρεττό της Πλάκας (Κυδαθηναίων 4, Πλάκα). Εκεί που το λικέρ είναι επιστήμη και η λίστα κρασιών τεράστια. Αν επιλέξεις να περάσεις από κει μια βόλτα Σαββατοκύριακο φρόντισε να είναι νωρίς, γιατί το προτιμούν πολλοί. Τις Δεύτερες πάλι τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά. Γι' αυτό ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάτσουμε σε έναν από τους μακρόστενους πάγκους με φόντο τα αμέτρητα πολύχρωμα, φωτισμένα μπουκάλια που δεσπόζουν στον κεντρικό τοίχο του μαγαζιού - σήμα κατατεθέν του εδώ και χρόνια - και να σκεφτούμε την δική μας «ενηλικίωση».

Η οποία μπορεί να μας έχει συμβεί, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα ένα από εκείνα τα πράγματα στη ζωή που δεν πρέπει να μας κρατάνε πίσω. Ίσα - ίσα, πρέπει να μας εκτινάσσει ευθεία και δυναμικά μπροστά. 

190302_3326794348801_1978383038_n.jpg

Στη φωτό, το μπαρ Βρεττός

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.