Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα καλύτερα του καλοκαιριού Vol 2

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη! 



* Ποιο βιβλίο θα σε "ταξιδέψει" 

Το "Στο cafe της χαμένης νιότης" (Εκδόσεις Πόλις) του Πατρίκ Μοντιανό. Ο Μοντιανό είναι ο Γάλλος συγγραφέας που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους κι αυτό που μας αρέσει σ' αυτόν είναι που τον βρίσκουμε ατμοσφαιρικό, χαμηλότονο και που στη γραφή του υπάρχει μια μελαγχολία, μια νοσταλγικότητα αλλά ταυτόχρονα και μια θετική στάση απέναντι στη ζωή... 

 

* Πού θα πιεις τσιπουράκια 

Στη Φορμάικα (Καρόρη 5, Μοναστηράκι), σε ένα μικρό στενάκι ακριβώς πίσω από το Six D.O.G.S. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο τσιπουράδικο - μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με πολύ ενθουσιασμό από έξι ετερόκλητους, χαμογελαστούς ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό και την ήσυχη ατμόσφαιρα. Εκεί, θα βρεις - εκτός από τα ρετρό τραπεζάκια που θυμίζουν Ελλάδα μιας άλλη εποχής και τα μυρωδάτα λουλούδια στα βάζα - καταπληκτικά πιάτα ημέρας αλλά και πεντανόστιμα κοκτέιλ χωρίς ίχνος αλκοόλ. Άραξε στα τραπεζάκια στην ήρεμη στοά και άσε τις ώρες να κυλήσουν χωρίς να το καταλάβεις, με πολλή κουβέντα και την χαμηλή μουσική που ακούγεται στο βάθος. 

 

* Πού θα απολαύσεις το καλύτερο κοκτέιλ στην πόλη  

Στο "6 D.O.G.S." και πιο συγκεκριμένα τον "Κήπο" του. Το μαγαζί δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι -σχεδόν- βέβαιο ότι εδώ έχεις απολαύσει τον καφέ ή το ποτό σου, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Πίσω από την μπάρα αυτού του πανέμορφου κήπου, που κρύβεται μερικά μέτρα... κάτω από την Αβραμιώτου (στον αριθμό 6-8), ο (super) Μάριος (βλ. ο κεντρικός barman του μαγαζιού) θα σου φτιάξει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ κοκτέιλ που έχεις δοκιμάσει στην Αθήνα. Tip: Αν είσαι αρκετά τυχερή και βρεις να καθίσεις ακριβώς μπροστά του, μην ξεφυλλίσεις τον κατάλογο. Άφησε τον Μάριο να... σολάρει και να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.  

 

* Πού θα χορέψεις μέχρι πρωίας

Σε ένα από τα παλαιότερα μέρη της Νέας Σμύρνης, το Fuego (Ομήρου 69). Πρόκειται για μια σχολή latin χορού, που το βράδυ μεταμορφώνεται στο πιο vibrant σημείο της πόλης. Με το που μπεις στην κόκκινη και μυστήρια είσοδο του μαγαζιού και αφού ανέβεις τα σκαλιά, μονομίας θα νοιώσεις σαν να μεταφέρεσαι σε κάποιο local club στο Queens της Νέας Υόρκης. Θες η αυθεντική latin μουσική, ο κόσμος που τόσο αισθησιακά χορεύει μεταξύ του, θες η ευφάνταστη διακόσμησή του; Όλο το σκηνικό θα σε μαγέψει και ακόμα καλύτερα θα σε κάνει να θέλεις να χορέψεις μέχρι το πρωί. 

 

* Σε ποια παραλία της πόλης θα νοιώσεις σαν σε νησί 

Στο K.Α.Π.Ε (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου Λεγραινά) στο Σούνιο. Ο μαγευτικός αυτός κολπίσκος με τα καταγάλανα (και καθαρά) νερά του και τα άσπρα-γκρι, καυτά βότσαλά του, αποτελεί έναν «κρυφό παράδεισο» στην Αττική, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Tip: Για να φτάσεις στην παραλία, πρέπει να κατέβεις μερικά (ή αρκετά σκαλοπάτια), οπότε πάρε όλα τα απαραίτητα (νερό με πάγο, χυμό, μπύρα) για να ενυδατωθείς με το που φτάσεις εκεί, από την καντίνα που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός