Γιατί η Haute Couture συλλογή της Chanel ήταν η πιο ολοκληρωμένη του οίκου

Οι δημιουργίες του Karl Lagerfeld, ήταν σύγχρονες μέσα στο ρετρό της “background”.

Κέλλυ Νόβακ

Οι δημιουργίες του Karl Lagerfeld, ήταν σύγχρονες μέσα στο ρετρό της “background”.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Karl Lagerfeld παραδίδει πάντοντε εξαιρετικές συλλογές, μέσα από πάντα μοναδικά fashion shows. Βασικά, οι παρουσιάσεις του είναι πάντα μια εμπειρία για όποιον τις παρακολουθεί, ακόμη και αν το κάνει μέσα από μερικά και λίγα μονάχα pixels ενός «παραθύρου» στο YouTube. Είναι εδώ και χρόνια ένας “ολοκληρωμένος” σχεδιαστής. Αλλά αυτή τη φορά υπήρχε ξεκάθαρα αυτή η λογική στην συλλογή του.

Οι Haute Coutute συλλογές (αυτή την φορά αφορούν αυτές για το Spring / Summer ’17), είναι πάντα μια θαυμάσια ευκαιρία για έναν designer να «ξεφύγει» δημιουργικά από τα τετριμμένα. Φυσικά, όταν πρόκειται να αναφερθούμε στον Karl Lagerfeld και τον οίκο Chanel που επιτυχημένα διευθύνει εδώ και χρόνια, τότε αυτή η δημιουργικότητα δεν παύει ποτέ να «ξεσπάει» στις συλλογές του. Και έτσι και εδώ. Τι διαφορετικό είχε όμως αυτή η συλλογή; Ήταν σύγχρονη μέσα στο ρετρό της “background”. Με το νέο και το παλιό δεν φοβάται πότε να «παίξει» ο σχεδιαστής, αλλά αυτή την φορά το έκανε με το δεύτερο να υπερισχύει. Ήταν μια ξεκάθαρη ωδή στην Coco Chanel αλλά και στην δυναμική γυναίκα που συχνά επιλέγει ρούχα του οίκου.

Ο Lagerfeld λατρεύει το γυναικείο φύλο, το θαυμάζει και δεν το κρύβει σε καμία περίπτωση. Εδώ λοιπόν, «ντύνει» την γυναίκα για την… δουλειά. Τα “The Job” κοστούμια του –που θύμιζαν φυσικά και αυτά της JackieO-, αποτελούν πόλο έλξης για κάθε εργαζόμενη αλλά stylish γυναίκα. Φυσικά, αυτό έχει τις συνέπειές του καθώς καταλαβαίνουμε μέσα από τα “συμφραζόμενα”, ότι αυτή η συλλογή είναι κατάλληλη για την νεοσύστατη Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Melania Trump που μάλιστα ο ίδιος ο σχεδιαστής πρόσφατα δέχτηκε να την επιμεληθεί ενδυματολογικά.

Παρόλα αυτά, δεν θα μείνω εκεί. Θα συνεχίσω και θα αναφερθώ στα ονειρεμένα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής που απαρτίζονταν από εκπληκτικά και άκρως στολισμένα με πετράδια gowns, φορέματα και βραδινά κοστούμια και που συμπλήρωναν υφάσματα όπως η δαντέλα αλλά και διάφανη οργάντζα και που κάνουν μια γυναίκα μέχρι και να δακρύσει στην όψη τους. Όλα αυτά, αλλά και τα μοναδικά 3D φλοράλ φορέματα είχαν μια εξαιρετικά αισιόδοξη ματιά σε όλη την συλλογή, προσκαλώντας την μοντέρνα γυναίκα της Chanel να γίνει μια «καθημερινή γυναίκα», που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει καμία άλλη και που όμως μέσα από τα ρούχα της μπορεί να βρει την αυτοπεποίθηση να πάει «μπροστά».

Δύσκολοι καιροί μεν, αλλά ο Karl Lagerfeld καταφέρνει πάντα να βρει μια… όαση μέσα στην έρημο. 

 

chanel-2017-hautecouture-00.jpg chanel-2017-hautecouture-01.jpg chanel-2017-hautecouture-02.jpg chanel-2017-hautecouture-03.jpg chanel-2017-hautecouture-04.jpg chanel-2017-hautecouture-05.jpg chanel-2017-hautecouture-06.jpg chanel-2017-hautecouture-07.jpg chanel-2017-hautecouture-08.jpg chanel-2017-hautecouture-09.jpg chanel-2017-hautecouture-10.jpg chanel-2017-hautecouture-11.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares