Skip to main content

ΜΟΔΑ

Γιατί αγοράζουμε αυτά τα ρούχα ξανά και ξανά;

Όχι, δεν είναι μόνο από συνήθεια…


Κέλλυ Νόβακ

Όχι, δεν είναι μόνο από συνήθεια…

Ειλικρινά, πιστεύω ότι αν μια γυναίκα έχει ένα μονόχρωμο t-shirt, ένα καλό τζιν παντελόνι και ένα ζευγάρι άνετα, αθλητικά παπούτσια, ότι μπορεί να την «βγάλει» έτσι για το υπόλοιπο της ζωής της! Και όχι μόνο μπορεί να πορευτεί έτσι, αλλά θα είναι και stylish!

ΟΚ, καμία γυναίκα δεν μπορεί να το κάνει αυτό ---ακόμα κι εσύ που δεν τα πας καλά με την Μόδα!-, γιατί απλά θέλουμε να έχουμε ποικιλία στις εμφανίσεις μας.

Λογικό δεν είναι; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα. Και δεν αναφέρομαι στην «στολή» που όλοι έχουμε. Μέχρι και αυτή έχουμε ανάγκη ν’ ανανεώνουμε που και που!

Ποιο είναι το «ηθικό δίδαγμα» της υπόθεσης όμως; Είναι τελικά, αυτό το μονόχρωμο t-shirt, το καλό τζιν παντελόνι και το ζευγάρι άνετα παπούτσια τα οποία μας προσφέρουν αυτή την ευρεία γκάμα στις εμφανίσεις μας!

Είναι μερικά ρούχα λοιπόν, που έχουν αυτή την ιδιότητα. Είναι «χαμαιλέοντες». Βάλε τα με ένα διαφορετικό ρούχο και θα δείχνουν «αλλιώς». Θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε μια σου εμφάνιση.

Και να τελικά, το (πραγματικό) ηθικό δίδαγμα: η Μόδα έχει και πρακτική πλευρά.

Καιρός να την εκμεταλλευτούμε!

Ποια είναι λοιπόν τα ρούχα που είναι τόσο «ευέλικτα»;

 

 Slip dress

5versatileclothes_01.jpg

Το απλό σχέδιο του slip φορέματος το καθιστά κατάλληλο ώστε να μπορεί μια γυναίκα να το φοράει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συνδύασέ το με sneakers και θα έχεις το τέλειο casual look και με γόβες και θα έχεις ένα stylish βραδινό σύνολο.

Αθλητικά παπούτσια

5versatileclothes_02.jpg

Ένα μονόχρωμο ζευγάρι άνετα sneakers θα σε «πάνε» μακριά! Μπορείς να τα βάλεις με το κοστούμι της δουλειάς, με το τζιν σου, ακόμα και με ένα ανοιξιάτικο φόρεμα και θα έχεις 3 διαφορετικά μεταξύ τους στιλ!

Μονόχρωμο t-shirt

5versatileclothes_03.jpg

Υπάρχει λόγος να σου εξηγήσω γιατί ένα μονόχρωμο t-shirt αποτελεί την επιτομή του ρούχου «χαμαιλέοντα»; Δηλαδή, αυτό το ρούχο φοριέται με τα πάντα και σε όλες τις περιστάσεις! Κάτω από ένα φόρεμα, με ένα κοστούμι, με το τζιν σου, με, με, με…

Λευκό πουκάμισο

5versatileclothes_04.jpg

Προσωπικά, αν μία γυναίκα καταφέρει και βρει το τέλειο λευκό πουκάμισο, είναι σαν να έχει βρει χρυσό! Αυτό που θα φοράει στην δουλειά, μέχρι και στην παραλία με το μαγιό της και το οποίο της «κάθεται» άψογα από τους ώμους μέχρι και τα μανίκια. Εγώ, ακόμη το ψάχνω η αλήθεια είναι –αλλά έχω «εφεδρικά», μη νομίζεις. Εξάλλου δεν νοείται γυναικεία ή ανδρική γκαρνταρόμπα χωρίς λευκό πουκάμισο!

Το τέλειο τζιν

5versatileclothes_05.jpg

Το «τέλειο τζιν». Υπάρχει ένα ρούχο που θεωρείται το «τέλειο» τζιν. Αυτό που μας εφαρμόζει άψογα και που πάει με ΌΛΑ. Με όλα όμως! Αυτό το οποίο μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπες ακόμα κι όταν δεν έχουμε τι να βάλουμε ή όταν βαριόμαστε να ψάξουμε! «Θα βάλω το τζιν μου με μια μπλούζα», έχουμε πει άπειρες φορές σε μια φίλη μας, όταν θέλουμε να βγούμε είτε για βραδινή έξοδο, είτε απλά για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη. Αιώνια αγάπη.

 

Κεντρική φωτό: Michelle Kyle

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.