Skip to main content

ATHLEISURE

#StayHome: Το μυστικό για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου σε χρόνο dt

Ένα χαμόγελο και λίγη καλή διάθεση είναι όλα χρειάζεσαι


Κωνσταντίνα Κύρκου

Αρκετά! Η πλάκα του 2020 πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Κανείς δεν γελάει πια με όλα αυτά τα ασυνήθιστα και περίπλοκα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους 6-7 μήνες. Και ίσως τελικά αυτό να είναι το πρόβλημα.

Ο.Κ., εκεί έξω υπάρχει ένας επικίνδυνος ιός, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μέσα στο σπίτι όμως; Είσαι εσύ και ο εαυτός ή εσύ και ο/η σύντροφός σου ή εσύ και η οικογένεια σου ή εσύ και ο σκύλος σου τέλος πάντων. Και είστε όλοι καλά, ευτυχώς. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί σταμάτησες να χαμογελάς. Γιατί σταμάτησες να σε φροντίζεις. Γιατί όλη μέρα τριγυρνάς μέσα στο σπίτι με πιτζάμες και παντόφλες. Χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλω, η μέρα που θα βγούμε και πάλι έξω είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζεις και σίγουρα δεν της αξίζει να την υποδεχτείς με αυτή την ψυχολογία.

Αν βαρέθηκες τα κατεβασμένα μούτρα, τα συννεφιασμένα βλέμματα και τις αρνητικές σκέψεις να στροβιλίζουν στο μυαλό σου, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να δεις την καθημερινότητα με άλλο μάτι.
 

#Tip1: Απόλαυσε την κάθε στιγμή.

Ακούγεται αρκετά κλισέ, όμως -μέσα ή έξω από το σπίτι- η κάθε στιγμή είναι μοναδική και δεν γυρίζει πίσω. Είμαι σίγουρη πως εύχεσαι αυτές οι στιγμές να μην έρθουν ξανά στο μέλλον (όπως όλοι μας άλλωστε), όμως για σκέψου το και λίγο «έξω από το κουτί»: έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς σωματικά και ψυχικά, αφού δύο lockdown ήταν αρκετό διάστημα για να θυμηθείς και πάλι πως είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Classic Leather Legacy
Θα τα βρεις εδώ.
 

#Tip2: Χάρισε στον εαυτό σου την καθημερινή περιποίηση που του αξίζει.

Φόρεσε το αγαπημένο σου cozy πουλόβερ, βάλε και το άρωμά σου, περιποιήσου και λίγο τα μαλλιά σου και μπες στην κουζίνα να ετοιμάσεις εκείνο το ξεχωριστό πρωινό/δείπνο που πάντα ήθελες να φτιάξεις και ποτέ δεν είχες χρόνο. Πειραματίσου με νέα υλικά και γεύσεις, αφήνοντας τη φαντασία σου ελεύθερη. Αν, πάλι, δεν το έχεις και πολύ με την κουζίνα, ένα homemade spa είναι ακριβώς αυτό που θα τονώσει την ψυχολογία σου σε χρόνο dt. Ετοίμασε ένα bubble bath, άναψε μερικά αρωματικά κεριά και λίγη χαλαρωτική μουσική για το εφέ. Αν μένεις με το ταίρι σου, πρότεινε του να βυθιστείτε μαζί στην απόλυτη μαγεία.
 

 #Tip3: Ένας περίπατος την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Άλλαξε παραστάσεις και βγες από το σπίτι επιτέλους. Κάνε μια μικρή βόλτα κοντά στη γειτονιά σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες στον κρύο αέρα των ημερών, περπάτα και άδειασε το μυαλό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις και ήπιο jogging. Όχι μόνο βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση έτσι, αλλά αυτόματα αλλάζει ολοκληρωτικά η διάθεσή σου. Μόνο μην ξεχάσεις να στείλεις «6» και όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται.

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Classic Leather Legacy
Θα τα βρεις εδώ.

Και μην ξεχνάς ότι αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι μερικές αναμνήσεις που θα φέρνουμε στο μυαλό μας στα βαθιά γεράματα. Είναι στο χέρι σου να τις δημιουργήσεις τώρα όπως εσύ θέλεις, ανεξάρτητα από κάθε περιορισμό.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

ATHLEISURE

5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που θα φοράς non stop την άνοιξη

Άνετα, όμορφα και με υπέροχο πάτημα για το πόδι

ATHLEISURE

Αυτά είναι τα sneakers που έχουν κλέψει την καρδιά διάσημων γυναικών

Κομψά, πρακτικά, ταιριάζουν με όλα και είναι ιδανικά για τις καθημερινές εμφανίσεις

ATHLEISURE

Yoga lovers: 4 αθλητικά κομμάτια για απόλυτη άνεση

Σε υπέροχα χρώματα και σχέδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;