Skip to main content

ATHLEISURE

Έξυπνα κίνητρα που θα σε κάνουν να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι και να μην χάνεις προπόνηση

 Θα δεις πως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να πειθαρχήσεις!



Αυτή η περίοδος επιβάλλει, ίσως περισσότερο από ποτέ, να βάλεις στην καθημερινότητά σου τη σωματική άσκηση και μέσα από αυτήν να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου αλλά και τη διάθεσή σου. Γνωρίζουμε όμως ότι για να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζεσαι δύο βασικά πράγματα: ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, που από τη μια θα σε κάνουν να αφήσεις στην άκρη τους πειρασμούς, όπως τον καναπέ και τις ταινίες και από την άλλη θα σε κάνουν να «κόψεις» τις δικαιολογίες.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να ακολουθήσεις πιστά μικρά μυστικά που θα λειτουργήσουν στην ουσία ως κίνητρα, για να μην χάνεις από εδώ και στο εξής καμία προπόνηση.

Φτιάξε την αγαπημένη σου playlist

Η μουσική αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι γεγονός ότι η δημιουργία συναισθημάτων μέσα από αυτήν είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο συζητείται έντονα τα τελευταία χρόνια. Ένα κομμάτι ξυπνά το σώμα μέσα από την επιθυμία της κίνησης και μπορεί να σε γεμίσει με θετική διάθεση ανάλογα με το ρυθμό του, αφού η μουσική επηρεάζει τον εγκέφαλο μέσα από την  έκκριση ντοπαμίνης, που είναι ο νευροδιαβιβαστής της ευχαρίστησης και της ευτυχίας.  Μπες σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, βρες τα κομμάτια που σε ενθουσιάζουν και σε σηκώνουν από τον καναπέ και φρόντισε να τα ακούς κάθε φορά που κάνεις προπόνηση.

Πίστεψε στη θετική σου ενέργεια και στη διάθεση να γυμναστείς

Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις τη γυμναστική τρόπο ζωής, αφιέρωσε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου για να μιλήσεις στον εαυτό σου και να τον πείσεις ότι έχεις όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσεις. Μπορείς να εφαρμόσεις το εξής τρικ: μην κάθεσαι όλη την ημέρα σε μια θέση (ειδικά το διάστημα αυτό που ισχύουν ακόμη τα περιοριστικά μέτρα). Κινήσου μέσα στο σπίτι για να είσαι σε εγρήγορση και να ασκείς τους μύες του σώματος, ακόμα κι αν δεν κάνεις προπόνηση. Προσπάθησε επίσης να πείσεις τον εαυτό σου ότι έχεις ανάγκη την άσκηση, όχι μόνο για το καλό του οργανισμού σου αλλά και για το καλό της ψυχολογίας σου.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ 

 

Κατανάλωσε το σωστό πρωινό

Για τους περισσότερους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται από άγχος καθώς ο χρόνος «τρέχει» και πρέπει να τα προλάβεις όλα. Αυτό σημαίνει από τη μια ότι δεν δίνεις τη σημασία που χρειάζεται στο πρωινό το οποίο καταναλώνεις. Απόφυγε τα δημητριακά που περιέχουν φουλ ζάχαρη και το τοστ με αλλαντικά και τυριά που είναι γεμάτα λιπαρά. Βρες ένα γεύμα που θα σου δώσει ενέργεια αλλά θα έχει λιγότερες θερμίδες και θα είναι πιο υγιεινό, όπως τα smoothies.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ 

 

Ξεκίνα με μια μικρή, ολιγόλεπτη βόλτα

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ακολουθήσεις ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής από την πρώτη κιόλας ημέρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ανήκεις στους αρχάριους. Όμως, μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα και να βάλεις στην καθημερινότητά σου έστω το περπάτημα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι να φορέσεις τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια και να βγεις από το σπίτι. Περπάτα είκοσι λεπτά και μόλις επιστρέψεις, σκέψου πόσο καλύτερα αισθάνεσαι. Καλό θα ήταν σε κάθε σου βόλτα να προσθέτεις λίγο περισσότερο χρόνο και να φροντίζεις να περπατάς με πιο έντονο ρυθμό. Έτσι το σώμα σου αλλά και η ψυχολογία σου θα αρχίσουν να μπαίνουν σε mood γυμναστικής.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ 

 

Φόρεσε το κατάλληλο παπούτσι

Τέλος, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη διάθεση για γυμναστική είναι και το outfit που επιλέγεις να φορέσεις και ειδικότερα τα παπούτσια. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στο κομψό desing και το χρώμα του που αμέσως μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να σου προσφέρει απεριόριστο στιλ, αλλά και στα στοιχεία που το κάνουν να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του fitness. Το Nano X1 της Reebok θα γίνει ο σύμμαχος σου σε κάθε είδος προπόνησης! Συνδυάζει την άνεση που χαρίζει η running τεχνολογία Floatride της Reebok με την απόλυτη σταθερότητα και απόδοση που περιμένεις από το απόλυτο training shoe. Το κομψό σχήμα και ο σχεδιασμός του επιτρέπουν την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας, ενώ παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη σε κάθε είδος προπόνησης, είτε πρόκειται για HIIT, bootcamp, cardio, dance, boxing ή λειτουργική προπόνηση. Μάλιστα, θα το βρεις και σε τρία νέα μοναδικά vibrant χρώματα, μαύρο, μπλε και πορτοκαλί, με ιδιαίτερες λεπτομέρειες στη σόλα.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ  

 

Διαβάστε επίσης

ATHLEISURE

5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που θα φοράς non stop την άνοιξη

Άνετα, όμορφα και με υπέροχο πάτημα για το πόδι

ATHLEISURE

Αυτά είναι τα sneakers που έχουν κλέψει την καρδιά διάσημων γυναικών

Κομψά, πρακτικά, ταιριάζουν με όλα και είναι ιδανικά για τις καθημερινές εμφανίσεις

ATHLEISURE

Yoga lovers: 4 αθλητικά κομμάτια για απόλυτη άνεση

Σε υπέροχα χρώματα και σχέδια

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων