Skip to main content

ATHLEISURE

Λατρεύεις τη γυμναστική; 5 tips για να μην κουράζεσαι καθόλου

Κράτησε σημειώσεις



Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κάνεις τη σωματική άσκηση τρόπο ζωής. Είναι ίσως ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσεις το σώμα σου σε φόρμα και να χάσεις το περιττό βάρος. Όμως, τα οφέλη της στην υγεία είναι πολλά περισσότερα.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η γυμναστική μπορεί να συμβάλει στην μείωση του κινδύνου για σοβαρές ασθένειες, μειώνει τα επίπεδα του στρες, αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό,  προσφέρει αξιοσημείωτη ώθηση στην αυτοπεποίθηση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή λειτουργία των πνευμόνων και βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη και προστατεύει το δέρμα από τη διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνοντάς την.

Το βασικό στοιχεία κατά τη διάρκεια της γυμναστικής για μέγιστη απόδοση και για να μπορείς να ακολουθήσεις το εκάστοτε πρόγραμμα, είναι να εξασφαλίσεις ότι δεν σε κουράζει καθόλου. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στα πέντε tips που μοιραζόμαστε μαζί σου και τα οποία υπόσχονται να κάνουν τη σωματική άσκηση την πιο απολαυστική σου συνήθεια.

Συστηματική προπόνηση

Για να γίνει η γυμναστική μια «ξεκούραστη» δραστηριότητα θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα το ακολουθήσεις πιστά. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να ελέγξεις τον ρυθμό σου, καθώς όταν η προπόνηση είναι συχνή και προσαρμοσμένη στα μέτρα σου, τότε δεν θα έχεις κανένα λόγο να την αποφύγεις.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ 

 

Σωστή στάση σώματος

Θα έχεις σίγουρα ακούσει πολλές φορές για τη σωστή στάση σώματος που πρέπει να έχεις είτε όταν βαδίζεις είτε όταν κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου. Το ίδιο όμως ισχύει και στην περίπτωση της σωματικής άσκησης. Αν για παράδειγμα τρέχεις χωρίς να δίνεις σημασία στη στάση του σώματος σου, τότε δεν το βοηθάς να εξελιχθεί και να έχει καλύτερες επιδόσεις. Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμούς, ενώ η δραστηριότητα γίνεται κουραστική. Φρόντισε να ακολουθείς τις οδηγίες κάθε fitness instructor ή αν γυμνάζεσαι χωρίς προπονητή, να έχεις ενημερωθεί σωστά για τον τρόπο που εκτελούνται οι ασκήσεις.

Σνακ για ενέργεια

Γνωρίζεις ότι η γυμναστική με άδειο στομάχι είναι πιθανό να προκαλέσει εξάντληση, όπως επίσης στην περίπτωση που καταναλώσεις περισσότερη ποσότητα φαγητού από αυτήν που χρειάζεται ο οργανισμός, μπορεί να αντιμετωπίσεις κράμπες; Για να απολαύσεις αυτή τη δραστηριότητα χωρίς δυσκολίες, πρέπει να έχεις την απαραίτητη και μόνο ενέργεια. Ένα μικρό σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, χαμηλών λιπαρών και ινών είναι ιδανικό. 

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ

 

Επαρκής ενυδάτωση

Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια της άσκησης, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, ενώ παρατηρείται απώλεια υγρών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες, ακόμα και ζαλάδες, που θα σε κάνουν να σταματήσεις την προπόνηση. Έτσι, η κατανάλωση νερού και η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη τόσο πριν από κάθε προπόνηση, όσο και κατά την διάρκεια αυτής, στην περίπτωση που οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ

 

Κατάλληλο παπούτσι

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε άνθρωπο που ασκείται. Όχι μόνο θα αποφύγεις πιθανά προβλήματα τραυματισμού ή ενόχλησης στα πόδια, αλλά θα κάνεις τη σωματική άσκηση πιο ευχάριστη. Εκτός από το μήκος του παπουτσιού το οποίο αποδίδεται με το σωστό «νούμερο» αλλά και το πλάτος του, σπουδαίο ρόλο παίζουν η άνεση, η ταχύτητα και ο έλεγχος που αυτό παρέχει. Ανακαλύψαμε το Nano X1, το παπούτσι που διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο fitness εαυτός σου. Σχεδιασμένο για να είναι το πιο υποστηρικτικό, άνετο και ευέλικτο παπούτσι για προπονήσεις, που έχει δημιουργήσει ποτέ το brand, το Nano X1 είναι έτοιμο να αναλάβει δράση αντιμετωπίζοντας όλες τις fitness προκλήσεις που βρίσκονται στον δρόμο του.

Οι βασικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνει το Nano X1:

  • Άνεση: Συνδυάζει την άνεση που χαρίζει η running τεχνολογία Floatride της Reebok με την απόλυτη σταθερότητα και απόδοση που περιμένεις από το απόλυτο training shoe
  • Ταχύτητα: το κομψό σχήμα και ο σχεδιασμός του επιτρέπουν την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας
  • Έλεγχος: παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη σε κάθε είδος προπόνησης

Με το κομψό σχήμα και τον σχεδιασμό του επιτρέπει την επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας και παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη σε κάθε είδος προπόνησης, είτε αυτή είναι το τρέξιμο είτε πρόκειται για HIIT, bootcamp, cardio, dance, boxing ή λειτουργική προπόνηση.

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ

 

Cover photo credits pexels.com

 

Διαβάστε επίσης

ATHLEISURE

5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που θα φοράς non stop την άνοιξη

Άνετα, όμορφα και με υπέροχο πάτημα για το πόδι

ATHLEISURE

Αυτά είναι τα sneakers που έχουν κλέψει την καρδιά διάσημων γυναικών

Κομψά, πρακτικά, ταιριάζουν με όλα και είναι ιδανικά για τις καθημερινές εμφανίσεις

ATHLEISURE

Yoga lovers: 4 αθλητικά κομμάτια για απόλυτη άνεση

Σε υπέροχα χρώματα και σχέδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.