Skip to main content

FASHION TRENDS

Η edgy πλευρά ενός τούλινου ρούχου

Πώς να το φορέσεις (αν δεν είσαι μπαλαρίνα…)


Κέλλυ Νόβακ

Α, το τούλι. Πόσο περίεργη πορεία έχει αυτό το κομμάτι ύφασμα; Δηλαδή, από πολλούς θεωρείται ένα «δύσκολο» ύφασμα. Έχει ταυτιστεί εξάλλου πολύ με τα κοστούμια που φορούν οι μπαλαρίνες, οπότε το μυαλό μας πάει αμέσως εκεί.

Αλλά πέρα απ’ αυτό, ένα τούλινο ρούχο, έχει μια τρομερή αθωότητα και θηλυκότητα. Έναν ρομαντισμό που ταυτίζεται όχι μόνο με το κοστούμι μιας μπαλαρίνας, αλλά και με τα νυφικά φορέματα.

Όλα αλλάξαν το ’80 βέβαια. Από την στιγμή που η Madonna ευφυέστατα φόρεσε μια τούλινη φούστα με t-shirt και δερμάτινο jacket στο βιντεοκλίπ του «Like A Virgin», το ρούχο αυτό πήρε άλλη ιδιότητα. Απέκτησε μια πιο edgy και ροκ πλευρά. Αρχίσαμε να το βλέπουμε με άλλο μάτι. Με λιγότερη αθωότητα και περισσότερη πανκ διάθεση. Αλλά αυτό είναι και το θαυμάσιο με το styling. Ένα ρούχο που μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα στα χέρια ενός δημιουργικού ανθρώπου, μπορεί ν’ αλλάξει τελείως. Να ξεπεράσει τα όρια του bridal wear και του μπαλέτου και να μπει στις ντουλάπες καθημερινών γυναικών (ή και ανδρών, no judgment).

Ανά τα χρόνια λοιπόν, αυτό το ρούχο έχει εξελιχθεί, έχει διαφοροποιηθεί, έχει χρησιμοποιηθεί από πάρα πολύ κόσμο με τον πιο δημιουργικό (ή και όχι) τρόπο.

Τώρα, εν έτη 2018-9, πολλές fashionistas επαναπροσδιορίζουν και επαναπροσεγγίζουν το ντελικάτο –κατά τα άλλα- αυτό ρούχο και του δίνουν νέα πνοή. Μία που είναι άκρως fashionable και σίγουρα αναπάντεχη. Αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ένα τούλινο ρούχο δεν είναι το πιο εύκολο να συνδυάσει κανείς με τα υπόλοιπα ρούχα του!

Ευτυχώς για εμάς, μέσα από τις εμφανίσεις καλοντυμένων γυναικών, «σπάμε» τον κώδικα και βρίσκουμε το μυστικό για τέλειες εμφανίσεις με ρούχα από τούλι.

Για περισσότερα, κάνε scroll down!

Ένα oversized φουτεράκι και μια τούλινη φούστα θα δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση στις εμφανίσεις σου.

5waystoweartulle_01.jpg 

Ένα τούλινο top συνδυάζεται τέλεια με το casual τζιν σου. ΟΚ, το τοπ δεν χρειάζεται να είναι τόσο… “loud” όσο το παραπάνω, αλλά πιάνεις το νόημα…

5waystoweartulle_02.jpg 

Μια τούλινη φούστα ταιριάζει τέλεια με ένα oversized σακάκι. Η αντίθεση του «αυστηρού» (βλ. σακάκι) με το ντελικάτο ύφασμα της φούστας είναι ο τέλειος συνδυασμός.

5waystoweartulle_03.jpg

Μια ζακέτα με κεντήματα και μια τούλινη φούστα προσφέρει το πιο κομψό look.

5waystoweartulle_04.jpg 

Καμιά φορά το να συνδυάσεις δύο διαφορετικά υφάσματα μαζί το αποτέλεσμα βγαίνει κομψό και σοφιστικέ.

5waystoweartulle_05.jpg 

Φωτός: Pinterest

Κεντρική φωτό: Instagram @modehunter

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou

Καιρός για ανανέωση σε ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της γυναικείας ντουλάπας

FASHION TRENDS

5 κομψά bralettes χωρίς μπανέλα, για στήριξη και άνεση στην καθημερινότητα

Αυτά είναι τα κομμάτια στα οποία πρέπει να επενδύσεις

FASHION TRENDS

7 floral φορέματα για την άνοιξη, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά

Οι προτάσεις της fashion editor του AllYou, για μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα μας τώρα που οι μέρες μεγαλώνουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.