Skip to main content

FASHION TRENDS

To κυρίαρχο fashion trend των τελευταίων ημερών: cable knits

Η λεπτομέρεια που σου προσδίδει πιο μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική.



 

Και ποια δεν αγαπάει την ζεστασιά και την cozy αίσθηση που τα μάλλινα πουλοβερ μπορούν να προσφέρουν; Πρόκειται για ένα από τα must have της σεζόν που διανύουμε και επειδή στην μόδα όλα εξελίσσονται, επαναλαμβάνονται και αλλάζουν… αυτές τις ημέρες έχουμε παρατηρήσει το κυρίαρχο trend των ημερών που αφορά τα αγαπημένα μας πουλοβερ και δεν είναι άλλο, από τις πλεξούδες και τα μοτίβα στα μάλλινα sweaters μας.

Είναι αυτό που κάθε δημοφιλής influencer προσθέτει στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις της. Παρότι τα κλασσικά πουλόβερ συνεχίζουν δυναμικά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αυτήν την φορά, οι λεπτομέρειες από πλεξίδες και μοτίβα, είναι το στοιχείο που θα απογειώσει την εμφάνιση σου και θα προσδώσει πιο μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική.

 

 

Το σχέδιο αυτό, με πλεξίδες στα πουλόβερ, γνωστό και ως “cable knit”, πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1890, στις φορεσιές των κατοίκων των νησιών Άραν της Ιρλανδίας. Από το 1930 και μετά, όμως, βρήκε μια θέση στη σκηνή της μόδας μέσα από τις δημιουργίες της Elizabeth Zimmermann, που έφερε μια πραγματική επανάσταση στη βιομηχανία των πλεκτών. Το 1958, μάλιστα, η Βρετανίδα σχεδιάστρια υπογράφει το πρώτο πλεκτό, Aran sweater.

 

           πηγή φωτογραφιών: pinterest     

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.