Skip to main content

FASHION TRENDS

Business casual: Τα μυστικά για τα φθινοπωρινά outfits στο γραφείο

Η επιλογή του καθημερινού ντύσιμου για το γραφείο είναι αρκετά συχνά μια πρόκληση, πόσο μάλλον τους φθινοπωρινούς μήνες που ο καιρός είναι απρόβλεπτος.



 Το να προβλέψεις τι καιρό θα κάνει αύριο μπορεί να είναι πιο δύσκολο και από τη λύση μιας μαθηματικής εξίσωσης και μερικές φορές οι εναλλαγές της θερμοκρασίας σε πιάνουν εξαπίνης. Συνήθως τα πρωινά συνοδεύονται από ένα ψυχρό αεράκι και όσο περνάει η ώρα, ο ήλιος και το καλοκαιρινό σκηνικό κάνουν την εμφάνισή τους. Καλό είναι λοιπόν να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές του καιρού ανα πάσα στιγμή, διατηρώντας παράλληλα ένα πετυχημένο business look.

Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις άνετα με τα ρούχα σου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Και φυσικά να διατηρείς το στυλ σου, προσαρμόζοντας το ντύσιμό σου στις ανάγκες και την προσωπικότητά σου. Συνέχιζε να διαβάζεις και παρακάτω θα βρεις όλα τα μυστικά που θα σε εμπνεύσουν στη δημιουργία φθινοπωρινών outfits γραφείου που θα θυμίζουν εικόνες περιοδικών.

Δημιούργησε layers

Δεν είναι ακόμα η στιγμή να αποχωριστείς τα καλοκαιρινά ρούχα που τόσο αγαπάς. Μπορείς απλά να προσθέσεις σταδιακά layers στις καθημερινές σου στυλιστικές επιλογές για τη δουλειά και να τα προσαρμόσεις στην υπάρχουσα θερμοκρασία. Βγάλε από την ντουλάπα σου κάποια φθινοπωρινά ρούχα, όπως τα σακάκια και συνδύασέ τα με midi φούστες για το ιδανικό business look. Αν θέλεις να παραμείνεις casual, σου προτείνουμε να συνοδεύσεις το look σου με sneakers ή mules παπούτσια. Λεπτά jacket, τζιν ζακέτες και ελαφριά πουλόβερ είναι οι μπαλαντέρ σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δοκίμασε την απόλυτη φθινοπωρινή παλέτα

Είναι αλήθεια ότι αν το φθινόπωρο ήταν χρώμα, θα ήταν σίγουρα ο συνδυασμός του κίτρινου και του πορτοκαλί. Εμπνεύσου από την παλέτα της εποχής και βάλε στα outfit σου γήινες αποχρώσεις που χαρίζουν στυλ και γοητεία. Αν το look σου φαίνεται μουντό, μπορείς να προσθέσεις κάποιες έντονες πινελιές και να το απογειώσεις χωρίς να φτάνεις στην υπερβολή.

Πες “ναι” στη μονοχρωμία

Αποτελεί την απόλυτη τάση των τελευταίων χρόνων και προσφέρει ευκολία καθώς δεν απαιτεί συνδυασμό χρωμάτων. Οι fashion lovers ορκίζονται σε αυτήν και δίνουν φθινοπωρινό χρώμα σε κλασικά κομμάτια γραφείου, όπως τα σακάκια και τα πουκάμισα. Ένα total πορτοκαλί, μπορντό ή μωβ διαχρονικό outfit θα δώσει την επισημότητα που απαιτείται στην εργασία, αλλά θα κάνει και όλα τα βλέμματα να γυρίσουν. Σε συμβουλεύουμε να “κατεβάσεις” το look με την επιλογή casual παπουτσιών ή αξεσουάρ.

Δώσε έμφαση στα αξεσουάρ

Τα σωστά αξεσουάρ αναβαθμίζουν το casual look και του χαρίζουν επισημότητα και χαρακτήρα, κάνοντάς το ιδανικό για το γραφείο. Την επόμενη φορά λοιπόν πρόσθεσε στο μονόχρωμο φόρεμά σου τα κατάλληλα κοσμήματα και δες το να αλλάζει. Δώσε όμως προσοχή γιατί τα διάφορα αξεσουάρ όσο εύκολα μπορούν να ομορφύνουν ένα ντύσιμο, τόσο εύκολα μπορούν και να το “καταστρέψουν”, θέτοντάς το εκτός περίστασης.

Αν πάλι η αδυναμία σου είναι οι τσάντες, σου έχουμε καλά νέα, καθώς οι φθινοπωρινές συλλογές προσφέρουν πολλές επιλογές στα πιο hot χρώματα της εποχής. Εύκολα λοιπόν θα βρεις την ιδανική για σένα που θα σε διευκολύνει στην καθημερινότητα.

Επένδυσε σε διαχρονικά κομμάτια

Φρόντισε να έχεις στην ντουλάπα σου κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα και μπορείς να φορέσεις ξανά και ξανά. Ένα σακάκι σε ουδέτερο χρώμα, όπως μαύρο ή μπεζ είναι το πρώτο must item. Ευκολοφόρετο και ιδανικό για το περιβάλλον γραφείου, θα σου λύσει σίγουρα τα χέρια. Οι επιλογές δε σταματούν εδώ και σου προτείνουμε να εντάξεις στη λίστα σκουρόχρωμα (ή μπεζ) tailored παντελόνια που θα φοράς καθημερινά. Φυσικά μπορείς να απογειώσεις αυτές τις safe επιλογές με προσθήκη κομματιών που σε εκφράζουν και αναδεικνύουν το χαρακτήρα σου.

Οργανώσου σωστά

Η σωστή οργάνωση είναι ένα από τα σημαντικότερα tips και δεν έχει εποχή. Φτιάξε την ντουλάπα σου και συνδύασε από πριν στυλ και ρούχα ανάλογα με την περίσταση. Δημιούργησε συνδυασμούς που ξέρεις ότι σου πάνε και είναι ιδανικοί για μία μέρα στο γραφείο και έχε τους  standby για τα πρωινά που δεν έχεις χρόνο. Μία συμβουλή που θα σου χαρίσει χρόνο και άνεση είναι να φτιάχνεις το outfit από το προηγούμενο βράδυ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σου την αβεβαιότητα των καιρικών προβλέψεων.

Φτάνοντας στο τέλος καταλαβαίνουμε ότι κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, το ντύσιμο για το γραφείο μπορεί να είναι πραγματικά δημιουργικό και ενδιαφέρον. Αφιέρωσε λοιπόν χρόνο στην επιλογή ρούχων και αξεσουάρ που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και περιποιημένη, αλλά αντικατοπτρίζουν και την προσωπική σου αισθητική. Με τα παραπάνω μυστικά για τα φθινοπωρινά outfits στο γραφείο, μπορείς να δημιουργήσεις εμφανίσεις που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις με στυλ και επαγγελματισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο αξεσουάρ, οπότε φόρεσε τα ρούχα σου με σιγουριά και μοίρασε χαμόγελα και θετικά vibes.

 

Καλό φθινόπωρο και καλές εμφανίσεις στο γραφείο!

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα