Skip to main content

FASHION NEWS

Η πιο… προσωπική συλλογή ρούχων

Εσένα η δική σου γκαρνταρόμπα αντανακλά την προσωπικότητα σου;


Κέλλυ Νόβακ

Πιστεύω πολύ ότι τα ρούχα που φοράμε, πρέπει να μας εκφράζουν. Να εκφράζουν την προσωπικότητα μας. Ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας. Να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να λέμε με σιγουριά: «Ναι. Αυτή είμαι εγώ». Να «αντανακλούν» τον χαρακτήρα μας. Είναι η… αντανάκλαση αυτή που πρέπει να μας ωθεί ώστε να είμαστε πάντα αυθεντικές.

Κάθε νέα σεζόν συνηθίζεται να συνοδεύεται από την ανάγκη μας να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας και να δημιουργήσουμε μια νέα εικόνα που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

Αυτή η διαδρομή προς το άγνωστο, μπορεί καμιά φορά να φαίνεται «χαοτική», μέσα από τις τόσες τάσεις που προκύπτουν κάθε φορά. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία αυτών που φοράμε κάθε μέρα, του μηνύματος που εκπέμπει το κάθε ρούχο που η μόδα μας επιτάσσει, και να μην αφήσουμε αυτή τη διαδικασία στην τύχη, ρισκάροντας έτσι το να μην εκφράσουμε τον χαρακτήρα μας ή τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Υπάρχει όμως ένα brand που μας καθοδηγεί σωστά προς αυτή την αναζήτηση. Η Uterqüe μας εμπνέει με τη νέα κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι, παρουσιάζοντας στοιχεία βγαλμένα από την ιστορία της τέχνης, που αποτυπώνουν ιδέες και φιλοσοφίες που μπορούν να μας χαρακτηρίσουν μέσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγουμε. Διάφορες καλλιτεχνικές εκφράσεις λειτουργούν ως το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία του κόσμου της κολεξιόν Reflections of Expression.

Τα γεωμετρικά σχήματα –με έμπνευση από τη δουλειά των αρχιτεκτόνων Charles Rennie Macintosh και Frank Lloyd Wright- γίνονται εμφανή στις δομημένες και λειτουργικές σιλουέτες των βασικών κομματιών της σειράς: στα jacket και τα παντελόνια. Ο αισθησιασμός του μποέμ στιλ και της προ-μοντερνισμού εποχής χαρακτηρίζουν τις χειροποίητες τσάντες και τα αξεσουάρ του brand και τα στολίζουν με μοτίβα από τη φύση, λουλούδια και ζώα. Η συμβολή των εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων του 1960, αποδίδει στην κλασική επανάληψη χαρούμενων και χρωματιστών μοτίβων πάνω στα ανανεωμένα ρετρό φορέματα και στα τυπώματα στα πουκάμισα.

Ωστόσο, η έμπνευση δεν προέρχεται μόνο από τον κόσμο της τέχνης. Η ισορροπία στα look της νέας κολεξιόν επιτυγχάνεται από τον συνδυασμό όλων αυτών των στοιχείων με την ελαφρότητα της ίδιας της εποχής, με τη μορφή μιας σπινθηροβόλας χρωματικής παλέτας που ταλαντεύεται ανάμεσα στους παστέλ τόνους και τα έντονα χρώματα, χωρίς να ζηλεύει τίποτα από ένα χρωματολόγιο.

Βαρύτητα και ελαφρότητα, σχήμα και ουσία, αρμονία και ένταση, όλα συνδυάζονται στη γυναικεία γκαρνταρόμπα ως τα βασικά στοιχεία της κολεξιόν της Uterqüe για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017.

Απόλαυσέ την παρακάτω!

2017-ss-collection-uterque-01.jpg 2017-ss-collection-uterque-02.jpg 2017-ss-collection-uterque-03.jpg 2017-ss-collection-uterque-04.jpg 2017-ss-collection-uterque-05.jpg 2017-ss-collection-uterque-06.jpg 2017-ss-collection-uterque-07.jpg 2017-ss-collection-uterque-08.jpg 2017-ss-collection-uterque-09.jpg 2017-ss-collection-uterque-10.jpg 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.