Skip to main content

FASHION NEWS

O Alessandro Michele θέλει να μετατρέψει την Ακρόπολη σε πασαρέλα

Ο γνωστός σχεδιαστής θέλει να παρουσιάσει την νέα συλλογή του οίκου Gucci στο θρυλικό πολιστικό μας μνημείο


Κέλλυ Νόβακ

Άντε να δούμε τι θα δούμε τώρα με αυτή την δήλωση. Γιατί ποιος ξέρει τι θα πρωτοακούσουμε αυτές τις ημέρες από την στιγμή που ο Αlessandro Michele (καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου Gucci) ζήτησε άδεια ώστε να μετατρέψει τον Παρθενώνα σε ένα σύγχρονο runway. Δεν μας ακούγεται και πολύ παράξενο από την μια, γιατί αν το καλοσκεφτείς το καταπληκτικό πολιτιστικό μας μνημείο αποτελεί εξαιρετικό location για μια τέτοια περίσταση και από την άλλη, έχουμε δει κατά καιρούς τόσα και τόσα παρόμοια αξιοθέατα να «εκμεταλλεύονται» για τέτοιου είδους events.

Υπάρχει κάτι κάκο στην σκέψη του Michele που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο (και που είναι και ο πρώτος που θα το κάνει); Σίγουρα όχι. Αλλά από την άλλη, προβλέπεται ένα τέτοιο σημαντικό landmark της χώρας μας να υποστεί όλες αυτές τις «αντιξοότητες» που έρχονται πακέτο με μια επίδειξη μόδας; Μάλλον όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί αυτός να είναι λόγος ώστε να επισπεύσουν οι εργασίες που εδώ και πόσα χρόνια -ούτε που θυμάμαι- γίνονται στο πολιτιστικό μας αυτό «διαμάντι» και να φύγουν επιτέλους αυτές οι εκνευριστικές σκαλωσιές που «χαλάνε» τις φωτός μας που με κόπο προσπαθούμε να τραβήξουμε, έχοντας πρώτα σκαρφαλώσει ολόκληρο βράχο για να θαυμάσουμε την θέα της πόλης και την όψη του κτίσματος. Επίσης, ίσως αυτό να είναι τελικά και μια πιο… «φθηνή» καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στην χώρα μας, αλλά και να ακουστεί το όνομά μας –για θετικούς λόγους αυτή την φορά. Όπως και έχει πάντως, όποια και να είναι η άποψη σου ή η δική μου δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Γιατί τον τελευταίο λόγο έχει το Yπουργείο Πολιτισμού αλλά και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες ημέρες για το αν αυτό θα θα επιτρέψει το fashion show ή όχι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οργανισμοί, όπως η UNESCO η οποία ήδη καταδικάζει την πράξη αυτή.

Σημείωση: Ο οίκος Gucci ζήτησε να παρουσιάσει την συλλογή την 1η Ιουνίου 2017, όπου πέρα από την επίδειξη μόδας, θέλει να καταγράψει και το event για την δημιουργία ενός φιλμ.

 

Για περισσότερα, stay tuned!

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Διευθετήθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ Nirvana και Marc Jacobs σχετικά με τη χρήση του Smiley Face Logo

Οι δικηγόροι των Nirvana ισχυρίζονταν ότι ο δημοφιλής οίκος μόδας επιχείρησε απρόκλητα να συσχετιστεί με τη θρυλική grunge μπάντα

FASHION NEWS

«Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα» Happy Birthday Giorgio Armani

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα του Giorgio Armani και στις εμβληματικές στιγμές της μόδας του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Ιουλίου

Εκμεταλλευθείτε τη δημιουργικότητα που έχετε

BLOGS

Ο Γιάννης Αγγελάκας & οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με οpening την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μπορείς να γίνεις επιτέλους η γυναίκα που σου αξίζεις

Γιατί το μόνο “like” που μετράει είναι το δικό σου προς τον εαυτό σου