Skip to main content

FASHION NEWS

Mε αυτά τα μαγιό θα θέλεις να πας μέχρι την… Μήλο

Η νέα συλλογή της Stefania Frangista είναι ένας φόρος τιμής στο αρχοντικό Αιγαίο!


Κέλλυ Νόβακ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η δημοφιλής Ελληνίδα σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα συνεχίζει τις  καλοκαιρινές της περιπλανήσεις στο αρχοντικό Αιγαίο, σταθμεύοντας αυτή τη φορά στη Μήλο, πηγή έμπνευσης της ομώνυμης συλλογής μαγιό και beachwear “The Milos Collection” για το Καλοκαίρι 2017.

Μέσα από το φακό του καταξιωμένου φωτογράφου Γιώργου Καπλανίδη, πιστού συνεργάτη της Στεφανίας τα τελευταία χρόνια, η ξακουστή παραλία του Σαρακίνικου μετατράπηκε σε έναν απέραντο λευκό καμβά, αναδεικνύοντας τις εντυπωσιακές, νέες δημιουργίες της σχεδιάστριας. Η πανύψηλη Φινλανδή καλλονή Raisa Raudas ενσάρκωσε τη μούσα που οραματίστηκε η Στεφανία για τη φετινή σεζόν, μια σύγχρονη έκδοση της Daenerys Targaryen, τη Mother of Dragons της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones. Ένα αινιγματικό ξωτικό, μια σχεδόν απόκοσμη ύπαρξη, με πλατινέ μαλλιά και διαπεραστικό βλέμμα, η οποία περιπλανιέται σε ένα σεληνιακό τοπίο, άγονο και ξηρό, λουσμένο από ακτίνες φωτός που ακροβατούν ανάμεσα στο φεγγάρι και τον ήλιο.     

Στη συλλογή ‘’The Milos Collection’’ οι sporty chic δημιουργίες έχουν τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο –πρόκειται για ένα κομψό κράμα αθλητικών γραμμών, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δυναμικής γυναίκας, αλλά και στις απαιτήσεις των δραστήριων κοριτσιών που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ κι αναζητούν minimal αυστηρές γραμμές που δεν υστερούν καθόλου σε θηλυκότητα. Ψηλαφίζοντας τα μαγιό της συλλογής, μπορεί κανείς να διακρίνει μια γκάμα εκκεντρικών υφάνσεων, που σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά cobra, dragon και exotic prints, αποτυπώνουν την υψηλή αισθητική της σχεδιάστριας, η οποία όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συνεχίζει να πειραματίζεται και να μας εντυπωσιάζει με νέες τεχνοτροπίες. 

Στο μεγαλύτερο μέρος της συλλογής συναντάμε ολόσωμα μαγιό ή αθλητικά μπικίνι με μπουστάκι που κουμπώνουν με εντυπωσιακά φερμουάρ, αλλά και σέξι τριγωνάκια με spaghetti strings, σε πικέ ή laser cut υφές που φιλοδοξούν να αναδείξουν την τολμηρή, sporty chic πλευρά των it-girls. Σε ό,τι αφορά τη χρωματική παλέτα, φέτος για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του το μεταλλικό χρυσό-μπρονζέ, ενώ κυρίαρχη είναι και η παρουσία του έντονου ροζ και του φούξια που αναδεικνύουν άψογα τη μαυρισμένη επιδερμίδα. Η διαχρονική αντίθεση του μυστηριώδους μαύρου και του αιγαιοπελαγίτικου λευκού παραμένει σταθερή αξία, ενώ το σαγηνευτικό δαμασκηνί λειτουργεί ως αναπάντεχη πρόταση στην παραδοσιακή γκάμα χρωμάτων. 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Στεφανία Φραγκίστα ανέλαβε πλέον και επίσημα για την Ελλάδα και την Κύπρο την αντιπροσωπεία της διάσημης αυστραλιανής μάρκας The Beach People, με τις αυθεντικές στρογγυλές πετσέτες σε φανταστικά σχέδια να συμπληρώνουν το περιεχόμενο της σωστά οργανωμένης beach bag που συντροφεύει τις απαιτητικές fashionistas στις διακοπές τους. 

2017_sf_miloscollection_01.jpg2017_sf_miloscollection_02.jpg2017_sf_miloscollection_03.jpg2017_sf_miloscollection_04.jpg2017_sf_miloscollection_05.jpg2017_sf_miloscollection_06.jpg2017_sf_miloscollection_07.jpg2017_sf_miloscollection_08.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα