Αναγνωρισμένοι οίκοι μόδας λένε όχι στα πολύ αδύνατα μοντέλα

Φοράς νούμερο “0”; Τώρα θα «κόβεσαι» στα castings.

Κέλλυ Νόβακ

Στον πνεύμα της νομοθεσίας που είχε εκλεγεί πέρσι, από το κοινοβούλιο της γαλλικής κυβέρνησης, όπου απαγορεύει από τους Γάλλους σχεδιαστές μόδας και οίκους να προσλαμβάνουν μοντέλα που δεν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις (για π.χ. να μην είναι λιγότερο από 50 κιλά), αναγνωρισμένοι οίκοι μόδας ακολουθούν την ίδια γραμμή, για τα castings των shows τους.  

Οι οίκοι Gucci, Celine, Louis Vuitton και Dior είναι ανάμεσα στα brands που έχουν δεσμευτεί σε αυτό τον νόμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξαναπροσλάβουν στα shows τους μοντέλα που φορούν νούμερο “0”. Αυτή η υπόσχεση που δίνουν οι πολυτελείς αυτοί οίκοι που είναι ενταγμένοι στις εταιρίες/κολοσσούς LVMH και Kering, είναι ένα σημαντικό βήμα για την βιομηχανία της μόδας και το παράδειγμα που θέτουν και για τους υπόλοιπους σχεδιαστές.

Έτσι λοιπόν, από εδώ και στο εξής, τα γυναικεία μοντέλα που θα φιλοξενούνται στις πασαρέλες θα είναι το λιγότερο size 34 (νούμερο «2» στα αμερικάνικα δεδομένα), ενώ size 44 για τους άνδρες (τύπου, μέγεθος ρούχων extra small).

Επίσης, και οι δύο εταιρίες, συμφώνησαν οι γυναίκες και άνδρες που θα προσλαμβάνονται για να περπατήσουν στις πασαρέλες αυτών των οίκων, να μην είναι κάτω των 16, με σκοπό να παρουσιάζουν «πραγματικά» ρούχα για ενήλικες και όχι για παιδιά…About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares