Skip to main content

FASHION NEWS

Tips που "δίνει" ο Ralph Lauren μέσα από την πορεία του

Αυτή είναι η φιλοσοφία του, και θα σε βοηθήσει να εξελίξεις το στιλ σου...


Κέλλυ Νόβακ

Αν κάποιος σχεδιαστής μόδας εκπροσωπεί το American Style καλύτερα απ’ όλους (αν δεν το έχει εφεύρει κι όλας…), τότε αυτός είναι ο Ralph Lauren.

Εδώ και δεκαετίες, έχει καταφέρει να μετατρέψει τον Οίκο σε μια εταιρία κολοσσό, με εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να φορούν τα ρούχα του. Ακόμα, ο Οίκος έχει «ντύσει» μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της showbiz, από την Πριγκίπισσα Diana, μέχρι και τον Leonardo DiCaprio.

Το χαλαρό, σοφιστικέ αλλά και κομψό ύφος των ρούχων του είναι το καλύτερο representation του Americana στιλ, στο οποίο παραμένει πιστός χρόνια.

Αυτό είναι όμως και το καλό με τον Ralph Lauren. Είναι πιστός στο στιλ του όλα αυτά τα χρόνια, εξελίσσοντας παράλληλα το όραμα που έχει για την γυναίκα Ralph Lauren.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, μέσα από τις συλλογές του και το ύφος που εκπροσωπεί, έχουμε καταφέρει να ξεκλέψουμε μερικά tips τα οποία αποτελούν τελικά πυλώνα για το γυναίκειο στιλ.

Ποια είναι αυτά λοιπόν;

Η αιώνια γοητεία του πουκάμισου

Όταν δεν έχεις τι να βάλεις, ένα λευκό, crisp πουκάμισο είναι η λύση για όλα! Μπορείς να το φορέσεις μόνο του, κάτω από ένα t-shirt, πουλόβερ και η λίστα συνεχίζεται. Γι’ αυτό και αποτελεί από τα βασικά κομμάτια που πρέπει να υπάρχει πάντα στην ντουλάπα μιας γυναίκας.

Η ισχύ ενός πανωφοριού

Ένα πανωφόρι, όπως ένα παλτό, ένα jacket, ένα σακάκι, μια καμπαρντίνα είναι απαραίτητο για την εμφάνιση μιας γυναίκας, πέρα από το βιοποριστικό κομμάτι του ότι μας «κρατάει ζεστές». Ο RL πιστεύει πολύ σε ένα statement πανωφόρι το οποίο αφήνει πολλές φορές να είναι ο πρωταγωνιστής των εμφανίσεων της Ralph Lauren γυναίκας.

Nude για πάντα

Ο RL είναι ο βασιλιάς των neutral αποχρώσεων. Οι αποχρώσεις του μπεζ, καφέ, tan, λευκού και μπλε υπάρχουν πάντα στις συλλογές του σχεδιαστή και υπάρχει λόγος: είναι διαχρονικές, ενώ συνδυάζονται εύκολα με patterns και άλλες αποχρώσεις.  

Old time classics

O RL συχνά εναποθέτει όλες του τις δυνάμεις σε διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ένα κοστούμι που εφαρμόζει άψογα, το τέλειο μαύρο παντελόνι, το πιο crisp σακάκι είναι μερικά από τα ρούχα τα οποία όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντα «της μόδας», γι’ αυτό και ο Αμερικανός σχεδιαστής τα συμπεριλαμβάνει πάντα στις συλλογές του, εξελίσσοντας την φόρμα και το σχέδιό τους, ανάλογα με την συλλογή.

Photo: Fred Cipoletti

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

FASHION NEWS

KARL LAGERFELD JEANS: Το νέο denim brand κοιτάει κατάματα την youth culture

Ακολουθώντας το όραμα του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας για τη δημιουργία μιας fashion κοινότητας, ο οίκος κοιτάει κατάματα την youth culture και λανσάρει το brand KARL LAGERFELD JEANS

FASHION NEWS

H Converse Greece λανσάρει το πρώτο της official e-shop

Και παρουσιάζει μια καμπάνια δημιουργημένη με την τεχνολογία του AI

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

CELEBS

Στέλλα Φυρογένη: Η ηλικία, o σύντροφος, η ζωή στο χωριό και οι κατάρες

Όσα δεν ξέρουμε για τη «Χάιδω» από τη Γη της Ελιάς

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του