Πέθανε η ιέρεια του τζιν Gloria Vanderbilt

Fashion Icon της δεκαετίας '70, ζωγράφος και ηθοποιός

Allyou Team

Στη δεκαετία του '70 το όνομά της έγινε συνώνυμο με την άνοδο της αυτοκρατορίας του τζιν, με το σήμα της, τον κύκνο να γίνεται μοναδικό όνειρο κάθε γυναίκας τότε. Η στρατηγική της για να φτιάξει την "τέλεια εφαρμογή τζιν" πέτυχε.  Με το να εμφανίζεται  σε διαφημίσεις των τζιν της η ίδια, πολύ γρήγορα έγινε σύμβολο και αίσθηση μόδας.

Ο γιος της Cooper θυμάται για την επιτυχία του denim της μητέρας του: "Ήταν σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και περπατούσε στο δρόμο, οι άνθρωποι την σταματούσαν όλη την ώρα και επαινούσαν τα τζιν και μιλούσαν μαζί της", είπε. "Ο αδελφός μου και εγώ είχαμε ένα παιχνίδι που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προσπαθούσαμε να μετρήσουμε πόσες γυναίκες είδαμε με τα ονόματα της μαμάς μας στα τζιν".
Παράλληλα άρχισε να χτίζει την επιχείρησή της και στον οικιακό τομέα. Σχεδίασε αρχικά είδη επίπλωσης, σεντόνια και αντικείμενα από πορσελάνη, γεγονός που την οδήγησε τελικά στο να σχεδιάζει ρούχα στο κατάστημά της  στην έβδομη λεωφόρο.

aaagloin.jpg
Η Gloria Vanderbilt, η ατρόμητη κληρονόμος και  καλλιτέχνης, ξεκίνησε την εκπληκτική της ζωή ως το «φτωχό πλούσιο κορίτσι» της Μεγάλης Ύφεσης, που επέζησε μιας οικογενειακής τραγωδίας και πολλαπλών γάμων και βασίλεψε στη δεκαετία του 1970 και του '80 ως πρωτοπόρος τζιν σχεδιαστής.
Η Vanderbilt ήταν η μεγάλη-εγγονή του χρηματοδότη Cornelius Vanderbilt και  μητέρα του newwcaster του CNN Anderson Cooper. 
Ο γιός της Cooper επιβεβαίωσε ότι η Vanderbilt πέθανε σε ηλικία 95 ετών, στο σπίτι με φίλους και οικογένεια στο πλευρό της. Είχε υποφέρει από προχωρημένο καρκίνο του στομάχου, σημείωσε.
"Η Gloria Vanderbilt ήταν μια εκπληκτική γυναίκα, που αγαπούσε τη ζωή και την έζησε με τους δικούς της όρους", ανέφερε ο Cooper σε δήλωση. "Ήταν ζωγράφος, συγγραφέας και σχεδιάστρια, αλλά και μια αξιοθαύμαστη μητέρα, σύζυγος και φίλη. ".

Η ζωή της γράφτηκε σε εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα από την παιδική της ηλικία μέσα από τέσσερις γάμους και τρία διαζύγια. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στα 17. Οι σύζυγοί της συμπεριελάμβαναν τον Leopold Stokowski, τον διάσημο ηθοποιό, και τον Sidney Lumet, τον βραβευμένο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σκηνοθέτη. Το 1988, είδε την αυτοκτονία ενός από τους τέσσερις γιους της. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares