Πολυτελείς boutiques στις ΗΠΑ καταστρέφονται από τους διαδηλωτές

Με τους σχεδιαστές να αδιαφορούν για τις ζημιές και να εστιάζουν σε αντιρατσιστικά μηνύματα

Τόνια Τζαφέρη

 

Ημέρες κρίσης και διαμαρτυριών συνεχίζονται ακόμη πιο έντονα τόσο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως μετά την δολοφονία του Floyd. Μετά τα προκλητικά μηνύματα του Donald Trump και τα επανειλημμένα περιστατικά αστυνομικής βίας, οι διαμαρτυρίες εντείνονται ακόμη περισσότερο και πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταδίδουν πως διαδηλωτές λεηλατούν και πολυτελή καταστήματα σε διάφορες περιοχές, όπως το Rodeo Drive του Los Angeles και το Soho της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή που οι οίκοι μόδας λεηλατούνται, οι σχεδιαστές έχουν φροντίσει να επικεντρωθούν στα αντιρατσιστικά μηνύματα χωρίς να δίνουν κανένα βάρος στις καταστροφές.

Ένας από αυτούς είναι και ο Marc Jacobs, ο οποίος έκανε την πιο έντονη πολιτική δήλωση ανεβάζοντας μία εικόνα από τη δική του boutique στο Los Angeles, όπου οι διαδηλωτές έσβησαν το όνομά του και έγραψαν αυτά των Sandra Bland και George Floyd.

https://www.instagram.com/p/CA3O7YJDiTm/

"Μια ζωή δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία” έγραψε στη λεζάντα του post στο επίσημο Instagram του label που υπογράφει. Λίγο αργότερα έκανε repost την εικόνα αυτή και στον προσωπικό του λογαριασμό και ανέβασε ακόμα μία με ένα πιο έντονο και σαφές μήνυμα.

"Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι ένα σπασμένο τζάμι ή η καταστροφή μιας περιουσίας είναι βία. Η πείνα είναι βία. Το να μην έχεις σπίτι είναι βία. Ο πόλεμος είναι βία. Το να ρίχνεις βόμβες σε ανθρώπους είναι βία. Ο ρατσισμός είναι βία. Η ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι βία. Το να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι βία. Το να μολύνεις το νερό για το κέρδος είναι βία. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι."

Το WWD που μεταδίδει λεπτομερώς τις καταστροφές στις πολυτελείς boutiques των οίκων, έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις ενώ το ''Business of Fashion'' καλεί με άρθρο του τη βιομηχανία της μόδας  να κάνει πολύ περισσότερα από το να μιλήσει απλώς για το ρατσισμό. Τέλος η ομάδα του Fashionista.com επέλεξε χθες να μη δημοσιεύσει άρθρα για να "δώσει περισσότερο χώρο στη συζήτηση για τα πρόσφατα γεγονότα".

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares