Skip to main content

FASHION NEWS

Με τη νέα συλλογή ‘’Chanel Cruise 2020/21’ ταξιδεύουμε

‘’Balade en Méditerranée’’. Μεσόγειος στα κοινωνικά σου δίκτυα.



 

‘’Η μόδα πάντα θα βρίσκει τον τρόπο της’’.
Για μια ακόμη φορά η ιστορία το αποδεικνύει. Και πιο συγκεκριμένα ο οίκος Σανέλ.
Μπορεί το Cruise show που ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαΐου στο Capri της Ιταλίας να ακυρώθηκε, όμως η Chanel, ένας από τους  μεγαλύτερους luxury οίκους μόδας,  μας μετέφερε στο πανέμορφο νησί του κόλπου της Νάπολης, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, την Cruise 2020/21 συλλογή, μέσα από την ιστοσελίδα chanel.com και τα social media του brand.

Το μεθυστικό μεσογειακό φως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Viginie Viard, σε μια εποχή που το έχουμε περισσότερο ίσως από ποτέ ανάγκη.

«Αρχικά, είχα στο μυαλό μου το Κάπρι, όπου θα γινόταν το σόου, αλλά λόγω του lockdown, δεν τα καταφέραμε», αναφέρει η Virginie Viard. «Έτσι, έπρεπε να προσαρμοστούμε: Δεν ήταν μόνο ότι χρησιμοποιήσαμε υφάσματα που είχαμε ήδη, αλλά γενικά όλη η συλλογή, εξελίχθηκε σε ένα ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο… Τα νησιά, το άρωμα του ευκαλύπτου, οι ροζ αποχρώσεις της μπουκαμβίλιας», προσθέτει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel.

https://www.instagram.com/p/CBJStdyJgtu/

https://www.instagram.com/p/CBJbjLUpt2H/

Το show προσαρμόστηκε εκπληκτικά στη νέα “fashion goes digital” πραγματικότητα και ενθουσίασε το κοινό, κάνοντας πολύ σύντομα τον γύρω του κόσμου.


Η Cruise 2020/21 συλλογή με τίτλο «Balade en Méditerranée» είχε σκοπό να ταξιδέψει το ευρύ κοινό στα κοσμοπολίτικα στέκια της Μεσογείου, μέσα από δημιουργίες με μια ελεύθερη, χαλαρή γοητεία εμπνευσμένη από τις θρυλικές ηθοποιούς της δεκαετίας του 1960, που έκαναν διακοπές στην Ιταλική και τη Γαλλική Ριβιέρα και σίγουρα το κατάφερε.

https://www.instagram.com/p/CBDmHtepTI5/

https://www.instagram.com/p/CBL84GzJ7ok/

H συλλογή δημιουργήθηκε με σκεπτικό το ‘’travel light’’ δηλαδή το να ταξιδεύεις με λίγα ρούχα και αντικείμενα και αποτελεί «μια γκαρνταρόμπα που μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια μικρή βαλίτσα, μία shopper bag ή μία τσάντα ώμου με κεντήματα». Στο ατμοσφαιρικό βίντεο του Julien Pujol, είδαμε κλασικά Chanel looks συνδυασμένα με πολύ ενδιαφέρονται twists, αλλά και με μια πιο νεανική, ρομαντική ματιά.

https://www.instagram.com/p/CBMA20SJvnf/

https://www.instagram.com/p/CBL5zU8J_9v/

https://www.instagram.com/p/CBLk-8SpKvy/

Ευκολοφόρετα, κομμάτια που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους, αλλά και να μεταμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες: μακριές φούστες που μετατρέπονται σε strapless φορέματα, μακριά jackets από μαύρο σιφόν μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια της μέρας πάνω από ένα τριγωνικό μπικίνι ή με ένα κεντημένο bandeau top και jeans για μια βραδινή έξοδο. Ενώ, «αν φορεθούν πάνω από γυμνό δέρμα, κάνουν το λουκ déshabillé (ντεζαμπιγιέ, ατημέλητο)».

https://www.instagram.com/p/CBI8qPFJZHt/

https://www.instagram.com/p/CBIhMr7pTMk/

Στη νέα συλλογή Chanel Cruise 2020/21 τα φορέματα από λεπτό διάφανο λαμέ συνδυάζονται με τζάκετ που μπορούν να φορεθούν χαλαρά πάνω από crêpe σορτς. Τα wraparound φορέματα και οι φούστες απελευθερώνουν μια υπέροχη κίνηση. Το ροζ που είναι εμπνευσμένο από τη μπουκαμβίλια χαρίζει φωτεινότητα στα δερμάτινα κοστούμια.

https://www.instagram.com/p/CBLVvrapQlj/

https://www.instagram.com/p/CBLBHcyoXUW/

Η «Balade en Méditerranée» της Chanel είναι μια ωδή στην εκλεπτυσμένη απλότητα, τη γαλλική φινέτσα και το αξεπέραστο στιλ. Έρχεται την κατάλληλη στιγμή να μας υπενθυμίσει, πως η βιομηχανίας ρτης μόδας είναι εδώ και πιο δημιουργική από ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός