Skip to main content

FASHION NEWS

Με τη νέα συλλογή ‘’Chanel Cruise 2020/21’ ταξιδεύουμε

‘’Balade en Méditerranée’’. Μεσόγειος στα κοινωνικά σου δίκτυα.



 

‘’Η μόδα πάντα θα βρίσκει τον τρόπο της’’.
Για μια ακόμη φορά η ιστορία το αποδεικνύει. Και πιο συγκεκριμένα ο οίκος Σανέλ.
Μπορεί το Cruise show που ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαΐου στο Capri της Ιταλίας να ακυρώθηκε, όμως η Chanel, ένας από τους  μεγαλύτερους luxury οίκους μόδας,  μας μετέφερε στο πανέμορφο νησί του κόλπου της Νάπολης, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, την Cruise 2020/21 συλλογή, μέσα από την ιστοσελίδα chanel.com και τα social media του brand.

Το μεθυστικό μεσογειακό φως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Viginie Viard, σε μια εποχή που το έχουμε περισσότερο ίσως από ποτέ ανάγκη.

«Αρχικά, είχα στο μυαλό μου το Κάπρι, όπου θα γινόταν το σόου, αλλά λόγω του lockdown, δεν τα καταφέραμε», αναφέρει η Virginie Viard. «Έτσι, έπρεπε να προσαρμοστούμε: Δεν ήταν μόνο ότι χρησιμοποιήσαμε υφάσματα που είχαμε ήδη, αλλά γενικά όλη η συλλογή, εξελίχθηκε σε ένα ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο… Τα νησιά, το άρωμα του ευκαλύπτου, οι ροζ αποχρώσεις της μπουκαμβίλιας», προσθέτει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel.

https://www.instagram.com/p/CBJStdyJgtu/

https://www.instagram.com/p/CBJbjLUpt2H/

Το show προσαρμόστηκε εκπληκτικά στη νέα “fashion goes digital” πραγματικότητα και ενθουσίασε το κοινό, κάνοντας πολύ σύντομα τον γύρω του κόσμου.


Η Cruise 2020/21 συλλογή με τίτλο «Balade en Méditerranée» είχε σκοπό να ταξιδέψει το ευρύ κοινό στα κοσμοπολίτικα στέκια της Μεσογείου, μέσα από δημιουργίες με μια ελεύθερη, χαλαρή γοητεία εμπνευσμένη από τις θρυλικές ηθοποιούς της δεκαετίας του 1960, που έκαναν διακοπές στην Ιταλική και τη Γαλλική Ριβιέρα και σίγουρα το κατάφερε.

https://www.instagram.com/p/CBDmHtepTI5/

https://www.instagram.com/p/CBL84GzJ7ok/

H συλλογή δημιουργήθηκε με σκεπτικό το ‘’travel light’’ δηλαδή το να ταξιδεύεις με λίγα ρούχα και αντικείμενα και αποτελεί «μια γκαρνταρόμπα που μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια μικρή βαλίτσα, μία shopper bag ή μία τσάντα ώμου με κεντήματα». Στο ατμοσφαιρικό βίντεο του Julien Pujol, είδαμε κλασικά Chanel looks συνδυασμένα με πολύ ενδιαφέρονται twists, αλλά και με μια πιο νεανική, ρομαντική ματιά.

https://www.instagram.com/p/CBMA20SJvnf/

https://www.instagram.com/p/CBL5zU8J_9v/

https://www.instagram.com/p/CBLk-8SpKvy/

Ευκολοφόρετα, κομμάτια που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους, αλλά και να μεταμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες: μακριές φούστες που μετατρέπονται σε strapless φορέματα, μακριά jackets από μαύρο σιφόν μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια της μέρας πάνω από ένα τριγωνικό μπικίνι ή με ένα κεντημένο bandeau top και jeans για μια βραδινή έξοδο. Ενώ, «αν φορεθούν πάνω από γυμνό δέρμα, κάνουν το λουκ déshabillé (ντεζαμπιγιέ, ατημέλητο)».

https://www.instagram.com/p/CBI8qPFJZHt/

https://www.instagram.com/p/CBIhMr7pTMk/

Στη νέα συλλογή Chanel Cruise 2020/21 τα φορέματα από λεπτό διάφανο λαμέ συνδυάζονται με τζάκετ που μπορούν να φορεθούν χαλαρά πάνω από crêpe σορτς. Τα wraparound φορέματα και οι φούστες απελευθερώνουν μια υπέροχη κίνηση. Το ροζ που είναι εμπνευσμένο από τη μπουκαμβίλια χαρίζει φωτεινότητα στα δερμάτινα κοστούμια.

https://www.instagram.com/p/CBLVvrapQlj/

https://www.instagram.com/p/CBLBHcyoXUW/

Η «Balade en Méditerranée» της Chanel είναι μια ωδή στην εκλεπτυσμένη απλότητα, τη γαλλική φινέτσα και το αξεπέραστο στιλ. Έρχεται την κατάλληλη στιγμή να μας υπενθυμίσει, πως η βιομηχανίας ρτης μόδας είναι εδώ και πιο δημιουργική από ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral

FASHION NEWS

O Jacquemus γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με μία νέα εντυπωσιακή καμπάνια

Το ταλαντούχο αγόρι της γαλλικής μόδας δημιουργεί τους Jacquemus Olympics και βάζει τα μοντέλα του να δοκιμαστούν σε αθλήματα όπως η κολύμβηση, οι καταδύσεις και το τένις

FASHION NEWS

John Galliano: Δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον οίκο Maison Margiela

Οι ανατροπές στον θαυμαστό κόσμο της μόδας φαίνεται πως δεν σταματούν, με ακόμη έναν οίκο να χάνει τον δημιουργικό διευθυντή του

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η ευθραυστότητά σας είναι επίσης η δύναμή σας» Πίνα Μπάους

Στις 27 Ιουλίου 1940 γεννήθηκε η σπουδαία χορεύτρια-χορογράφος

CELEBS

Παρίσι 2024: Η εκρηκτική εμφάνιση της Lady Gaga θύμισε Moulin Rouge

Μία από τους επίτιμους καλεσμένους της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024, ήταν η Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το να λες αυτό που νιώθεις είναι σαν να σκάβεις τον τάφο σου» Sinead O'Connor

Nothing compares 2 you… ένας χρόνος χωρίς τη Sinead O'Connor