Skip to main content

FASHION NEWS

Λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή ο οίκος Gucci!

Aνακυκλωμένα, οργανικά, βιοδιασπώμενα και βιώσιμα υλικά πρωταγωνιστούν


Τόνια Τζαφέρη

 

Kυκλική και πιο βιώσιμη παραγωγή. Αποτελεί πλέον την κύρια προτεραιότητα όλων των κορυφαίων οίκων μόδας. Αποδείχθηκε πως οι εποχές όπου καταναλώνονταν ρούχα και αξεσουάρ με αληθινά δέρματα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ακόμη και εταιρείες οι οποίες δεν είχαν καμία φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, βλέπουν ξεκάθαρα την ανάγκη για αλλαγή προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες ανάγκες για προστασία του περιβάλλοντος και να ευχαριστήσουμε αυτήν την νέα γενιά για την πιο βιώσιμη και ‘’πράσινη’’ επανάσταση.

https://www.instagram.com/p/CAuxVZvoNEN/

Την σφραγίδα του στην υπόθεση έρχεται να βάλει ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο επιτυχημένους οίκους των τελευταίων δεκαετιών.  Ο οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του. Η Gucci Off the Grid είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά που δημιούργησε ο Alessandro Michele προκειμένου να υποστηρίξει το όραμα του label για μια κυκλική και πιο βιώσιμη παραγωγή.

https://www.instagram.com/p/CBiEtEFiq9c/

Σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και έχει φτιαχτεί από ανακυκλωμένα, οργανικά, βιοδιασπώμενα και βιώσιμα υλικά, όπως το ECONYL®, ένα νάυλον που παράγεται από δίχτυα και απόβλητα.

Μαζί με τη συλλογή, που περιλαμβάνει genderless τσάντες, αξεσουάρ, παπούτσια και ready-to-wear, ο Gucci κυκλοφορεί την νέα παγκόσμια καμπάνια που έχει δημιουργήσει ο Alessandro Michele και φωτογράφησε o Harmony Korine.  Σε αυτή αφηγείται την ιστορία ατόμων που εγκατέλειψαν την πόλη για να ζήσουν σε ένα δεντρόσπιτο, μια ξύλινη κατασκευή ανάμεσα σε ουρανοξύστες. Το δεντρόσπιτο χρησιμοποιείται σαν αλληγορία για να εκφράσει την δυνατή επιθυμία για επιστροφή στη φύση... Off the Grid.

https://www.instagram.com/p/CBi6Z0IBtiW/

"H συλλογή αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Καθένας έφερε κάτι. Το ίδιο ισχύει και για την καμπάνια, είναι ο διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν κάτι νέο. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα δεντρόσπιτο μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως τα παιδιά παίζουν στο πάρκο. Γιατί όλοι μας χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σπίτι για να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας υπάρχει, η φύση είναι ζωντανή, παρόλο που δεν φαίνεται, που μοιάζει να βρίσκεται κάπου μακριά", δηλώνει ο Alessandro Michele σχετικά με τη νέα συλλογή, γνωρίζοντας καλά τον κοινωνικό αντίκτυπο που έχει ο κόσμος της μόδας.

Η καμπάνια φωτογραφήθηκε στο Los Angeles πριν την πανδημία, με εξίσου ξεχωριστούς πρωταγωνιστές όπως η Jane Fonda, ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας και ακτιβίστρια, ο Miyavi, μουσικός και ηθοποιός, ο David de Rothschild, περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής, o Lil Nas X, rapper, τραγουδιστής και στιχουργός και η King Princess, τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός.

https://www.instagram.com/p/CBfeybmDvtC/

To βασικό υλικό της συλλογής είναι το 100% νάυλον που έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένες ίνες ECONYL®. Προέρχονται από δίχτυα και πλαστικά απόβλητα, τα οποία διαφορετικά θα είχαν καταλήξει στα σκουπίδια και θα αποτελούσαν εκ νέου απειλή για το περιβάλλον. Ο Gucci είναι το πρώτο luxury brand που χρησιμοποιεί το ECONYL® από το 2016. Κάποια κομμάτια της συλλογής είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά και έχουν χρησιμοποιηθεί πιο βιώσιμες πρακτικές. Για να υποστηριχθεί ένας συνεχής κύκλος, ακόμα και τα δερμάτινα κομμάτια της συλλογής, προέρχονται από το Gucci-Up πρόγραμμα, που κάνει upcycling υλικών από παλαιότερες σειρές.

https://www.instagram.com/p/CBeFgTcAkjk/

Όσον αφορά το θέμα με τις εκπομπές αερίων, η προσέγγιση του Gucci έχει σαν προτεραιότητα να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Έτσι  λοιπόν, ψάχνει και εντάσσει συνεχώς στην παραγωγή του πιο βιώσιμες εναλλακτικές, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, υλικά χωρίς χημικές επεξεργασίες.

https://www.instagram.com/p/CBbEqbCAbbU/

Η συλλογή Gucci Off The Gridd έρχεται με ένα packaging με πιστοποιητικό FSC, που περιλαμβάνει μία κάρτα με το λογότυπο του οίκου, αλλά και πληροφορίες για το project βιωσιμότητας, που βρίσκεται πίσω από αυτή την capsule collection!

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Triumph Xmas Edition!

Love at first gift! 

FASHION NEWS

Η Zara λανσάρει στην Ελλάδα το pre-owned, την καινοτόμο πλατφόρμα για να βοηθήσει τους πελάτες της να παρατείνουν τη ζωή των ενδυμάτων της!

To pre-owned είναι μια νέα πρωτοβουλία για τη μετάβαση σε ένα κυκλικό μοντέλο με υπηρεσίες επισκευής, πωλήσεις από ιδιώτη σε ιδιώτη και δωρεές! Θα τεθεί σε λειτουργία σε 14 νέες ευρωπαϊκές αγορές από τις 12/12/23 και η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο zara.com, στο zara app και στα καταστήματα. 

FASHION NEWS

Leggings: Πως θα κάνεις τους πιο stylish συνδυασμούς!

Το πιο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας σου, σου χαρίζει upgraded σύνολα inspired από την πασαρέλα! 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 10 έως 17/12/23

Μικρές αλλαγές, ακόμα και στην εμφάνισή σας, θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Εναλλακτικό και raw vegan vs πιατέλας με παραδοσιακά γλυκά