Skip to main content

FASHION RADAR

The Cardigans: Για ένα all day cozy & chic look!

Ζακέτα να πάρεις! 



Η ζακέτα είναι αυτό το πολυαγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας για πάρα πολλούς λόγους. Μας ακολουθεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Τότε που από κάθε τσάντα της μαμάς, έβγαινε και μια ζακέτα. Τότε που στα πρώτα ανοιξιάτικα βράδια με την παρέα έριχνες και μια ζακετούλα στην πλάτη σου. Είναι αυτή που μυρίζει ζεστασιά και σου κάνει συντροφιά όταν μένεις ως αργά και παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά, έχει τη μυρωδιά του αγαπημένου σου ή έχεις κρατήσει μια ως λάφυρο από ανθρώπους που θέλεις να νιώθεις κοντά σου. Η ζακέτα, πέρα από συναισθηματικά ταυτισμένο fashion κομμάτι, είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο. Δημιουργεί όμορφα layers στο look σου, ολοκληρώνει σύνολα με κομψότητα, άνεση και στυλ, μεταμορφώνει τις εμφανίσεις σου και όσο ο καιρός το επιτρέπει, είναι από τα must πανωφόρια της γκαρνταρόμπας σου. Αν σου λείπει μία, ή αν οι δικές σου έχουν παλιώσει δες με ποιες πρέπει να τις αντικαταστήσεις άμεσα. 


Κοντή ζακέτα

Οι ζακέτες και ειδικά τα cropped jackets επιστρέφουν με τρομερή φόρα. Η cropped ζακέτα χαρίζει ένα αβίαστο στυλ, μια ανάσα κομψότητας στο ντύσιμο. Φόρεσέ την με ψηλόμεσο παντελόνι ή φόρεμα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. 

Μακριά ζακέτα 

​Όταν ο καιρός είναι ιδιαίτερα κρύος ή όταν έχεις απλά τη διάθεση για ένα ζεστό κομμάτι που μπορείς να τυλίξεις γύρω από όλο σου το σώμα, η μακριά ζακέτα είναι μια σούπερ τέλεια επιλογή. Η μακριά ζακέτα λόγω τους μήκους της θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς γιατί  μπορείς να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο με boho χαρακτήρα και αυτό είναι πάντα καλοδεχούμενο. 

 

Ζακέτα με κουμπιά

Τα κουμπιά, όπως και τα κοσμήματα, μπορούν να μεταταμορφώσουν ένα απλό ντύσιμο με ζακέτα σε μια εντυπωσιακή fashion εμφάνιση. Ανάλογα με το υλικό των κουμπιών μπορείς να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα top looks κάνοντας upgrade το στυλ σου στο λεπτό. Δώσε την απαιτούμενη προσοχή στα κουμπιά και επέλεξε μια με χρυσές ή ξύλινες λεπτομέρειες. Προσθέτουν ένα touch πολυτέλειας και συνδυάζονται τέλεια με ένα απλό τοπ, ένα παντελόνι ή ένα φόρεμα.

Εφαρμοστή με  ντεκολτέ και κουμπιά

Αν δεν είσαι λάτρης του όγκου κι αν φοβάσαι ότι οι ζακέτες θα σου προσθέσουν κάποιον, τότε υπάρχει κάτι και για σένα. Οι ζακέτες σε σχήμα κλεψύδρας έρχονται και αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος και πετυχαίνουν την τέλεια σιλουέτα. Αυτό το κόψιμο ζακέτας τονίζει το σώμα και δεν πέφτει ακατάστατα πάνω σου. Για ένα τέλειο ισορροπημένο look προτίμησε μια με ανοιχτά ή φουσκωτά μανίκια και σέταρε με ένα wide leg παντελόνι.



Ζακέτα με ζώνη

Μια ζακέτα με ζώνη είναι ένας άλλος τρόπος για μια κομψή εμφάνιση χωρίς περίσσιο όγκο στο σώμα. Η ζώνη τονίζει τη μέση χωρίς να χάνει από cozyness και άνεση. Εκτός από μια πιο elegant εκδοχή η ζακέτα με ζώνη είναι ιδανική και για τις πιο κρύες μέρες καθώς τυλίγεται σφιχτά γύρω από το κορμί σου. Φόρεσέ την με τζιν αλλά και με ένα πιο formal office look. 

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

Προτεινόμενα

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι