Ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες το σχέδιο μετάβασης

Τόνια Τζαφέρη

 

Το σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, με σταδιακή χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη.

«Από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα. Επίσης, ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες».

«Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων θα γίνονται μέσω των γραμματειών χωρίς την συμμετοχή των διαδίκων», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ανοίγουν τα μικρά καταστήματα

«Γιορτάσαμε φέτος ένα αλλιώτικο Πάσχα. Μακριά από τα χωριά μας, μακριά από τους συγγενείς και τους φίλους μας, μακριά από τις εκκλησίες μας. Μακριά, αλλά όπως αποδείχθηκε το βράδυ της Ανάστασης, τόσο πρωτόγνωρα κοντά. Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα ήταν καθολική», είπε, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη επιστροφή στην κανονικότητα» και πρόσθεσε: «Θα είναι μια δύσκολη άσκηση, την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

«Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που – όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και τονίζουν οι ειδικοί – έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Μπορεί να γίνει από οικονομικές δραστηριότητες, που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα», επεσήμανε.

πηγή: star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares