Skip to main content

CELEBS

Όλα δείχνουν δεύτερη παράταση του lockdown

Οι εκτιμήσεις τώρα οδεύουν προς τις 14 Δεκεμβρίου, για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας



Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία άρσης του lockdown, με τον πρωθυπουργό να συστήνει στους υπουργούς του, κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, να αποφεύγουν τις δηλώσεις με ημερομηνίες για την ενδεχόμενη άρση της καραντίνας. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να απευθύνει μήνυμα ο ίδιος στους πολίτες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση.

«Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί διαμηνύουν ότι πρέπει να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και δε δίνουν πιθανότητες για άνοιγμα, αν δε μειωθούν ικανοποιητικά οι αριθμοί κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων.

Τα σενάρια άρσης του lockdown

To πρώτο σενάριο που ήθελε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα άρσης του lockdown φαίνεται να απομακρύνεται. Οι ειδικοί σχεδόν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 του μήνα, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Οι εκτιμήσεις τώρα οδεύουν προς τις 14 Δεκεμβρίου, για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Όμως και τότε είναι αμφίβολο αν θα είναι εφικτό το άνοιγμα της αγοράς, αφού η παρούσα επιδημιολογική κατάσταση δε δίνει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Σύμφωνα ωστόσο με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η 14η  Δεκεμβρίου φαίνεται να είναι η ημερομηνία που θα ξεκλειδώσουν σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια), ενώ την ίδια ημερομηνία, θα  μπορέσουμε να  κάνουμε τις αγορές μας σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, καθώς, ρολά φαίνεται πως θα ανεβάσουν τα εποχικά και τα μικρά καταστήματα.

Για την επιστροφή σε ένα είδος κανονικότητας, τα δεδομένα τείνουν προς την 21η Δεκεμβρίου. Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως, είναι να ανοίξει η αγορά πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ στις σκέψεις της ήταν και το άνοιγμα των σχολείων πριν από τις γιορτές. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν με κάποιους λοιμωξιολόγους να προτείνουν άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο.

Το ευχάριστο είναι ότι μετά από αρκετές μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε χθες μείωση (1.044), ενώ μειωμένα ήταν και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Αθήνα (255) και Θεσσαλονίκη (213). Αγκάθι παρέμεινε βέβαια, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών (600) και ο ημερήσιος αριθμός θανάτων, ο οποίος χθες έφτασε τους 85.

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου