Skip to main content

CELEBS

John Legend: Το βραβείο που του απένειμε ο ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το σημαντικό έργο του για την προώθηση της ισότητας και της δικαιοσύνης

 



 

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να τιμήσει φέτος με το βραβείο περί ανθρώπινων δικαιωμάτων «έναν εμβληματικό καλλιτέχνη που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη για πάνω από μια δεκαετία». Ο λόγος για τον μουσικό John Legend, ο οποίος μέσα από το έργο του μάχεται για την προώθηση και επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

https://www.instagram.com/p/CItkc5CAs6W/

Ο διάσημος τραγουδιστής ξεκίνησε την προσφορά του στην κοινωνία πριν από περίπου 13 χρόνια, όταν το 2007 με την εκστρατεία του «Show Me», είχε ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ επίσης έγινε σύμβουλος στη μη κυβερνητική οργάνωση «Bail Project», ρόλος της οποίας είναι να πληρώνει χρηματικές εγγυήσεις για την αποτροπή φυλάκισης ατόμων που έχουν ανάγκη, επανασυνδέει οικογένειες και αποκαθιστά το τεκμήριο της αθωότητας. Η «FREEAMERICA» αποτελεί την πιο πρόσφατη εκστρατεία του Legend, με στόχο τον τερματισμό των μαζικών φυλακίσεων και την προώθηση της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

https://www.instagram.com/p/B4nyX71FnHE/

«Πιστεύω ότι η μουσική έχει δύναμη να μας εμπνέει, να συνδέει τις καρδιές μας, να δίνει φωνή σε συναισθήματα για τα οποία μόνο οι λέξεις δεν θα αρκούσαν, να μας ξυπνά από εφησυχασμό, να μας κινητοποιεί και να τροφοδοτεί κοινωνικά κινήματα. Οι καλλιτέχνες έχουν μια πλούσια παράδοση ακτιβισμού. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίζουμε ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από πολιτικές διαιρέσεις και σύνορα. Και ήταν προνόμιο μου να χρησιμοποιώ τη φωνή μου και την πλατφόρμα μου για να προωθήσω τους σκοπούς της ισότητας και της δικαιοσύνης», ανέφερε ο τραγουδιστής όταν έμαθε για την διάκριση.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε